Ezen a linken a mai budapesti, Kossuth téri pedagógus-tüntetés ideje alatt online videós közvetítés volt látható. A tüntetés már véget ért, azonban a Propeller szöveges tudósítását még elolvashatja itt, de írtunk a közmédia hallgatásáról és az államtitkár reakciójáról is.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

világlátó
Ha a társadalom minden más rétege most hallgat, akkor cserbenhagyja a pedagógusokat.Ha ez bekövetkezik, ők nem tehetnek mást, mint a teljes sztrájkot, mert különben úgy megalázzák és megszégyenítik őket, mint még eddig senkit. A kormány ezt megteszi velük, mert ha nem, jön az egészségügy , majd a többi.Ez a kormány messzire elmegy, jónéhány embernek felmondanak, élükön a szakszervezeti vezetőkkel., vagy más, magasabb bért fizető állást kínálnak fel nekik, mondván, a pedagógus társadalommal való hatékonyabb párbeszéd érdekében kell dolgozniok.Ha ezt hagyja a társadalom, akkor nem csak a pedagógusokat döngöli a betonba, hanem mindenkit, aki reklamálni merészel.Ekkor viszont beteljesedik a jóslat, 2020 -ig megteremtik az orbáni Magyarországot, amit visszaforgatni - mivel még nyoma sincs egy tisztességes ellenerőnek - lehetetlen.Átformálják az ország népét. Kihalnak az öreg egykori balosok, a bolsik, azok fiai már csak a nyugdíjukért könyörögnek, unokáik a fidesz derékhada, dédunokáik már azt sem tudják majd hogy volt egyszer egy szocialista Magyarország, egy Magyar Köztársaság. Ahogy a parlamenti egykori felsőházi teremben elhangzott, lesz majd egy keresztény fundamentalista Magyarország, ahol a keresztény egyházak visszakapnak egy sor állami funkciót, attól kezdve pedig a kettős hatalom alatt kíváncsi lennék miféle ellenzék merészkedik a felszínre. De jó hogy ezt már nem érem meg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@világlátó: A lényeget írtad meg, ez az én véleményem is. Ha most nem mozdul meg minden réteg, akkor végünk!
világlátó
@nemkati: Hát ezért írom, hogy " De jó hogy én ezt már nem érem meg ! " De ha jól értelmezem rövid hozzászólásodat, Te és a veled együtt élők, érzők és a hatalom símogató kezét
élvezők még megéritek. Legyen részetek benne. Úgy látszik Ti semmit nem tanultatok a történelemből. Minden korszaknak ezidáig voltak nyertesei és vesztesei..Bár ami jön, az a számomra és utódaimra nézve lehet veszteség, de azt elmondhatom majd a végelszámolásnál, hogy volt fél évszázadom, ami maga volt a nyereség.No ne gondold hogy a mai értelemben vett gazdagság és annak látható eredményei vesznek körül. Csak ahogy a szüleim, úgy én is dolgozhattam, élhettem, családot alapíthattam, soha nem voltam munkanélküli, tanulhattam, még ha az utóbbi 25 évben fizettem is érte, láthattam a gyerekem gondtalan életét, az unokám tehetségét és szorgalmát, ami elég lesz ahhoz, hogy ha nem lesz itt maradása a világon bárhol keresett szakember lesz.A tanulás és az alkotó munka jutott nekem és nekünk. Ezért írhatom, nyereséges előéletem volt. Azok, akik most a parlament előtt tüntettek, egy nyereséges életet akarnak még maguknak és az általuk nevelt és oktatott gyerekeknek. Talán a Te gyerekednek is. Ők még fiatalok, együtt erősek és az ostobákat félrelökik, bármennyire is úgy képzelik azok, a hatalom ott tornyosul a hátuk mögött, a " torta tetején orbán viktorral" Vagyok annyira optimista, hogy még elképzelni sem tudom, hogy a következő évek, akár évtized nyereséges lesz az ország népe, a társadalom számára.
Akár hagyja ezt egy lebutított tömeg, akár nem.
Ha véletlenül egyetértünk, csak hiányos az írásod, úgy kérlek, töröld az előbbi gondolataimat, mert azokat nem Neked címeztem. Tisztelettel.
nemkati
@világlátó: Igazad van, vannak olyanok, akiknek szól az írásod, nem igazán nekem. De azért elolvastam.
Ami a rövid válaszomból kimaradt, azt most kifejtem kicsit hosszabban. Tehát:
"De jó hogy ezt már nem érem meg." Azért nem éred meg, mert nem hagyjuk! Nem hagyjuk, hogy bekövetkezzen az amit most vizionálsz a borzasztó jövőről. Pontosan azért megyünk ki tüntetni minden adandó alkalommal, azért írjuk meg a véleményünket a fórumokon, azért beszélgetünk ezekről barátokkal, ismerősökkel, hogy meg ne történhessen az a szörnyűség, amiről írsz. Egyelőre még nem látni, hogyan. Egyelőre csak a feszültség gyűlik, az elkeseredettség növekszik, de már nemigen tud növekedni, mert a pohár tele. Most kezd éppen kicsordulni. Ezért nem fogod megérni hogy a mostaninál is embertelenebb világ jöjjön, mert mi, akik nem vagyunk lebutítva, akik hajlandók valamit tenni, nem hagyjuk!
glorianna
@nemkati: Gondolná az ember, hogy minden - najó: majdnem minden - szülőnek az a fontos, hogy szeme fénye gondos, hozzáértő, türelmes és empatikus kezekben okuljon a suliban. Nos, ha most nem (sem) segítenek a pedagógusoknak, hogy élhetővé és használhatóvá tegyék az oktatási rendszert, a saját gyerekeik életét keserítik meg. Úgy tűnik, ezt egyre többen felismerik, úgyhogy talán reménykedhetünk.
világlátó
@nemkati: Reméltem, hogy rendezzük a félreértésre alkalmas mondatot. Reméltem azért is, mert nem úgy ismerlek, mint aki most is ellendrukker, mint aki a derék kormányunk kitűnő törvényei, rendeletei elkötelezett védelmezője és támogatója.
Tehát máris rendben vagyunk.
Ami a pedagógus társadalom jogos és dícséretes fellépését illeti, sajnos nem tudok igazán optimista lenni.Palkovics úr okafogyottnak minősítette a szombati tömegdemonstrációt, mondván, minden felvetés, kritika és követelésmár elhangzott a " kerekasztal tárgyaláson", amire határozott választ fog adni , a pedagógusok egyes köreinek megelégedésére.
Mendrey az az egyes körei, bár ma már ez ellen tiltakozott és az önreflexióra hivatkozva beállt a most már egységes pedagógus közösségbe.Ez fontos, mert ha nem tette volna, máris győzött a kormány.Most a kormányoldal éjt nappallá téve, kidolgozza a stratégiát és a taktikát.
Mit tesz a pedagógus oldal? Van a két szakszervezet élén egy olyan csapat, akik a jogos követeléseket kikezdhetetlen mondatokba szerkeszti? Van olyan csapat aki az iskolaigazgatók jogkörével, kötelezettségeivel tisztában van és meg tudja fogalmazni az igazgató jog és hatáskörét, gazdálkodási kereteit, személyzeti politikáját, stb.? Van olyan csoport, aki az iskolák pénzügyi, gazdasági kérdéseivel van tisztában és vitaképes? Van olyan csapat aki a tanári adminisztrációval foglalkozik és pontosan kiszámította mit jelent ez időben?
A tankönyv, a délutáni iskolai feladatok, a túlterheltség, a tananyag alkalmassága,a devianciák és a tehetség gondozás, az iskolai sport és kultúra, a szakkörök, stb.
Mert ha nincs kikezdhetetlen felvetés, vagy védekezésre alkalmas pontos érv, tény és számok, akkor tőrbe csalják a kollégáinkat, megszégyenítik , megalázzák őket, sőt alapot adnak ezzel arra, hogy fegyelmi eljárás alá vonják az iskolák most aktívan szerepet vállaló tanárait.
Ezért aggodalmaskodom most, de nagyon remélem vannak tények, számok, statisztikák.
Én is hajlandó vagyok a magam erejével...
nemkati
@világlátó: A tüntetésen az egyik felszólaló arra biztatott mindenkit, hogy lépjen be a szakszervezetbe, a másik pedig arról beszélt, hogy a szakszervezet nem képes eredményt elérni.
A pedagógusok már pontokba szedték hogy miben, milyen változásokat akarnak. Az iskolaigazgatók vissza akarják kapni a döntéshez való jogaikat az iskola gazdasági, és minden más ügyeiben. A kerekasztal tárgyalással kapcsolatban a pedagógus társadalom azt kifogásolta, hogy nem a megfelelő embereket hívták meg a tárgyalásokra. Én szimpatizánsként, és amiatt mentem el a tüntetésre, mert az oktatás kérdése közvetve vagy közvetlenül mindannyiunkat, engem is érint. De hallottam a körülöttem állókat is beszélni, a pedagógusok most nagyon elszántak, el akarnak menni a végsőkig, nem fognak odadobott koncot elfogadni, mint a felsőoktatásban dolgozók. Ne legyél pesszimista, ne add fel a reményt. Menj ki a tüntetésekre, vagy ha ez nem megy, küldd el a gyerekeidet, unokáidat, ha az se, az ismerősöket, vagy csak mondd el nekik azokat a gondolataidat, amiket itt nekünk szoktál. Azért vagy világlátó, mert nagyon jól látod a világot. Hát akkor add ezt tovább másoknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.