Végső elkeseredésében fordult a Sonline.hu online laphoz egy súlyosan mozgáskorlátozott gálosfai asszony, mert 900 ezer forint tartozást követel rajta az áramszolgáltató. Évekig egy hibás villanyóra mérte ugyanis a házánál az áramot.

2008-ban közölte az áramszolgáltató, hogy 2003 óta rosszul működik, túl lassan megy a villanyóránk

– mondta a gálosfai Juhász Józsefné.

Rendszeresen járt erre az áramkommandó, miért csak később fedezték fel a hibát? Nekem nincs olyan végzettségem, hogy észrevegyem. Közben mi minden hónapban rendesen befizettük a csekkeket, havi 11-12 ezer forintot, de a tartozásunk mára 900 ezer forintra nőtt. Most már hetente jön levél, hogy előfizetéses villanyórát szerelnek fel, kikötik az áramot, ha nem fizetünk. Csak húzzák az ügyet, ezalatt nő a kamat. Én azonban nem érzem jogosnak a követelést. Szegénységi alapon voltunk a nép ügyvédjénél, de ő azt tanácsolta, hogy törekedjünk a megegyezésre. 

Varga Ivett, az E.ON Hungária Zrt. sajtószóvivője elmondta, hogy az elmúlt években többször, több fórumon is felülvizsgálták már ezt az esetet.

Ha a mérő meghibásodik és nem alkalmas a tényleges fogyasztás mérésére, akkor ki kell cserélni, illetve elszámolást kell készíteni a különbözetről. Ez a hiba sem az ügyfélnek, sem a szolgáltatónak nem felróható. Valóban 2008-ban derült ki, hogy a Juhászéknál felszerelt mérő nem működik jól, nem méri pontosan a fogyasztást. Ilyen esetben az az eljárás, hogy akár az ügyfél, akár a szolgáltató „javára” volt pontatlan a mérő, elszámolás készül a különbözetről, és természetesen új mérő felszerelésére is sor került.

Ebben az esetben a mérő a tényleges fogyasztásnál kevesebbet mért. A megelőző fogyasztás adatait figyelembe véve megtörtént a számlahelyesbítés. Természetesen a megelőzően kiszámlázott mennyiség és a befizetett összeg elszámolásra került. Ennek kifizetésére kamatmentes részletfizetési lehetőséget ajánlottunk ügyfelünknek. Ügyfelünk ezt követően több független fórumon kérte az ügy felülvizsgálatát. 2013-ban a Békéltető Testülethez fordult. A Békéltető Testület az ügy kivizsgálása után elutasította a panaszbejelentést, és a követelés jogosságát állapította meg. 2015-ben ügyfelünk az NFH-hoz fordult, mely szintén elutasította a panaszbejelentését, mivel az ügy elévült. Az eljárás szabályosságát, a követelés jogosságát fenntartjuk.

A sajtószóvivő megerősítette, hogy a 2008 óta húzódó ügyben a hátralék tetemes része a nem fizetés miatt felszámolt kamatból és felszólítási díjból tevődik össze, ez megközelítőleg 626 ezer forint. Az eredetileg megállapított különbözet, a ténylegesen felhasznált és a hiba felfedezéséig kiszámlázott összeg 287 663 forint volt.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
A szolgáltató primitív pofátlanság nem ismer határokat, ugyanis józan kövérlászló-ésszel, ha az ingatlanon/ban nincsenek nagyfogyasztású ipari gépek, nem csupa tv a fal és a nem 10.000 wattos izzók ontják a fényt és a meleget, akkor vajon milyen műszaki végzettség kell ahhoz, hogy megállapítsák, gond lehet az óránál, a lakásbeli ellenőrzéshez vélhetően hozzájárultak volna a háziak !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Főlökött
@jancsipapa: Dehogy van nekik megengedve. A baj ott kezdődik, hogy a tulajdonos nem ismeri jogait és kötelezettségeit, továbbá a tulajdonával - tulajdonjogi viszonyokkal sincs tisztában. Na ez a fő gond...
Az Eon villanyüzletág akart szórakozni, elhalmozott csekkekkel, melyre odanyomtam nekik én is a magamét, azóta el vagyunk. A gáz üzletág tartozik felém 180.000.-Ft.+20 hónap kamataival, ovatosan de törlesztenek :) Most jött a 'csoda' telenor, egyenlőre 78.000.-Ft tartozással, melyre szikrát nem kaptak.
Tehát, ha hagyjuk magunkat, akkor ez lesz, mint a cikkben. Ha pedig nem, akkor valósul meg a tényleges rezsicsökkentés részünkre :)
preparátor
Ha rossz az óra, vigye el a balhét a szolgáltató! Ennyi!
gipszes
@papa.49: A mi lakásunk 160 nm. és 22-28 e. Ft-ot szotunk fizetni!
1magyar
A villanyórát a szolgáltatónak kell ellenőrizni és ingyen cserélni ha rossz. Pereljék be a szolgáltatót és mindenféle terhet fizettessenek ki vele, még a nyugtató árát is.
Még a rendelkezésre állást is vonassák le annyi időre visszamenőleg amióta rosszul mér,mert hibázott a szolgáltató.
1magyar
Havi 10 ezer ft elég sok a villanyszámlára, amit szegények még így is fizettek. Nekem még sosem volt ennyi, pedig villanybojlerem van.
papa.49
@gipszes: Attól is függ hányan lakják azt a lakást, ezt én se gondoltam volna de mikor a 180 nm ketten maradtunk a nejemmel az addigi 25000 ről 11-12 ezerre esett vissza a számla... Igaz előtte 6-8 laktuk a házat, ami addig soha nem fordult elő az éves elszámolásnál igen tekintélyes összeget utalt vissza a szolgáltató...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.