Nem akarnánk az unalomig mindenre ráaggatni a rákosista jelzőt, ami az utóbbi években történik, de például amikor a Klik nyilvánvaló megfélemlítésből szívat egy tüntetésen részt vevő pedagógust, nehéz lenne másra gondolni.

A zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatójával most ez történik, a tankerületi vezetője talán megfelelési kényszerből, talán egy kis állami föld reményében, vagy pusztán csak önkéntes bosszúból azt kéri tőle, számoljon be: milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai, és hogyan tájékoztatták a szülőket a miskolci gimnáziumot támogató nyílt levelükről.

Szétszívatja a Klik a tüntető zuglói igazgatót

Az esetről az Index írt, Pukli István igazgató kedden délután a Civil Közoktatási Platform alakuló ülésén újságíróknak olvasta fel a tankerületi vezetőtől ma kapott levelet. Eszerint a Klik "közérdekű bejelentést" kapott arról, hogy a Telekiben a szülőket is tájékoztatták a miskolci Hermann Ottó Gimnázium nyílt leveléhez való csatlakozásról, a február 3-i miskolci tüntetés miatt pedig órák maradtak el a zuglói gimnáziumban (amiket Pukli szerint természetesen pótolni fognak).

A levelet ma délelőtt 11 órakor vette kézhez, és a dokumentumok beküldésére a mai napot adták meg határidőnek.

Az igazgató szerint ennyi dokumentumot néhány óra alatt lehetetlen összegyűjteni, ráadásul olyan nyilvánvaló képtelenségeket is követelnek, mint pl. a szülői értekezletek jegyzőkönyveit – amikről nem szoktak jegyzőkönyvet írni.

Pukli könnyen lehet, ha nem 2016-ot írnánk, hamarosan munkatáborban végezné, szerencsére azonban ma már "legfeljebb" csak az állását veszítheti el. Hát nem jobban teljesít Magyarország?

Ja, és vegyük észre a Klik-vezető aberrált humorát: éppen az efféle bürokratikus csesztetések miatt is kezdtek el lázadni a tanárok.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Nem lesz tüntetés a Teleki Blanka előtt, vagy a klikkkk zuglói központjánál?
Szóljatok, megyek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
Szerintem 2018-ig még börtönözések is lesznek. A politikai bűncselekmény definíciója talán már készül az alaptörvény formálgatásában.
Hari
@coni: csakhogy a hatalmat feneketlen arroganciája okán ez nem érdekli. Szokásos módszer, ők mindent megtettek, a konfliktus tisztázása érdekében. Esetünkben erős a gyanú, hogy ez egy fegyelmi előkészítése, az ürügy keresés első lépése. Meglehet, hogy jelen helyzetben ez visszalő, és olaj lesz a tűzre.
human
@Hari: A tanároknak és a szülőknek meg kell védenie az igazgatót. Ha nem teszik, akkor az igazgató is elgondolkodhat rajta, hogy megéri-e értük vállalnia a konfliktusokat.
Kutyuska
Pukli helyében először is igényelnék pénzt borítékra és bélyegre, hogy el tudjam küldeni az iratokat.
Másodszor tájékoztatnám a KLIK-et, hogy magamévá tettem az KLIK ügyintézési morálját, így előfordulhat, hogy pár hetet várok az iratok postára adásával.
Ha nem gond, hogy a KLIK nem fizeti hónapokig a számláit, a béreket, sőt Orbán szerint jó úton haladunk, akkor igazán várhatna a KLIK is pár hetet, hónapot a kért iratokra.
nemjoezigy
Ha bántanák az igazgatót, akkor a mostaninál is nagyobb ellenállást érnének el vele.
Mivel ehhez megtették az első lépést, ezért bebizonyosodott, hogy nagyon primitívek. (és ezek irányítanak, na meg is látszik az eredménye!)
Minden intézkedésük ilyen, nem látják előre a következményeket.
Hari
@Hari: az természetes, hogy az igazgatót meg kell védeniük, mert minden bizonnyal ez nem az igazgató partizán munkája volt. Ennek ellenére nem egy esetet lehetett olvasni, hogy pl. hiába álltak ki egy emberként az igazgató mellett, mégis a felettes által favorizált kapta meg a posztot, meg akkor is, hogy az előírt feltételeknek nem felelt meg. A jelenlegi vezetés totális kettős mércét alkalmaz: ha a valasztottjáról van szó nem törődve szabályokkal, feltételekkel " erőből" kinevezi, ha nem, akkor minden valódi és vélt ellenérvet felsorakoztat, hogy megtorpedózza. Ez általanosan így működik a mai magyar illiberalis demokráciában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.