Elítélte a Kecskeméti Járásbíróság első fokon testi sértés bűntette miatt Balogh Józsefet, volt fideszes országgyűlési képviselőt, Fülöpháza polgármesterét. 420 ezer forintos pénzbüntetést kapott és maradhat polgármester is. Emellett 256 633 forint bűnügyi költséget kell még fizetnie – írja a 444.hu.

Baloghot súlyos testi sértés bűntettével vádolta az ügyészség. Három éve hajnalban egy lakodalomból értek haza, amikor Balogh ittas állapotban, gyógyszer hatása alatt, legalább kétszer nagy erővel megütötte élettársa arcát. Arccsontja darabosan törött, és jobboldali járomcsontja is eltört. Az orvosi vizsgálat fényt derített egy korábbi törésre is, amelyet szintén bántalmazástól szenvedett el.

Mint emlékezetes Balogh első körben azzal magyarázta a történteket, hogy élettársa átesett a család 80 kilós vak komondorán, elesett, és úgy sérült meg. Az eset után kizárta magát a Fidesz frakcióból, majd nem indult ismét az országgyűlési választáson. De azért Fülöpházán megválasztották polgármesternek.

A tárgyaláson az ügyésznő felfüggesztett börtönbüntetést javasolt, továbbá azt, hogy a bíróság helyezze pártfogó felügyelet alá a polgármestert, és kötelezze indulatterápiás foglalkozáson való részvételre.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Mi ezen a meglepő. A gyerekek tankönyvében is benne van a Cifra palota dal, aminek utolsó bekezdése:
"Én azt megteszem,
Katát elveszem,
Ő dolgozik, én meg alszom,
Este megverem. "
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Alzheimer Fauna
Háborogtok, mert nem nézitek a dolog vicces oldalát!
1, Szórakoztató, ahogy balogh macsó józsi bejárta a KisGétől már megszokott ívet: "Nem én voltam." - "Nem emlékszem." - " A kutya hibája." - "Ha meg is ütöttem, az csak véletlen lehetett." - "Sajnos politikai ügyet csináltak ebből, pedig ez a mi családi ügyünk." - "Azon a héten nagyon zsúfolt volt a parlamenti program és sajnos a párom nem tudta megérteni a lelkiállapotomat" - "Jóvan bameg, szétcsaptam az asszonyt, osztasztán mi van!?
2, Tréfás volt a szigorú ügyésznő felfüggesztett börtönbüntetést javasló vádindítványa, és legalább ilyen mulatságos sejteni azt, hogy ha az igazi bűnös (a nagytestű, gyengénlátó pásztorkutya ) nem menekül gyáván a halálba, akkor a nagytekintélyű bírónő sokkal, de sokkal szigorúbb ítéletet szabott volna ki az ebre.
3, Komikus, hogy azóta Terike újra együtt él az urával (a józsival), jóban-rosszban: közös háztartásban. Tehát így, az őt ért bántalmazásért kiszabott pénzbüntetést neki kell majd a konyhapénzből kigazdálkodnia. Kacagtató lenne, ha mondjuk majd nyáron Terike venne egy gombóc fagyit, az ura, meg kedvesen zsörtölődne: "Hogy a k. anyádba te ócska cemende! Tartozásunk van, oszt' te meg elnyalod a pénzt!". Hasonlóan szellemes lenne, ha a későbbiekben, egy kettejük közti vitát a józsi így zárna le: "Pofádat befogod büdös ribanc, ha nem akarod, hogy növeljem pár százezerrel a tartozásunkat!"
4, Mulatságos, hogy Komondorháza kilencszáz választópolgára a történtek ismeretében, újra bizalmat szavazott ennek az érző lelkű vadmalacnak.
5, Jópofa dolog lenne kiadni tematikus Magyarország térképet, amin ábrázolva lenne a nők által elszenvedett súlyosabb fejsérülések gyakorisága. Ha vesszük Terikét, és ide számoljuk Némethné Muzslai Ágnes tanítónő 2013-as falunapi sérülését (játékos vetélkedő után(!) "véletlenül" eltalálta egy sodrófa: agyrázkódás, ablakos orrcsonttörés, 2x arccsonttörés, három fog elvesztése...), akkor Komondorháza kiemelt településként szerepelhetne rajta.
1magyar
De hát ez a nő meg is érdemelte, a bíróság is ejnye-bejnyézett egy kicsit. Pont.
human
@Mangu: Valóban nem párfüggő. Csak a kormány középkori nézete női szerepvállalásról, meg hogy a tananyag részeként oktatják a Cifra palota dal azon versszakát ami természetessé teszi, hogy a férj megveri a nejét, hát ezek adnak egyfajta képet a fideszes gondolkodásról.
vukkocska
@Alzheimer Fauna: végig vezetted azt, amin tényleg én is elgondolkodtam, s néha nevettem is. Terikét elkalapálták, s Terike maradt, hiszen házasságot ígért neki Józsi. Ennyire kellett ez az alkoholista agresszív alak? Vagy már nem csak a polgármester nem tudja elengedni a húsos fazekat, hanem az asszony sem? Terike megbocsátott, a bíróság pedig csak pénzbírságot szabott ki. A megbocsájtás pedig enyhítő körülmény. Tiszta lappal lehet indulni. Azért arra kíváncsi leszek, ha a per jogerősen befejeződik, Balogh megbocsájtja-e Terikének, hogy ekkora cirkuszt csinált egy jobb-egyenesből. Igaz, ha a hatóság tudomására jut a 8 napon túl gyógyuló sérülés, a súlyos testi sértés hivatalból üldözendő bűncselekmény.
Mangu
@human: Ha az eddigi (2010 előtti) totál "kép" nem volt valakinek elég, akkor sminkelheti tovább bármivel is (további arculatteremtő húzásokkal) magát a "hívők" hívők maradnak, másoknak meg már nem okozhatnak meglepetést - erre gondoltam én.
namihami
Hiába olvastam végig, nem tudtam rájönni, hogy a polgi vagy a vakkomondor a migráncs?
Mert ilyet ugye csak a migráncsok csinálnak.
Persze az is lehet, hogy a polgi és neje Kölnben voltak egy kisebb kiránduláson. Szegény polgit pedig tök ártatlanul citálták a bíróság elé?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.