Az LMP arra szólítja fel Orbán Viktort, hogy szerdai moszkvai látogatása során álljon el a Paksi Atomerőmű bővítéséről szóló szerződéstől.

Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormányfő "viselkedjen a magyar emberek miniszterelnökeként, és ne a Roszatom ügynökeként".

A politikus öt pontban összegezte, miért kellene felmondani a két éve megkötött bővítési szerződést, amelyről – hangsúlyozta – azóta is keveset tud a magyar közvélemény.

A "szégyenteljes atompaktum" szerint minden pluszköltséget a magyar államnak kell állnia, az oroszok így abban érdekeltek, hogy minél drágább erőművet építsenek – rótta fel Szél Bernadett, aki úgy ítélte meg: egy négy évre választott kormány nem vállalhat ilyen nagyságrendű és ilyen hosszú távra szóló kötelezettséget.

Sérelmezte a bővítés kommunikációjára eddig elköltött mintegy 700 millió forintot is, amely állítása szerint főként jobboldali médiumokhoz ment. A projekt elindulása óta szerinte lenullázódott a zöldszektor, ráadásul az energiapiacon nem nőttek az árak vagy az igények az Orbán Viktor szakemberekei által jósoltak szerint.

Az LMP-s politikus úgy folytatta: az ország külpolitikai kockázatokat is vállal, az unióval feleslegesen kerül konfliktusba Magyarország, de az oroszok egyre rosszabb gazdasági helyzete is aggodalomra ad okot.

A képviselő felmutatott egy molinót, jelképes dokumentumaként annak, amelyet szerinte a miniszterelnöknek alá kellene írnia a szerződés felmondásáról.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Nem úgy fog...Putyin pincsijeként fog.
preparátor
Két európai államférfi van jelenleg. Putyin és Orbán!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.