Kihúzta a gyufát, de nem tart attól, hogy ellehetetlenítenék: így látja a helyzetét Pukli István, a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, aki azt mondja, március 15-én még nagyobb pedagógustüntetés lesz -  írja a Budapes Beacon.

Emlékezetes, hogy a Civil Közoktatási Platform keddi ülésén ismertette Pukli István azt a levelet, mely 4 órás határidővel kért tőle hatalmas mennyiségű adatot és dokumentumot, köztük olyan jegyzőkönyveket, amelyek nem is léteznek (szülői értekezlet jegyzőkönyvei).

A számonkérő levél szerint a Klik bejelentést kapott arról, hogy tájékoztatták a szülőket a miskolci hermanosok nyílt leveléhez való telekis csatlakozásról és arról, hogy a miskolci tüntetés miatt órák maradtak el az iskolában. Az igazgató – aki válaszlevében arra kérte a Kliket, tisztázza, milyen ellenőrzést folytat – azt mondja, valóban tájékoztatták a szülőket, és valóban maradtak el órák a tüntetés (a gyülekezés és véleménynyilvánítási szabadság gyakorlása) miatt, de természetesen pótolni fogják őket.

Pukli az ATV-nek nyilatkozva elmondta, az is érdekes, hogy az órarend átszervezésére vonatkozó dokumentumokat csak akkor hiányolják, ha szabadságjogokkal élnek a tanárok, amikor viszont Klik-rendezvényen kell megjelenni, akkor nem. Az igazgatónak joga van a tankerületi igazgató értesítése nélkül átszervezni az órarendet, tette hozzá.

Pukli azt is valószínűsíti, hogy március 15-én újabb nagy pedagógustüntetés lesz. Előbb szervez azonban szolidaritási tüntetést a Teleki elé a Független Diákparlament péntekre. Másfajta tiltakozás is készül: a Facebookon szülők szerveznek "munkabeszüntetést", vagyis február 29-én nem engednék iskolába a gyermekeiket.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ne hagyjátok lélegzethez jutni a gengszterrezsimet ! A sajárt mocskába kellé belefojtani !
Minden szqakszervezet keresse a kapcsoloatot a többivel és egyeztetni !
"MIndenki hozzon magával még egy embert ! " Teljesüljön a főgenyó anno kérése !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
A világ leggazdagabb nyelve a magyar. Látjátok mennyi minden belefér abba az egy szóba, hogy: folytatjuk. A hazudozást már a múlt században elkezdték, most csak folytatják. A lopkodást sem ma kezdték, azt is csak folytatják.
Nem kellene nekik a menekülés szót is megtanítani ? Aztán folytathatják...
Toby
@justhpeter: Még a "saját lábon állás" ennyire szép, de főleg hasznos magyar mondat !
agnes200
Az orvosok elmenekülnek az országból, ha nem biztosítanak nekik normális munkakörülményeket/fizetést, a tanárok pedig kiállnak a jogaikért, és az oktatási munkát nehezítő bürokrácia ellen. Nekem az utóbbi hozzáállás jobban tetszik! És szurkolok nekik!!!
Manhattan
Ha eddig nem tudta volna az ellenzék, hogy kik vezethetik a jövőben ezt a megnyomorított országot, akkor egy jelölt már itt van! Az ilyen tökös emberekre van szükség, akik nem félnek, pedig lenne veszteni valójuk! A pedagógusok között sok alkalmas, művelt ember lenne, aki megállná a helyét a Parlamentben, elegünk van a jogászokból, akik soha nem gyakorolták a hivatásukat, csak parlamenti képviselőként rontják a levegőt. Talán neveket nem is mondanék, úgy is tudja mindenki kikről beszélek.
kukac50
Addig kell folytatni ameddig a kormány nem oldja meg a problémát!
Nem kell pénz a stadionokra, focira, az iskola és az egészségügy sokkal fontosabb!
A nagy cégek adóba fizessék be a társasági adókat, ne sportra focira Felcsútra, mert az adó elkerülés Orbán módra!
Apatszerek
1956 - ban is volt egy MUK mely jelentette a Márciusba Újra Kezdjük..1957- ben ... De ott harc volt az újrakezdés, még most csak a tüntetésre érvényesül!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.