A Jobbik az általa kezdeményezett "valódi nemzeti konzultációval" a magyar társadalom pozitív energiáit akarja összegyűjteni, és olyan válaszokat, megoldásokat akar találni, amelyekkel a kormány meghátrálásra kényszeríthető – hangoztatta Vona Gábor pártelnök kedden Egerben, sajtótájékoztatón.

Elmondta: a korrupció, az egészségügy és az oktatás területén tervezett konzultációt megelőző országjáró körútján fel fogja keresni a megyeszékhelyeket és a fővárost, illetve ezzel párhuzamosan a párt szakpolitikusai az érintett ágazatok szakmai szereplőivel is tárgyalni fognak. Eger volt az "előkonzultációs folyamat" első állomása.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a korrupció, az egészségügy és az oktatás három olyan terület, ahol már szinte "leégett a ház".

Szavai szerint a kormány nemzeti konzultációival szemben a Jobbik nem egyértelmű dolgokat akar az emberektől megkérdezni, nem arra kíváncsiak, hogy "holnap is felkeljen-e a Nap". A súlyos problémákkal terhelt három területről érdemi, valódi vitát szeretnének generálni, miközben az embereket, a szakmát és a civil szervezeteket is meghallgatják – mondta Vona Gábor.

A konzultáció témaválasztását indokolva elmondta, hogy Magyarországon az egészségügyre fordított források összege csökken, a GDP öt százaléka alatt van, ami messze elmarad a régió más országaitól.

A pártelnök kitért arra is, hogy a szakképzés megerősítése elengedhetetlen a leendő magyar gazdasági fellendüléshez. A magyar ipar talpra állításánál nemcsak a Gyurcsány- és Orbán-kormányok idején elüldözött magyar szakemberek problémájával kell szembenézni, hanem a szakemberképzés rendkívül rossz állapotával is – fűzte hozzá.

Közölte: első lépésként a szakmai, érdekképviseleti és civil szervezetekkel előkonzultációt tartanak, hogy segítsenek a legfontosabb kérdések, problémák meghatározásában. Ezután, még tavasszal kiküldik a konzultációs leveleket, nyáron pedig kiértékelik a válaszokat. Azt mondta: a konzultáció eredményeit ősszel tervezik bemutatni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
...ennyire nem volt ez egyszerű Adolf esetében sem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
preparátor
Minden szimpátiám mellett csak annyit mondhatok, ennek még nem jött el az ideje. Azért hajrá Vona Gábor!
eszegfu
@preparátor: 15:31 Ahhoz, hogy Vona "labdába rugjon" elég sokat kell edzenie! Nekem ez a véleményem, Neked más...ugyhogy nem "vitainditónak" szántam...csak én is közölni akartam Veled, mit is gondolok én.
preparátor
@eszegfu: Vita nélkül! Azért egész szépen megerősödtek!
eszegfu
@preparátor: Nem tudom kihagyni és bocs.! Mint a bili szaga, ugy megerősödtek!
preparátor
@eszegfu: Ezzel vitáznék. A ballib mindig is az volt, és nem változott! Vona pedig leiskolázta a ballib oldalt! Bocsi, tények! :-)
eszegfu
@preparátor: Ha most "kipreparálnám" a hsz-det, vagyis a bili szagával párhuzamot vonnék a bal- és a jobboldal fejlődésének vonatkozásában ... az is lehetne "tény"... de nem teszem, mert mintha nem lenne humorérzéked...:(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.