A Flórián téri OTP-fiókban péntek reggel 15-en jelentek meg, gyakorlatilag elfoglalták az ügyféltér egyik szárnyát. Felállítottak egy sátrat, a köré táboroztak le. A bank nem zárt be, az ügyféltér másik oldalán továbbra is kiszolgálják az ügyfeleket – írja az Origo.

Póka László, a Nem adom a házamat mozgalom vezetője az intézkedés közben telefonon azt mondta az Origónak, hogy társaival úgy döntöttek: újabb szintre emelik a véleménynyilvánításukat, ezért kijelöltek maguknak egy tüntetési területet a bankfiókon belül, ahol felállítottak egy sátrat, lefektettek néhány hálózsákot, és plakátokkal, feliratokkal demonstrálnak a bankok devizahitelesekkel szembeni magatartása ellen. Előbb a bank biztonsági embere próbálta kitolni őket a helyiségből, majd rendőrt hívtak.

Elfoglaltak egy OTP-fiókot az aktivisták

(fotó: Origo)

A kiérkező rendőrök figyelmeztették a demonstrálókat, hogy tiltakozásuk a gyülekezési jogról szóló törvénybe ütközik, ezért felszólították őket, hogy hagyják el a bankfiókot. Többségük nem akart mozdulni, őket a rendőrök vezették ki az épületből.

A Facebook-csoport tagjai azért akartak demonstrálni, hogy a bankok teljes kártérítést fizessenek a devizahitelezéssel okozott károkért.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
@verőce21: Amit a Járaiék és a Fidesz kezdtett bevezetni, arról beszélsz, hibbantkám?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Ne a bankba menjetek csezdmeg hanema qrbán házába!!! Ők vezették be a devizahitelt!
verőce21
A ballibek nem is akarnak kormányra kerülni, amíg a devizahitelek nem rendeződnek, mert a nép nem felejti el nekik a hitelezési átverést.
leszúrt rittberger
@verőce21: Amit a Járaiék és a Fidesz kezdtett bevezetni, arról beszélsz, hibbantkám?
verőce21
@leszúrt rittberger: @Horizont: Tudom, hogy szeretnétek elhitetni itt mind a 36 beírogatóval, hogy nem az MSZP-SZDSZ páros nyomta a lakosságra a CHF hiteleket. De a számok és tények azt mutatják, hogy 2004-től lódult meg a gyilkos svájci frank hitelezés.
(És még vagy 10-12 évig nem is másznak ki belőle a hitelesek, hála a jó szoci kormányzásnak)
justhpeter
@verőce21: Így igaz. Ki volt a jegybank elnöke 2004-2006 között ?
verőce21
@justhpeter: (18:14) Ha jól tudom, S-el kezdődött és imor-ral végződött a neve neki.
wpym
,,...azért akartak demonstrálni, hogy a bankok teljes kártérítést fizessenek a devizahitelezéssel okozott károkért."

Ennyi erővel a kaszinóban elvesztett pénz kapcsán is lehetne kártérítést követelni.
Ezek az emberek hoztak anno egy rossz döntést (önként ráadásul!), ennek isszák a levét.
percsi
@wpym: Ha nem tudod miről van szó, ne ítélkezz! Nem rossz döntést hoztak, hanem becsapták az adósokat. A kettő nem ugyanaz!
wpym
Lehet köpködni és másokat felelőssé tenni, de ettől nem változik sem, mivel érvényes hitelszerződés van. Ha pedig a bank felmondta a sztorit, akkor végképp vége a dalnak.
Egyébként annak idején ismert rizikó faktor volt ennél a hitelkonstrukciónál az árfolyamkockázat és a keresőképtelenné válás is. Amennyiben a hiteligénylő átolvassa a szerződést és nem világos valami, akkor rá kell kérdezni, pl ügyvédnél. Vajon mennyien tették ezt meg? Szerintem nem sokan. Aláírni sem volt kötelező, mégis ezrek szúrtak ki magukkal, gondolván, hogy milyen jó boltot csináltak, mert olcsóbb hitelhez jutottak a forint verziónál. És most azt harsogják habzó szájjal, hogy átkúrták őket? Ennek ellenére azt mondom, hogy van némi igazuk, mert a bank sem kötött mindent az orrukra, ezért nem kellett volna ész nélkül aláírni. A bank furfangos, igyekszik jól bebiztosítani magát, vagy a pénzét kapja vissza kamatostól vagy az ingatlanra teszi rá a kezét. Persze az utóbbi már nem annyira jó üzlet számára, de bank az adóshoz képest mindenképpen jobb helyzetben van.
Van, olyan kollégám, akit már-már hülyének néztek, amiért bérelt lakásban lakott, ahelyett, hogy a kedves és ,,hozzáértő" emberek által ajánlott devizahitelt felvette volna. De nem tette! Hitele nincs, fedél van a feje felett és nyugodtan alszik. Ezek után érdemes elgondolkodni, hogy ki a hülye, ki nem ért hozzá, ki mit tud ezzel kapcsolatban.
Persze lehet hőbörögni, lehet szidni a bankokat, a politikusokat, de akkor is a szerződést önként aláíró pénzügyi balfékek szívnak. Ez van srácok, oszt jó napot.
hetöndöe
@verőce21: 2001-től 2007-ig Járai volt az elnök de ez ne zavarjon,ahogy az sem ,hogy a fitymasz kormányzásának kezdete után kezdtek bedőlni a hitelek.
kukac50
Uzsora kölcsön büntetendő még a bankok esetében is!
A kusza szemű abból veszi a festményeket várakat amit a devizásoktól elcsalnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.