Mindössze egyetlen nap alatt tapsolt el a kormány 50 milliárd forintot. Megszabadultak az idei költségvetési tartalék ötödétől – írja a vg.hu. Egyetlen döntéssel határozott a kabinet a tavalyi 50,8 milliárdos maradvány felhasználásáról, amiből 31,2 milliárdot költöttek el. Tízmilliárd forintot továbbá átcsoportosítottak, és az idei tartalékból is elköltöttek 8,4 milliárdot.

A napi.hu szerint ezzel már 19 milliárd hiányzik az idei rendkívüli keretből, ami a teljes előirányzat ötöde (a lap szerint ez azért gond, mert tavaly sem volt elég a tartalék, költségvetést kellet módosítani).

Mire költötték eddig az idei rendkívüli keretet? 2,4 milliárdot kapott például a Miniszterelnöki Kabinetiroda, vagyis a Rogán-féle propagandaminisztérium, 5,3 milliárdot a kéményseprő-ellátás és 3,3-at az olimpiai pályázat. 3,5 milliárd ment közútfejlesztésre, 2,6-ot kapott a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal. 6,9 milliárdot átcsoportosítottak  továbbá az MNV Zrt. számára ingatlanberuházásokra.

Az idei átcsoportosítások a büdzsében már összesen 87,7 milliárdra rúgnak, ugyanakkor az 1956-os emlékév 12,5 milliárdos fedezete még nincs is meg.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Az állandó és most is már "fenyegető" belviz nem érdekes... Mi a nyavalyának megoldani?! Jobban kell Rogán minisztériumának... meg egyébként is kb. 2.700 ember elbocsájtása a minisztériumi alkalmazottakból már fedezi is!:((
pbalage
@eszegfu: a belvíz egyáltalán nem téma, mert a Viktor seperc alatt megoldja:
civilhetes.net/sites/default/files/kepek/2015-09-03-orban-gumicsizma.jpg
(lehet hogy ezúttal egy superman jelmezt is húz a puffadt hasára)
eszegfu
@pbalage: Olyan ötleteitek vannak, hogy nevetés nélkül nem lehet olvasni!:)) Persze kell a humor, mert e nélkül ezt a sok sz@rságot nem lehetne kibirni!
nevemnick
,,az 1956-os emlékév 12,5 milliárdos fedezete még nincs is meg."
www.pecsistop.hu/regio/maris-bedolt-a-zrinyi-emlekev/1400033/

Folytatjuk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.