A Fidesz frakcióvezetője szerint a közoktatás rendszere korántsem tökéletes, ezért meg kell hallani a javító szándékú javaslatokat. Kósa Lajos, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn hangsúlyozta, a kerekasztalnál megfogalmazott tapasztalatokat, az ott kötött kompromisszumokat be kell építeni a szabályozásba.

A béremelésre vonatkozó követelésekről azt mondta, a pedagógusok esetében a rendszerváltás óta legnagyobb béremelést hajtották végre, most másoknak is kell adni.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) kapcsolatban kiemelte, fenntartóra szükség van, mindegy hogyan nevezik. Az önkormányzati fenntartás 2010-ben csődbe ment, az állam által átvett 1300 milliárd forintos adósság nagy része ugyanis az oktatási feladatok ellátása miatt halmozódott fel.

Kósa Lajos a múlt heti Fidesz frakcióülésen bejelentett, migrációról szóló parlamenti vitanapról elmondta, célja, hogy felmérjék milyen eszközökkel lehet fellépni a kötelező betelepítési kvóta ellen.

A frakcióvezető a terrorveszélyhelyzet bevezetéséről szóló alkotmánymódosítási javaslattal kapcsolatban megjegyezte, az Európai Unió más országaiban jelenleg is van hasonló szabályozás, ám ezzel sehol sem vezettek be diktatúrát, csak megpróbálnak védekezni a terrorizmus és a migráció veszélyei ellen. Hozzátette, nem értik, miért kell az ellenzéknek "vérfürdő" ahhoz, hogy ráébredjenek, a "veszély velünk van".

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Hazudsz Laja!
Az önkormányzati fenntartás a kormányoktól is függött, (pl. a fejkvóták megnyirbálása miatt).
De jöttetek ti, és még azt a maradékot is elvettétek, sz@rrá vertétek az oktatást az új, hamis tankönyveitekkel, pedagógus pályamodellel, a PÖCS-ötökkel (amivel inkább játszadoztatok volna otthon) és a többi eszement diktátumotokkal. Az amit csináltok ezzel az országgal és népével, már a sötét középkort idézi.
Hellcat
és még mindig 2010 re mutogatnak...a KLIk et meg folyamatosan védték...jó az így meg a többi...msot meg hirtelen midegyikük egyetért abban, hogy hát jó lehet kicsit szar? Csak jönnének már megint a migrancsok...ha nincs hova terelni a figyelmet egyből lázad a nép.
RonaGyuri
Sok gond volt vele? Igen, de főleg a hozzád hasonlóak miatt, de ezzel klikkel megcsináltátok, hogy csak gond legyen!
magyarbakancs
"Kósa: csőd volt az oktatás önkormányzati fenntartása."
Nálad nagyobb csőd mind értelmi szinten nem lehet találni az országban.
Egy értelmes mondatot nyökögés nélkül nem tud elmondani.
zöldszem
Te hibbant hülye gyerek!
A 2010-es nagy forintrontás?? Emlékszel??? Hol van az államcsőd?
Bercifiu
Lajoskám! Mikor te jártad a 4 elemit, akkor is helyben finanszírozták az oktatásodat, mert ott látt a gondot, arra a megoldást.
Kitaláltátok a KLIKK nevű vízfej bandát, s körmötök szakadtáig véditek, mert nem mertek ellentmondani a gombócnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.