Nem akarnánk az unalomig mindenre ráaggatni a rákosista jelzőt, ami az utóbbi években történik, de például amikor a Klik nyilvánvaló megfélemlítésből szívat egy tüntetésen részt vevő pedagógust, nehéz lenne másra gondolni.

A zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatójával most ez történik, a tankerületi vezetője talán megfelelési kényszerből, talán egy kis állami föld reményében, vagy pusztán csak önkéntes bosszúból azt kéri tőle, számoljon be: milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai, és hogyan tájékoztatták a szülőket a miskolci gimnáziumot támogató nyílt levelükről.

Szétszívatja a Klik a tüntető zuglói igazgatót

Az esetről az Index írt, Pukli István igazgató kedden délután a Civil Közoktatási Platform alakuló ülésén újságíróknak olvasta fel a tankerületi vezetőtől ma kapott levelet. Eszerint a Klik "közérdekű bejelentést" kapott arról, hogy a Telekiben a szülőket is tájékoztatták a miskolci Hermann Ottó Gimnázium nyílt leveléhez való csatlakozásról, a február 3-i miskolci tüntetés miatt pedig órák maradtak el a zuglói gimnáziumban (amiket Pukli szerint természetesen pótolni fognak).

A levelet ma délelőtt 11 órakor vette kézhez, és a dokumentumok beküldésére a mai napot adták meg határidőnek.

Az igazgató szerint ennyi dokumentumot néhány óra alatt lehetetlen összegyűjteni, ráadásul olyan nyilvánvaló képtelenségeket is követelnek, mint pl. a szülői értekezletek jegyzőkönyveit – amikről nem szoktak jegyzőkönyvet írni.

Pukli könnyen lehet, ha nem 2016-ot írnánk, hamarosan munkatáborban végezné, szerencsére azonban ma már "legfeljebb" csak az állását veszítheti el. Hát nem jobban teljesít Magyarország?

Ja, és vegyük észre a Klik-vezető aberrált humorát: éppen az efféle bürokratikus csesztetések miatt is kezdtek el lázadni a tanárok.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Nem lesz tüntetés a Teleki Blanka előtt, vagy a klikkkk zuglói központjánál?
Szóljatok, megyek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicero
Inkább a tartozásokról mekegjenek már valamit! Legközelebb hol várható,hogy elzárják a közműt?! Miért vannak ilyen nagy mértékű tartozások?! Ki a felelős mindezekért,és milyen felelősségre vonás lesz az illetőnek?! Mi szülők nem hagyjuk,hogy kirúgják Puklit, hamarabb lesz elzavarva ez a tróger banda ha nem hagyja abba a " bűnös kergetést "! Ui: ezt a nőt nem kellett volna betenni a képen,nagyon randa feje van. :/
Fradigege
@Cicero: Ő a Czunyiné. Őt rúgták picsán. Helyette lett a Palkovics. Azelőtt ő rá ejakulált az egész galeri.
bencemacska
Nem lesz tüntetés a Teleki Blanka előtt, vagy a klikkkk zuglói központjánál?
Szóljatok, megyek!
Cicero
@Fradigege: Tudom hogy hívják csak nem akartam nevén nevezni.A nevétől is kiráz a hideg. :/
zöldszem
@Cicero: valahol olvastam: menyétképű rumnyi -:)))))
zöldszem
Erősen épül az önkényuralom!! Szép új világ!!
Cicero
Ezt meg a : www.tanitanek.com/Herman/Csatlakozok oldalon olvastam az előbb, ha ez igaz, nem semmi!!!

" Tisztelt Pedagógustársaim!

Ha támadják a Teleki Blankát jogtalanul, mi javasom, jogosan támadjuk a Kliket! Sok társunk tudja, hogy országosan a Klik felsővezetésből és megyei vezetésből is tartottak intézményeinkben előadásokat, projektek vezetőjeként leszámlázva a "színvonalas" semmit. Ezt a pénzt inkább költötték volna az iskolák állagára, vagy a kifizetetlen számlákra. Októbertől tárgyalásokat folytattak a nagyobb energia szolgáltatókkal és moratóriumot kértek, hogy áprilisig országosan nem fizetnek se gáz, se áram díjat. (csodálom hogy ez még csak most szivárog ki, jó összetartó "megfélemlített" a klik csapata) Ezt hogy fogja tavasszal kifizetni? Ősztől még több iskolában kell fafűtésre átállni? Vagy az állami gázszolgáltatónál majd nem kell villany és gázszámlát fizetni? Felkérném ezen kívül a Tankerületi Igazgatókat is, hogy nyilatkozzanak, ne féljenek! Tudom, hogy köztük is vannak még jó emberek, nem csak pártkatonák. Én is jó kapcsolatot ápolok egyikőjükkel, de beszélni nem mer, csak ha többen is csatlakoznak közülük. Feladatot hajtanak végre egy félkatonai szervezetben, és aki ellenáll munkája itthon biztosan nem lesz. "
karma1
JAj, betegre rohogtem magam a kepen lathato tablatol a holgy hata mogott!

EMBERI FO SOK

Nem tudom, ki csinalta, de szuper!
Mondom, Rakosi sirva konyorogne a receptert, mert neki csak a szembe-vilagitas es a koromletepes jutott eszebe, meg a fekete lefuggonyozott Pobjeda az AVH-sokkal...:o))) Milyen piti volt...
cs.n.
Közérdekű bejelentés = fideszes besúgó.
egyvandor
Mutasson nekem valaki egy embert, aki ha gorbánék útjába akadt, legyen az volt barát, vagy akár politikailag neutrális, ne vált volna valamilyen módon meghurcolás, megaláztatás, zsarolás, lejáratás, ... tárgyává. Gorbán és nertársai napról napra jelét adják milyen súttyók, ennek ellenére akadnak sokan, akiket egy kis nemzethy tömjénfüsttel el lehet kábítani. (a nemzethy együtt rablók Gorbán és bandája melletti kiállása rövidtávú egyéni érdekeket tekintve logikailag érthető)
egyvandor
Gorbán "kormányüléseiről" vezetnek már jegyzőkönyvet? (Azt már tudjuk, hogy a felelősségre vonhatóság elkerülés miatt a nem hivatalos 'nemtaggyűléseket' részesíti előnyben. Ennyit megtanult a rendszerváltás előtti politikai fejtágítón) Vagy ott is le kell adni a mobil telefonokat belépés előtt? Kérdezem, mert ez azért mégiscsak az egész országot érinti.
nevemnick
Érdekes:

Ibsen: A nép ellensége
,,Az ember nem változik. Tévedései, bűnei örökök: a hatalomtól való megrészegülés mindig gátlástalanná tette azokat, akik a közelébe jutottak, semmilyen mocskos eszközt nem sajnálnak bevetni, hogy pozíciójukat, hasznukat megtartsák. Butítják a népet, kábítják lózungokkal, érdekeiket máshová tolják, mint ahol valóban vannak és üvöltve, kereplőzve követtetik magukat, önös céljaikat, miközben kezük görcsösen markolja a hatalom karosszékét, amelyben ülnek.
Borzadva ismerünk rá a napjainkban a szemünk előtt újra lejátszódó kétezer éves, vagy az ibseni 130 éves történetre: valóban nincs új a nap alatt. Semmilyen eszköz nem piszkos a személyes érdekek eléréséhez, beáldozzuk a nemzet egészségét hatalmi gőgünkben, tömegekkel üvöltetjük saját céljainkat és lehazaárulózzuk, ellehetetlenítjük a mást gondolókat."
amaramaistanna
Ha és amennyiben a KLIK közérdekű bejelentés alapján vizsgálódik, márpedig erre hivatkozott, akkor a vonatkozó trv. értelmében 30 napja van Pukli Istvánnak, hogy a feltett kérdésekre válaszoljon. A KLIK ismét értelmezési zavarban szenved nagy-nagy igyekezetében, hogy megfeleljen annak a hatalomnak, amely elfelejtette, hogy a magyar nép szolgálatára és nem a leigázására kapott megbízást.
namihami
Én ennek a szellemi árvízkárosultnak az Igazgató Úr helyében csak annyit válaszolnék:
A 6.15-ÖS MISKOLCI SZEMÉLLYEL, BARÁTOK KÖZÖTT ÉS JÓ HANGULATBAN.
lampa laz
Ilyen nyíltan, hangosan és bátran még senki sem mert szembeszállni ezzel a mocskos társasággal. Vannak is a bajba, mert erre nem számítottak, ezért ilyen ocsmány eszközökkel akarják elhallgattatni őket. Ez pedig nehéz lesz, mivel ebben az ügyben minden család érintett és az emberek nagyobbik része a pedagógusok mögött áll.
bretagne
Nem bírják elviselni, ha valaki szembe fordul velük, akkor piti módon jön a bosszú. De már nem lehet az embereket megfélemlíteni. Eddig tűrtek, most már elég volt!
dr. prédikátor
Micsoda fotó a CUMINÉRÓL!!!Mintha valamire várna!!!
coni
Nagyon rossz üzenete van, ha a hatalom ahelyett, hogy az általa is elismert hibák kijavításán fáradozna a "rossz hír hozóját" üldözi.
human
@coni: Mondj igazat! Betörik a fejed.
Horváth Andrással is mi történt. A zöld dossziéban szereplő áfacsalók helyett hozzá ment ki a rendőség és foglalta le a zöld dossziét, a számítógépét, iratokat. Egy másik NAV-ost pedig főnöke perelte be, csak kicsit visszafele sült el, mert az alperes vallomásában 70 milliárdos adócsalás eltusolásáról kezdett el beszélni.
verum
Szerintem 2018-ig még börtönözések is lesznek. A politikai bűncselekmény definíciója talán már készül az alaptörvény formálgatásában.
Hari
@coni: csakhogy a hatalmat feneketlen arroganciája okán ez nem érdekli. Szokásos módszer, ők mindent megtettek, a konfliktus tisztázása érdekében. Esetünkben erős a gyanú, hogy ez egy fegyelmi előkészítése, az ürügy keresés első lépése. Meglehet, hogy jelen helyzetben ez visszalő, és olaj lesz a tűzre.
human
@Hari: A tanároknak és a szülőknek meg kell védenie az igazgatót. Ha nem teszik, akkor az igazgató is elgondolkodhat rajta, hogy megéri-e értük vállalnia a konfliktusokat.
Kutyuska
Pukli helyében először is igényelnék pénzt borítékra és bélyegre, hogy el tudjam küldeni az iratokat.
Másodszor tájékoztatnám a KLIK-et, hogy magamévá tettem az KLIK ügyintézési morálját, így előfordulhat, hogy pár hetet várok az iratok postára adásával.
Ha nem gond, hogy a KLIK nem fizeti hónapokig a számláit, a béreket, sőt Orbán szerint jó úton haladunk, akkor igazán várhatna a KLIK is pár hetet, hónapot a kért iratokra.
nemjoezigy
Ha bántanák az igazgatót, akkor a mostaninál is nagyobb ellenállást érnének el vele.
Mivel ehhez megtették az első lépést, ezért bebizonyosodott, hogy nagyon primitívek. (és ezek irányítanak, na meg is látszik az eredménye!)
Minden intézkedésük ilyen, nem látják előre a következményeket.
Hari
@Hari: az természetes, hogy az igazgatót meg kell védeniük, mert minden bizonnyal ez nem az igazgató partizán munkája volt. Ennek ellenére nem egy esetet lehetett olvasni, hogy pl. hiába álltak ki egy emberként az igazgató mellett, mégis a felettes által favorizált kapta meg a posztot, meg akkor is, hogy az előírt feltételeknek nem felelt meg. A jelenlegi vezetés totális kettős mércét alkalmaz: ha a valasztottjáról van szó nem törődve szabályokkal, feltételekkel " erőből" kinevezi, ha nem, akkor minden valódi és vélt ellenérvet felsorakoztat, hogy megtorpedózza. Ez általanosan így működik a mai magyar illiberalis demokráciában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.