A GfK felmérése szerint a bankok iránti bizalmunk igen alacsonynak mondható. A magyar lakosság pénzügyi műveltsége a nemzetközi átlagnak megfelelő ugyan, a tényleges pénzügyi tudás azonban még nagyon messze van a kívánatostól. A felnőtt lakosság egyharmada nem tartja magát tájékozottnak pénzügyi kérdésekben, ugyanakkor negyedük nem bízik a bankokban, és ötből ketten inkább otthon tartják a pénzüket - derül ki a GfK felméréséből.

Forrás: ingatlanok.hu
Feltöltő: estee
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
@1magyar: - és ettől te meghátráltál?
Megkérdeztem volna, hogy ő sem tudja a választ, azért cikizik?
verum
@1magyar: - nézd, hogy hülyére akart venni az szemétség tőle. De hogyha hagyod, abban neked is van sarad. Csak erre akartam utalni.
És bizalom üzleti életben egész mást jelent, mint a magánéletben, de gondolom, ezt sem én találtam ki.
1magyar
@verum: Akkor még nem voltam ennyire bölcs, most sem vagyok tökéletes, de mire megöregszünk, tapasztaltabbak vagyunk.Már nem venném fel.
1magyar
@verum: Csak az üzleti életet nem volt alkalmuk a magyaroknak megtapasztalni, a szoc-ban ami le volt írva, betartották. Erre bazíroztak a beáramló multik. Egy átlag hivatalos levelet akár olvasatlanul is aláírhattál.
sokanvagyunk
Úgy általában a más pénzét elnyelőkben nemigen: a Questor, a Széchenyi bank, a DRB-csoport, - a Soltvadkert, Körmend, Orgovány, Alba, Tisza, no meg a Jógazda takarékok valóban bizalomgerjesztők..., még a felügyeletükkel megbízott MNB-t is ellenőrizni kellene.
verum
@1magyar: - ez szerintem hozzáállás kérdése. Kétségtelen, hogy burokban éltünk, de az, hogy az emberben benne legyen az igény, hogy amivel foglalkozik, abban legyen némi tájékozottsága. Kétségtelen, hogy a burokban élt ember a gyermekének sem tud egy teljesen burok nélküli életmódot átadni. Viszont törekedni kell rá és megfelelő igényt kialakítani önmagunkkal szemben is.
Meg kell tanulni, még tanulópénz árán is, hogy mit jelent a szabadság.
Amíg még ismét el nem veszik tőlünk.
No de nem akarok én itt észt osztani, csak a véleményemet írom és főleg nem rossz szándékkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.