A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) kész a tárgyalásra, ha egyenlő felek ülnek az asztal mellett, de nem ül tárgyalóasztalhoz akkor, amikor a kormány "mindenhez értő tagja" azt az üzenetet küldi, hogy a tanárok "ne balhézzanak", és ne is számítsanak érdemi változtatásra.

A PSZ csütörtöki közleményében arra reagált, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatóján a többi között azt mondta: példátlan, hogy egy olyan komoly szakszervezet, mint a PSZ, visszautasította a kormány tárgyalási szándékát, ugyanakkor jelezte, tiszteletben tartják, ha tüntetni akarnak. A miniszter szerint ha a PSZ felelősen gondolkodik az oktatásról, akkor "nem balhéval, hanem tárgyalással és a tárgyalásokon keresztül változásokkal tudja elérni", hogy a pedagógusok helyzete és a gyerekek oktatásának minősége javuljon.

Lázár János felvetette Galló Istvánnénak, a szakszervezet elnökének személyes felelősségét is, aki szerinte lebeszélte a pedagógusokat a tüntetésről, amikor megszüntették a 13. havi fizetést.

A PSZ közleményében azt írta: nem utasították vissza a kormány tárgyalási ajánlatát, azonban olyan "zsúrasztal" mellé nem ülnek le, amelynek vendégeit a kormány "önkényesen, senkivel sem egyeztetve" választotta ki, és amelynek "menüjét" is maga állította össze.

A szakszervezet emlékeztetett: decemberben elemzést készítettek a köznevelés gondjairól, javaslataikat elküldték a miniszterelnöknek.

A sztrájkbizottság januárban háromszor részt vett a javaslatok szakértői szintű megtárgyalásán, ám ezeken a megbeszéléseken a javaslatok túlnyomó többségét elutasították a kormányzati oldal szakértői. A köznevelési kerekasztalon lényegében azokat a kormányzati javaslatokat vették napirendre, amelyeket a szakértői tárgyalásokon a pedagógusok sztrájkbizottsága elégtelen megoldásként nem tudott elfogadni – tették hozzá.

Közölték: a PSZ – a pedagógusok sztrájkbizottságának tagjaként – tárgyalásra készül. Pénteken tartják a sztrájkbizottság és a kormány képviselőiből álló plenáris ülést, amelynek témáiról közösen egyeztek meg a felek.

A PSZ visszautasítja Lázár János "nyomásgyakorlását", amely megnehezíti a tárgyaló felek együttműködését. Hozzátették: visszautasítanak minden olyan vádat is, amely szerint a pedagógusok "balhézni" akarnának.

Hozzátették: meghívják a Miniszterelnökséget vezető minisztert a PSZ országos irodájába, hogy megtekinthesse a 13. havi fizetés eltörlése miatt megszervezett és megtartott tüntetésről készült képeket.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Lázár nyomásgyakorlást alkalmaz a szakszervezettel szemben, a szakszervezet nyomásgyakorlást alkalmaz Lázárral szemben. Ha a szakszervezet ezt az egy szerencsétlent nem tudja lenyomni, mint a bélyeget, meg is érdemli.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mangu
@human: Bocsi, de Lázárnak nincs logikája, hanem feladata van. Egyébként igazad van.
Csak kibukott a hatalmi arrogancia, - elég durván -, a sajtótájékoztatón. A bilit egyébként a "kormány" rakta tele (korábban Pokorni már jelezte, hogy baj lesz ebből) és most háborog, hogy kiborult? Ha tudják a dolgukat ne tárgyaljanak, cselekedjenek. Helyette alkudoznának, mint a kofák, ettől okosabbak lesznek?
Desischado
Remélem, a pedagógusok nem dőlnek be orbánéknak, és folytatják, amit elkezdtek. Ez a céljuk, az időre játszanak, és abban bíznak, hogy a tanárok megunják. Eszükbe jusson!
Ha nem adják fel és az egészségügyisek is csatlakoznak, akkor orbán meghátrálna. És az emberek, ha látnák, hogy a a tiltakozás ilyen méreteket ölt, akkor talán sokan felbátorodnak. Ha pedig az emberek látnák, hogy célravezető a tiltakozás, egyre többen fognának össze, és akármi is megtörténhet!
human
@Desischado: Az a baj, hogy ezt Orbán (és a Habony művek) is pontosan tudja.
Sanyi2015
@Desischado: Ne álmodozzál! Mivel az ellenzéknek nem az az érdeke, hogy a kormány rendbe tegye ezeket a területeket, hanem hogy minél tovább balhé legyen és csak ebben támogatja a szakszervezeteket! Az orvosok és pedagógusok viszont eredményeket szeretnének, ez viszont ellentétes az ellenzék érdekeivel...
Hellcat
Az ilyen ingoványon álló fideszes kijelentésekre könnyű kontrázni.
Kutyuska
Sz@r ügy, amikor visszanyal a fagyi. Ugye, Lázár?
Kutyuska
Azon gondolkodom, hogy ha igaz lenne, hogy aki hazudik, annak nő az orra, Lázár és Orbán orra hányszor kerülné meg a földet.
kukac50
Lázár vajon tudta e értékelni az 5 perces csendet, amit az esernyőkön az esőcseppek is sirattak!
preparátor
Igaza van Lázárnak! Minek balhézni tárgyalás helyett?
Toby
Kutyákkal nerm szokás tárgyalni, az élrtetlen ebet is meg kell legyinteni, hogy értsen a szóból !
Ez a helyzet lézer-.piszkossal is !
Ja és Győrben is "elégedettek" a sebészek ! Nyilbán látják, hogy Szutyokisztánban van lé elmebajos stadionokra, "a kultúra támogatása" címén közpénzlopásra, nekik aznban nem jut !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ha már eddig legörgetett...