Hegedüs István közleményében cáfolta azokat az információkat, hogy testületi nyomásra mondott volna le elnöki pozíciójáról, és indokként egészségügyi okokat sem említett. – írja a RomNet.

Hegedüs azt írja, hogy elődje, Farkas Flórián „nehéz és kínos örökséget” hagyott rá, és mint fogalmazott, „világos és egyértelmű törekvéseiket nem tudták érvényre juttatni, mert megakadályozták a személyes politikai ambíciók, az önös gazdasági érdekek”.

Személyes indíttatás alapján jutottam arra a döntésre, hogy a mai nappal lemondjak az Országos Roma Önkormányzat elnöki megbízatásáról. Döntésemet azért a RomNet internetes hírportálon jelentem be, mert a portál mindeddig hitelesen és naprakészen tájékoztatta a közvéleményt. Távozásomat az ORÖ testületi ülésen szerettem volna bejelenteni, de az ellenzéki képviselők között zajló pozícióharc miatt erre nem nyílt lehetőségem, és méltatlannak is tartom a tisztséghez, hogy azt egy botrányokkal övezett testületi ülésen tegyem meg. Az elnöki tisztségemről való lemondásomról már tájékoztattam a Fővárosi Kormányhivatalt, és még a mai nap folyamán tudatom képviselőtársaimmal is

A RomNet azt is írja, hogy a két roma vezető között tavaly májusban, azt követően romlott meg a viszony, és fordultak egymás ellen, hogy a Híd a munka világába projekt körül kiderültek a pénzügyi visszaélések, és több büntetőfeljelentés miatt az adóhatóság nyomozást rendelt el jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás gyanújával.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Nahát, nem is tudtam, hogy Magyarországon is van egy Barack Obama.
KERKA
Ez az egész roma önkormányzat egy bűnszövetkezet, a közpénzt herdálják el , milliós tételek tünnek el a magán vagyonukba. Kinek jó ez, fel kell oszlatni.
zöldszem
Követhetné példáját a többi roma vezető is!
eugen4402
Hegedűs megpróbálta, hátha mégis lehet... Egy rövid ideig sikerült is neki széllel szemben, ... de megunta, hogy folyton nadrágot kell cserélnie...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.