A MÁV tulajdonosával tárgyaltak a vasutas szakszervezetek a kollektív munkaügyi vita szerdai fordulóján, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Fónagy János hétfőre ígért választ a munkavállalók bérfejlesztési elvárásaival kapcsolatban – közölte a bértárgyalásokon részt vevő 7 vasutas szakszervezet közös közleményben szerdán az MTI-vel.

A kollektív munkaügyi vita jövő héten hétfőn folytatódik, ugyanis akkorra ígért választ a tulajdonos és a munkáltató képviselője – olvasható a közleményben, amely szerint a szerdai tárgyalásokon tájékoztatták Fónagy János parlamenti államtitkárt a vasutas szakszervezetek vezetői a bérfejlesztéssel kapcsolatos elvárásaikról.

Nyakunkon a vasutas sztrájk – Orbán embere próbál simítani

A vasutas szakszervezetek szerint tarthatatlan, hogy a vasutasok reálkeresete 2016-ban ne növekedjen, mi több csökkenjen.

A közleményben felidézték, hogy a szakszervezetek már korábban is jelezték: a további tárgyalások eredménytelensége esetén minden jogszerű eszközt alkalmazni fognak az általuk követelt bérnövekedés elérése érdekében.

Továbbá célul tűzték ki a munkakörülmények, a foglalkoztatási biztonság javítását, és a változó életkörülmények negatív hatásait mérséklő középtávú megállapodás aláírását is.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Vasutasok ne hátráljatok, emlékezzetek arra amit ez a pojáca ígért 2010. ben a választások előtt a vasútról, és mennyi teljesült belőle, MOST SINCS MÁSKÉPP!!!
papa.49
Vasutasok ne hátráljatok, emlékezzetek arra amit ez a pojáca ígért 2010. ben a választások előtt a vasútról, és mennyi teljesült belőle, MOST SINCS MÁSKÉPP!!!
KERKA
Na végre álljon a sarkára a vasutas szakszervezet, szorongassák meg a kormány nyakát! Itt az ideje !!!
wpym
Ha kiállnak magukért, az nagyon pozitív ugyanakkor néhány bruttó % nem jelent segítséget.
Pénzről vitázni akkor volna értelme, ha 80 vagy 100 ezer ft nettó emelésről menne a vita.
Sajnos a vezetés alaposan visszaél az elégséges szolgáltatás adta lehetőséggel, de így is alaposan be lehet tenni MÁV-nak a milliárdos haszonnal működő teherszállítás leállításával.
Csizi30
Vasutasok, pedagógusok, egészségügyisek, volánosok, szülők és mindenki aki akar fogjon össze és egyszerre sztrájkoljon! Akkor el lehet érni a célokat! (talán azt is, hogy a fő és alábbrendelt ütődöttek kihulljanak végre a sorából)
Desischado
Én is azt mondom, mindent bele! A vezérnek a havi 5 milliós fizetésére van pénz?! Csizi30-nak igaza van, össze kell fogni, mindnyájunknak! Csak így érhetünk el eredményeket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.