Tanácsülést tart ma a Liga Szakszervezetek, s várhatóan elfogadják Gaskó István korábban bejelentett, de csak február 17-i hatályú lemondását. Mivel valószínűleg nem fegyelmivel menesztik, így 12 millió forint lelépési pénz ütheti a markát – írja a Magyar Nemzet.

A volt Liga-elnök a Magyar Időknek magyarázta, hogy

a Liga szabályaiból ered, hogy ha valaki két évig tisztségviselő, akkor egyhavi sétálási pénzt kap, ha nem az ő hibájából szűnik meg a mandátuma. Én majdnem húsz éve vagyok a Liga elnöke, és lemondással távozom, nem hívtak vissza, ebből következően kilenchavi juttatás jár. Az összeg másik része pedig egy tanácsadói felkérés.

Gaskó tehát megúszhatja a fegyelmit, amit azért indítottak volna mert "jogszerűtlenül", vagyis elnökségi elhatalmazás nélkül delegálta a feleségét a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) kuratóriumába.

Mendrey László PDSZ-elnök is a Liga elnökségi tagja, szerinte sem várható, hogy fegyelmivel hívják vissza Gaskót.

Inkább engedik az elegáns távozást és a 12 millió kifizetését.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Kifutja a tizenkét milla a szakszervezeti díjakból?Ha erre költik ez a szervezet is olyan mint a kamara, egy csomó herét tart el.
eszegfu
Lehet, hogy Gaskó szempontjából "tét", hogy a 12 milliót megkapja vagy sem. A LIGA szempontjából ennek viszont az kellene a tétjének lenni: szabálytalan dolgokat csinált Gaskó és ezért ők menesztik, esetleg feljelentés is tesznek, vagy sem. Talán az Alaptörvényben van előirva, hogy a LIGA-nak hagyni kell "elegánsan elsétálni" Gaskót?! Lehet, hogy O.V. őt is "megvédi", aztán EP képviselőt csinál belőle?! Vagy ezt kivánja az "uri becsület"?! U.olyan gennyes ez az ügy, mint Farkas Flóriáné!:((
szaboria1
Ma már a szakszervezetek semmit sem érnek. Kicsit kiabálnak azt jó napot.
wagabund
újabb arculcsapása a szakszervezeteknek, és a társadalomnak...
...pofátlanul beleröhög a kamerába..él a jogaival... a népek meg bután néznek.

...ha mégis eszébe jut valakinek feljelenteni, addigra el is költi a 12 millát...

hát hiába no...élni tudni kell...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.