Amennyiben február 20-ig a vasutas szakszervezetek és a MÁV nem tud megállapodni az idei évi bérfejlesztésről, a szakszervezetek március első hetében országos sztrájkot hirdetnek – jelentette be a VDSZSZ Szolidaritás elnöke a bértárgyalásokban résztvevő másik hat szakszervezeti vezetővel közösen tartott sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.

Torkig vannak – március elején sztrájkba léphetnek a vasutasok

Halasi Zoltán hozzátette: még pénteken kezdeményezik az elégséges szolgáltatások mértékéről szóló tárgyalások megkezdését.

A Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke kiemelte: bírósági határozat mondta ki, hogy az árufuvarozás nem tartozik a még elégséges szolgáltatások körébe, emiatt a sztrájk ideje alatt az árufuvarozást teljes egészében lehet blokkolni.

Kiss László arról is beszámolt, hogy a csütörtöki sikertelen bértárgyalás hatására a kollektív munkaügyi vitát kezdeményező hét vasutas szakszervezet pénteken sztrájkbizottságot alakított.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
Csak úgy lehet esélyük, ha összefognak több ágazattal (pl. volán, pedagógusok, stb.) és elég hosszú ideig sztrájkolnak. Ez az idő (rosszabb esetben) viszont több hónap is lehet, azonban addig is meg kell élni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@justhpeter: Kevés MONDJON LE, Ő IS MEG A BANDÉRIUMA IS!!!
Sanyi2015
@justhpeter: Az elmúlt 20 évben rengeteg vasutas és pedagógus sztrájk volt, hosszabb-rövidebb ideig, de ha jól emlékszem komolyabb eredményt senki nem tudott vele elérni...
karma1
Ha mar megalakitottak azt a rohadt sztrajkbizottsagot, akkor miert nem csatlakoznak a szombati pedagogussztrajkhoz? Megis, mi a francert nem latjak mar be az emberek, hogy orban nemcsak egy-egy reteggel b@szott ki, hanem "en block" az egesz magyar neppel?

Mar tudjak, hogy 5 millios havi fizut kap a MAV vezer, amikor koztudottan doglodik az egesz MAV orszagosan, megis, mire varnak? Hogy leviszik majd a vezer fizujat havi masfel milliora? Az mar elfogadhatobb lesz?

Ha nem fognak sikerrel jarni, ne csodalkozzanak, maguknak csinaltak...
karma1
@Sanyi2015: Erdekes memoriad van, mert pedagogus sztrajk nem volt az elmult 20 evben, a vasutasok is csak fenyegetnio szoktak vele, altalaban karacsony elott... Amit akkor azokkal a kis tuntetesekkel elertek, az valoszinu eleg volt nekik, mert azota is mukodott a vasut, az atlagos hibakat beleertve.

De nekem ne mondd, hogy a MAV vezerigazgatojanak valaha is volt 5 millios havi jovedelme, plane az "atkos"-ban... Ugye, ezt te sem mondod komolyan? Ez orban havi fizetesenek kozel az otszorose. Mire fol?
kerekkocka
@papa.49: Hiába mondana le a dakotatőrzsfőnök!!! A sok barom megint megválasztaná, mire soha nem látott nyomorba vinné az országot!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.