Magyarország nem az Európai Unió "cselédszobája", és nem lehet fenyegetni a strukturális források megvonásával – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a szlovéniai RTV4 televízió Súlypont című műsorának adott interjúban.

A házelnök azt mondta: Magyarország álláspontja a migránsok elosztását célzó kvótáról radikálisan elutasító, és jogi úton is megtámadta az erre vonatkozó döntést.

Nem vagyunk az unió cselédszobája, nem lehet bennünket fenyegetni, hogy ha nem vagyunk elég szolidárisak az illegális migránsok befogadásában, akkor megvonják, vagy szűkítik a strukturális forrásokat. Azok nem alamizsnák, vagy könyöradományok, hanem az uniós csatlakozáskor vállalt magyar kötelezettségek kompenzálásai – jelentette ki Kövér László.

Kövér: Magyarország nem az unió cselédszobája

A házelnök szerint Németország olyan súlyú egyoldalú lépésre ragadtatta magát a menekültek invitálásával, amely egész Európára kiható következményekkel járt.

Ezt elfelejtették megvitatni azokkal az országokkal, amelyeket a migránsok útvonala érintett – mondta a fideszes politikus, a lépést több mint barátságtalannak nevezve. Kifogásolta azt is, hogy Berlin szeretné döntése negatív következményeit szétosztani.

Hiányzik a terv erkölcsi, jogi alapja, értelmezhetetlen, végrehajthatatlan, és olyan veszéllyel fenyegeti Európát, amely a gazdasági és szociális krízis mellett kulturális öngyilkossággal is felér – jelentette ki Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke kétnapos Szlovéniai látogatásáról elmondta:

Magyarország számára Szlovénia nemcsak tiszteletre méltó szomszéd, akivel kiváló kapcsolatokat ápol, hanem stratégiai partner is.

A gazdasági együttműködésben még vannak kiaknázatlan lehetőségek. Kulcskérdés az autópálya-összeköttetés és a határokon átnyúló gázvezeték kiépítése – közölte a politikus.

Kövér László méltatta a kisebbségek helyzetét Szlovéniában és Magyarországon, valamint fontosnak nevezte, hogy a fiatalok meg tudjanak maradni szülőföldjükön.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicero
Nézd meg Szlovákiát te marha! Hány éves történelme van?! Már ott is több a minimálbér mint nálunk,az eü. dolgozók keresete meg duplája a Magyarországinak! Erre büfögja valamit birka! Nos,igen,ott oda teszik az Eu-s támogatást,ahová kell,haladnak is! Mi is,vissza az időben! A V4-ek özül mi vagyuk a legszerencsétlenebbek,hála nektek ( is ), a kutyának nem kellünk,maximum rombolni az Európai közösséget,seggtörlők vagyunk...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Tévedsz Kövér elvti, Magyarország cselédszoba lett, mert ti azzá tettétek, és a népéből az ajtó elé lábtörlőt csináltatok belőlük.
papa.49
Te viszont mindörökre a ,,pápaialkanásziparitanuló,, maradsz)))))))))
Dr. Felipe
Pedig a g..ivel épp ma törölték fel a padlót.
vukkocska
Na, most mi van? Mégis az előszobája, Ebben az új dimenzióban még érdekesebb, amit kötélelvtárs mondott.
Kamcsatka
Te mocskos tetű, mi a te bandád kiszolgálója vagyunk,de nem ajánlom neked hogy meg várd a végét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél