A szocialista Tóth Bertalan azt vélelmezi, hogy azért módosítják a postatörvényt, hogy a cégnek ne kelljen teljesítenie közérdekű adatigénylésre vonatkozó kérelmeit.

Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy perei vannak folyamatban, mert a posta és leányvállalatai nem teljesítették közérdekű adatigénylésre vonatkozó kérelmeit.

Tóth Bertalan elmondta, arra volt kíváncsi, hogy ha egy állampolgár elhelyezi megtakarítását a postánál, a pénzzel mi történik.

Szerinte ez a pénz részben magántulajdonban lévő társaságokhoz vándorol, de ilyen cégek kezelik a postai kártyás fizetéseket is. Arra volt kíváncsi – folytatta –, hogy a "Spéder-birodalom" fizet-e ezekért szolgáltatásokért.

Az MSZP-s politikus közölte, a posta "közös vállalatban" működik az FHB-val, amelynek Spéder Zoltán az igazgatósági elnöke.

Tóth Bertalan szerint a törvényjavaslat kormányzati indokai "szó szerint" ugyanazok, mint az általa indított perekben az FHB ügyvédeinek érvei. A képviselő azt mondta, az ő személyére szabják a jogalkotást, hogy ellehetetlenítsék a pereit, amelyekből az egyikben márciusra várható az elsőfokú ítélet.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Már első hallásra azt kérdeztem mi lehet ennek az oka? Már értem, nem derülhet ki hol a pénz. Azt már közölték, hogy ez (is) visszamenőleges hatállyal lépne érvénybe. Szerintem orbán levelezései a néppel, szintén kizárólag a posta pumpálását szolgálhatja.
Már 2013-ban cikkeztek arról, hogy akkor! 3,5 milliárdot! költöttek postaköltségre. Azóta eltelt több mint két levelezgetős év.
Aki Én
Tehát mikor elalél a szekta, hogy kikéri a nép véleményét a kormány (olyan ügyekben is amiben már született döntés), akkor valójában csak egyszerű mezei lopás történik a jelek szerint.
Aki keres, talál:
Öregségi nyugdíjasoknak Mit várnak a kormánytól? 17 millió
Nyugdíjasoknak Nyugdíjmentő intézkedések 168 millió
Mindenkinek Új alaptörvény 705 millió
Rendőröknek Semmisségi törvény 194 ezer
Mindenkinek Szociális konzultáció 789 millió
Nyugdíjasoknak Nyugdíj reálértékek
Közszolgáknak Kedvezményes törlesztés 61 millió
Mindenkinek Gazdasági konzultáció 890 millió
Mindenkinek Munkahelyvédelem 508 millió
Mindenkinek Gazdasági konzultció eredményei 35 millió
Határon túli magyarok Jövőbeli levelek 41 millió
5000 főnél kisebb települések lakóinak önkormányzatok támogatása 156 millió
Összesen: ~ 3,4 millárd
Aki Én
...ja, és most emelték a vezér alamizsnáját 5.000.000,-ra!!!
persze rossz, aki rosszra gondol.
Toby
Újabb patkánysunyítás lapul a háttérben ! Vazze, még véletlenül sem képesek egy tisztességeset lépni !
Dr. Felipe
@Aki Én: A konzultációk során nyilván hogy nem az emberek véleményére kíváncsi a g..i, azt konkrétan leszarja, hanem hogy jól kitömje a "spéder birodalmat" a Postán keresztül.
Konkrétan egy olyan húzásuk sem volt eddig amelyik a nép érdekeit szolgálta volna, csak olyan amelyik a saját meggazdagodásukat.
eszegfu
Nálunk a faluban a postások hordják a reklámujságokat, melyek terjesztéséért a posta pénzt kap a hirdetőktől, viszont a helyi posta és a postások semmit! Ez annál is inkább felháborit, hogy a postások kerékpárján több tonnányi hirdetési ujság van, nem győzik... és akkor még ellenőrzik: valóban megkaptuk ezt, meg ezt az ujságot! Az alapfeladatukat (levél, kisebb csomag) pedig küszködve, nem 1x napi 8 órát meghaladó munkával tudják csak teljesiteni!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.