Lopás gyanúja miatt nyomoztak a pécsi rendőrök a 67 éves H. Lászlóné ellen, miután a nő eltett egy talált pénztárcát – közölte a rendőrség. Az előzmény, hogy egy helybeli lakos tett feljelentést a rendőrségen, mert tavaly december 3-án délelőtt eltűnt a pénztárcája. Az idős sértett elmondta, hogy az egyik kertvárosi bolt előtt lévő asztalnál elpakolta a vásárolt termékeket, majd a mellette lévő zöldségesnél észlelte, hogy a pénztárcáját az asztalon felejtette. A bolt elé visszatérve azonban a tárcát már nem találta. A helyszínen beszerzett adatok alapján a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozást a napokban befejezték, a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek megküldték.

Forrás: vs.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Csak azért küldtem be ezt a hírt, hogy figyelmeztessek mindenkit: a zárt helyen, boltban, hivatalban, közlekedési eszközön, stb. talált pénzt a magyar állam egy az egyben lenyúlja!

Pár éve egy áruház padozatán találtam az akkori havi nettó szegénységi küszöb alatti béremnek megfelelő pénzt önmagában. Nem vágtam zsebre, hanem odavittem a pénztárhoz. Jegyzőkönyvet vettek fel és elhelyezték az áruházi trezorban. Nem jelentkezett érte senki. Egy év múlva a vállalati jogászok javaslatára az áruházvezetővel elvittük az önkormányzat talált tárgyak osztályára. Ott elvették a teljes összeget mert az államot illeti, nem a becsületes megtalálót. Úgy sikerült megtudnom, hogy milyen jogszabály alapján, hogy saját pénzemen, 590 forintért levelet írtam a jegyzőnek.
verum
Ha találta, miért minősül lopásnak?
Saját bevallása szerint is kitette az asztalra, nem a zsebéből, vagy táskájából emelték ki.
Abszurdum, hogy ez lopásnak minősül!
RonaGyuri
@verum: mert az állam nem tűri a konkurenciát! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.