A texasi és a New York-i üzleti élet képviselőivel, amerikai befektetőkkel és az ENSZ politikai ügyekért felelős főtitkárhelyettesével folytat megbeszéléseket egyesült államokbeli látogatásán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Kedden ünnepélyesen bejelenti az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács megalakulását.

A miniszter vasárnap este érkezett meg kíséretével a texasi Dallasba. A kíséretében van Altusz Kristóf helyettes államtitkár, Budai Gyula miniszteri biztos és Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke.

Szijjártó Péter vasárnap este találkozott George Friedmannal, a Stratfor geopolitikai intézet alapító-igazgatójával. Hétfőn a dallasi székhelyű Európai Politikai Elemzések Központjának elnökével és texasi üzletemberekkel, mások között az American Airlines vezetőivel tárgyal, és találkozója lesz Dallas város polgármesterével, valamint texasi újságírókkal.

Kedden Szijjártó Péter már New Yorkban tárgyal. Üzleti reggeli keretében kerekasztal-megbeszélése lesz olyan nagy és jelentős cégek vezetőivel, mint a Coca-Cola, a Lilly, a Pfizer, a Warburg-Pincus. Kedden jelenti be az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács megalakulását. A keddi nap részben a kétoldalú befektetői tárgyalások napja lesz, részben pedig az ENSZ-főtitkár politikai ügyekért felelős helyettesével, Jeffrey Feltmannal és

a migránsokkal és menekültekkel foglalkozó őszi ENSZ-csúcsértekezlet különleges tanácsadójával, Karen AbuZayddal tartandó megbeszéléseké.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ugy erti a cikkiro, hogy szijjaspetyanak fognak valami csunyat beszolni Amerikaban? Haaaat, ez benne van a pakliban...:o))
karma1
Na, most aztan felkotheti a gatyajat a lokottfrizuras kakadu... Kulon kin lesz neki, hogy ennyi zsido uzletemberrel kell targyalnia...

O a roka, aki megprobalja kienekelni a sajtot a hollo szajabol,... Csakhogy a hollo nagyon okos, remelem, beintenek neki egy jo nagyot...
(Biztos utasitotta ot a vezir, hogy barhonnan is, de a fold alol is keritsen uj multikat, ha megis kirugnanak bennunket az EU-bol, es a Mercedes meg a tobbiek elhuznanak Ma.o.-rol...:o)))
Szókrakész
Félreértések és téves fordítások elkerülése érdekében mindig mindenhová vigye magával Vida Ildikót is.
Amúgy most mi van vele?
Mi van a kitiltási listával?
Bővült?
Jobbanteljesít?
Növekszik, mint itthon minden?
papa.49
Amerikában csupán az itthoni pozíciójának szól hogy tárgyalnak vele,a hátamögött meg kiröhögik a faszkalapot...
Hofipisti
Budai Gyula, 89-től volt katonai ügyész, a magyar föld védelmezője és okirat-hamisító ügyvédje, majd a FIDESZ-kormány bukott elszámoltatási biztosa ékes magyar nyelvismeretével - no meg páratlan elméjével - óriási segítség lehet az amerikai tárgyalásokon. Kellett neki ez a kis kirándulás (a mi pénzünkön!), mert hát lassan lejár a max. 6 hónapos megbízatása.
Az Amerikai - Magyar Üzleti Tanács újabb kiváló befektetésnek ígérkezik!
eugen4402
Egy próbát megér... Itthon a haver megbukott a Quaestorral, a nagy víz másik partján állítólag élnek sokan, akik nem olvasnak magyar újságokat. Ahol régen a színes üveggyöngyökért fizettek, ott a színes papírfecniket is megvehetik, vagy nem?
karma1
Ugy erti a cikkiro, hogy szijjaspetyanak fognak valami csunyat beszolni Amerikaban? Haaaat, ez benne van a pakliban...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.