Nemcsak a szennyvízszolgáltatást, az ivóvíz-, a gáz- és az áramellátást, hanem a közétkeztetést is állami kézben látná szívesen a kormány – írja a VS.hu.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kedd este azt mondta, a kormány szeretné, ha a több más közszolgáltatás mellett a közétkeztetés is állami kézbe kerülne, vagy az állam felügyelte piacon működnének az étkeztető cégek. Ha magánvállalat is szeretne talpon maradni, akkor tudomásul kell vennie, hogy nem termelhet profitot.

Azt is hozzátette, hogy ha jól szervezik meg a szolgáltatást, akkor akár csökkenhetnek is az árak.

A VS.hu megkérdezte a piaci szereplőket, de azok nem tudnak semmiről. Sőt! Azt sem értik, hogy olcsóbban hogyan lehetne kihozni a közétkeztetést.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@Horizont: Én arra leszek kíváncsi, ha már minden állami kézben lesz akkor az állami szférában dolgozók bérét, a nyugdíjat ki fogja megtermelni? Na és ki ne hagyjam a közmunka béreket, mert az termelő munkának nem számít. Ez is az adóból fizetjük.
Aki teheti a haldokló nyugatra megy. A multikat ki tessékelik. Jelenleg az államot az EU, az autógyár, a multik, és egy kevés hazai vállalkozás tartja életben.Életben, vegetál!
2020. megszűnik az EU-s pénz. Utána?
Mert az egy dolog, hogy esetleg ezeken a helyeken közmunkásokat foglalkoztatnak.
De, hogy ezeknek honnét fogják előteremteni a munkabért.
Tényleg ennyire nincsenek a realitás talaján? Nincs aki rávilágítana ezekre a problémákra? 4 év és egymást fogjuk gyilkolni egy szelet kenyérért? Mert, ezek a szarháziak minden ellopnak!!!
Szép új Világ!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
Kegyes urak lerágott csontjait fogják újrahasznosítani a népkonyhákon. Betonfejszilárd majd elmagyarázza, hogy milyen finom, tartalmas és egészséges ételeket lehet a hulladékból előállítani.
Hellcat
Rossz vége lesz még ennek a hozzánemértő kormáynzásnak.
Dr. Felipe
Hát kurva nagy kommunizmus lesz itt megint elvtársak. 1989 ben épp hogy kilábaltunk belőle, erre a g..i visszacsinál mindent.
Fogadjunk hogy a ruszkikat is visszahívja megint, csak most nem tankokkal jönnek hanem hitelekkel, olyan hitelekkel melyet a büdös életbe nem tudunk visszafizetni és így csatolnak hozzá bennünket Oroszországhoz. Ruszki gyarmat leszünk, akarom mondani szovjet tagköztársaság elvtársak.
Amúgy meg ebben a kommunista II országban pontosan ugyanúgy le fog rohadni minden mint az elsőben.
Szomorú hogy az úgynevezett jobboldali értelmiség közül senki nem meri felvállalni hogy elmondja a g..inek hogy rossz irányba mennek a dolgok.
Inkább lapít a zösszes.
sentinel216
"Államosítanák a közétkeztetést is"

Rám törtek a régi emlékek. Mikor a bátyámtól örökölt vékony mackónadrágban, leváló talpú félcipőben, nagyapám átalakított télikabátjában, állok a hajnali hidegben a bolt előtt a sorban, kezemben 2 literes alumínium kannával, "állami" kenyér és tejjeggyel. Korán kellett kelni, mert hamar úgy járt az ember, hogy mire sorra került volna, elfogyott az áru.
Gyanítom evvel az új államosítással, már a családok asztalára is az a morzsa kerül majd, ami a méltóságosok abroszáról lehullik.
kukac50
Még mindig felét elakarják lopni? Amihez hozzányúlnak az mind rosszul működik.
Éhen halnak a gyerekek. A parlamentben is azt egyék amit az iskolákban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.