Magyarország nem az Európai Unió "cselédszobája", és nem lehet fenyegetni a strukturális források megvonásával – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a szlovéniai RTV4 televízió Súlypont című műsorának adott interjúban.

A házelnök azt mondta: Magyarország álláspontja a migránsok elosztását célzó kvótáról radikálisan elutasító, és jogi úton is megtámadta az erre vonatkozó döntést.

Nem vagyunk az unió cselédszobája, nem lehet bennünket fenyegetni, hogy ha nem vagyunk elég szolidárisak az illegális migránsok befogadásában, akkor megvonják, vagy szűkítik a strukturális forrásokat. Azok nem alamizsnák, vagy könyöradományok, hanem az uniós csatlakozáskor vállalt magyar kötelezettségek kompenzálásai – jelentette ki Kövér László.

Kövér: Magyarország nem az unió cselédszobája

A házelnök szerint Németország olyan súlyú egyoldalú lépésre ragadtatta magát a menekültek invitálásával, amely egész Európára kiható következményekkel járt.

Ezt elfelejtették megvitatni azokkal az országokkal, amelyeket a migránsok útvonala érintett – mondta a fideszes politikus, a lépést több mint barátságtalannak nevezve. Kifogásolta azt is, hogy Berlin szeretné döntése negatív következményeit szétosztani.

Hiányzik a terv erkölcsi, jogi alapja, értelmezhetetlen, végrehajthatatlan, és olyan veszéllyel fenyegeti Európát, amely a gazdasági és szociális krízis mellett kulturális öngyilkossággal is felér – jelentette ki Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke kétnapos Szlovéniai látogatásáról elmondta:

Magyarország számára Szlovénia nemcsak tiszteletre méltó szomszéd, akivel kiváló kapcsolatokat ápol, hanem stratégiai partner is.

A gazdasági együttműködésben még vannak kiaknázatlan lehetőségek. Kulcskérdés az autópálya-összeköttetés és a határokon átnyúló gázvezeték kiépítése – közölte a politikus.

Kövér László méltatta a kisebbségek helyzetét Szlovéniában és Magyarországon, valamint fontosnak nevezte, hogy a fiatalok meg tudjanak maradni szülőföldjükön.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicero
Nézd meg Szlovákiát te marha! Hány éves történelme van?! Már ott is több a minimálbér mint nálunk,az eü. dolgozók keresete meg duplája a Magyarországinak! Erre büfögja valamit birka! Nos,igen,ott oda teszik az Eu-s támogatást,ahová kell,haladnak is! Mi is,vissza az időben! A V4-ek özül mi vagyuk a legszerencsétlenebbek,hála nektek ( is ), a kutyának nem kellünk,maximum rombolni az Európai közösséget,seggtörlők vagyunk...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicero
Nézd meg Szlovákiát te marha! Hány éves történelme van?! Már ott is több a minimálbér mint nálunk,az eü. dolgozók keresete meg duplája a Magyarországinak! Erre büfögja valamit birka! Nos,igen,ott oda teszik az Eu-s támogatást,ahová kell,haladnak is! Mi is,vissza az időben! A V4-ek özül mi vagyuk a legszerencsétlenebbek,hála nektek ( is ), a kutyának nem kellünk,maximum rombolni az Európai közösséget,seggtörlők vagyunk...
Fradigege
Fosnak, hogy elmaradnak a lenyúlandó lóvék. Elzárnák a csapokat. Ez az egzisztenciájukat és a hatalmukat csorbítaná.
vonotok
Ez hülyébb mint Szijjártó Petya, ez pedig igen szép teljesítmény.
pbalage
ennek az ürgének a bajusza mennyire lehet paprikás zsíros, amikor mondjuk gulyást eszik?
Belelóg a kanálba.
enslaved
Persze, nem az, de azért a pénzeket szeretitek zsebre vágni...
enslaved
@pbalage: Te tényleg kíváncsi vagy rá? :-)
pbalage
@enslaved: ja. vajon pogácsával eszi-e, és a kis morzsák is belegabalyodnak a kazalba?
zöldszem
@Cicero: Valahogy így!
Goodbye! Csehország, Szlovénia, Lengyelország, Szlovákia, Románia...
Hello! Uganda, Togo, Csád, Bulgária, Kazahsztán...
volvós
Köteleslacika ! Ezt a baromságot ki írta,
és adta a kezedbe, hogy felolvasd ???
zöldszem
@pbalage: @enslaved: Bajszos férfival csókolózni, izgató!!!-:))))
F_Viktor
Kötelesben nem csalódtam, minden alkalommal képes bizonyítani, hogy van még mindig lejjebb, bicskanyitogató módon nézi a Zembereket hülyének.

Mert:
Ki kötelezné Magyarországot "illegális migránsok befogadására"? Merkel is ki/elutasítja őket!

Tudom, tegnapi Orbán-Putyin frigyet kellett üdvözölnie egy kis Európa ellenességgel, eleget téve Vlagyimir Vlagyimirovics követelésének, de azért megkérdezném a házelnököt, a leendő Oroszország kapcájaként merne majd hasonlókat üzenni ("nem vagyunk az oroszok cselédszobája, nem lehet bennünket fenyegetni") Putyinnak?
zöldszem
@lópicigáspár: Nem figyelsz!!!-:)))))
férfival!!! nem ponttyal!
zöldszem
@F_Viktor: Ha, megnézed a találkozóról készült képeket... meg kapod a választ!
"Rendelkezhetünk a Világ összes kommunikációs eszközével, de az emberi tekintettel semmi sem ér fel."
/Paulo Coelho/
karma1
Igazad van, kover: inkabb mondhato Augeiasz istallojanak, mint az Unio eloszobajanak...
F_Viktor
@zöldszem: Bocsáss meg, de én csak nem értem, nem értem, nem értem... :-(((
nyanya001
Ezek egyre hülyébbek !
Az agyukra ment a hatalom.
enslaved
@zöldszem: Nekem nem lenne az, habár a csiklót birizgálhatja rendesen:-)))
kakaósbögre
hahó,gyökérkém,mi sem teljesítettük a kötelezettségeinket.akkor meg nem látom át mire van akkora arcod,egybites félork létedre.
human
De ti cselédnek nézhetitek a magyarokat. Igaz, Bajusz?
Toby
Ezt merte mondani a gyökér:

" Azok nem alamizsnák, vagy könyöradományok, hanem az uniós csatlakozáskor vállalt magyar kötelezettségek kompenzálásai"

- És a magyar kötelezettségek teljesítésével hogyan állunk - parasztka ?
- Hol tart 2004 óta az uniós jogharmonizáció - parasztka ?
_ ja, hogy akkor pofán lehetne verni a cimborákat megvagyonosító korrupt trógereket is - parasztka ?
- ha nincs uniós lé, akkor Banglades leköröz bennünket - parasztka !
Csizmás Kond
Bár kiakadtatok azért mégis igaza van Kövérnek...csak ti föl sem tudjátok fogni.
Ez az egész menekült basztatás a vénasszony agymenése, olyan egyszemélyes balfaszság amit úgy akart véghezvinni, hogy senki véleményét nem kéri ki. ez lett belőle...még anyaloncai is köpködnek tőle.
Az uniós határozatok egy közös megbeszélés eredménye kéne legyen ahol ha nem is az egész de a többség úgy fogadja el, hogy az azoknak sem okz kárt akik ellenszavaztak.Itt nem így mennek a dolgok sőt egyáltalán nem is mennek, mert a boszorka mint egy főkolompos minden egyedül intés, ő tárgyal mindenkivel és azt hiszi hogy az a jó...pedig az a legnagyobb baj.
A szolgalelkű alázatosság itt együtt jár a tájékozatlan butasággal...mindenki azt szajkózza amit a baloldal mond vagy agyonhallgat...mert úgy érzi az illető hogy neki csak az az igazság ha érti ha nem.
John J. Dunbar
Akkor nem kéne setét paraszt módjára köpködni!
wagabund
@Csizmás Kond: ez a nő mintha a harmadik birodalom urának képzelné magaát...sokba fog ez még kerülni(nekünk)...
Kövér hiába mondja ezeknek, hogy nem vagyunk az unijó cselédjei, sajnos átnéznek rajtunk...
estére megtudjuk, Orbánt sarokba tudták-e szorítani...mert ha igen, akkor cselédek maradunk...
justhpeter
Orbánt nem sarokba fogják szorítani, hanem lemosni fogják. A kétkulacsos baromkodásai miatt meg is érdemli. Ha nem tudja feloldani azt a problémáját, hogy az Unióban van-e vagy a Putyin seggében, akkor így járt.
Hellcat
Ez a vadbarom is külön fényesre csiszolt lámpavasat érdemel. Kövér te vadmarha! A fidesz nem egyenlő magyarországgal...ha a fideszt szidják csak titeket szidnak...a eu meg nem az apukád pénztárcája ahonnan csak a pénzt szoktad kérni.
JAJMÁR
A magyar egyén látni szeretné az eu-s pályázati pénzeket pl. a családi házak felújításához, mert azt nem a kormány kapja saját magára. Nem hitelt kér a magyar nép, hanem a vissza nem térítendő támogatást. Erről kellene beszélni.
A migránstémát tömködni ebben az országban, amikor ezer más sebből vérzik? Igaz, hálás téma még Európában is, de aljasság felhasználni hatalommegtartásra mások tragédiáit.
(A magyar nép nem akar a kormány cselédszobája lenni)
Kutyuska
Nagyon vicces, amikor Kövér erkölcsi és jogi alapokról beszél.
zöldszem
@Csizmás Kond: Én úgy gondolom, semmi plusz elvárása nincs az EU-nak azonfelül, mint amit a csatlakozáskor aláírtunk!
2014 okt. Orbán:"Az együttműködéshez bizalom kell. Az nem megy, hogy egyik nap diktatúrát kiáltunk, gyalázzuk a kormányt, lejáratjuk külföldön, másnap pedig azt mondjuk, hogy működjünk együtt, mert pénzről van szó"
Hmm...
"a boszorka mindent maga intéz" Orbán, egymaga 30 évre eladósította az országot. Titkos egyszemélyes szerződést kötött Putyinnal!
A kvótában "előírt" esetleges bevándorló, menekült letelepedő, nevezzük aminek akarjuk nem fog annyi anyagi terhet róni az országra mint az orosz paktum, és nem fog olyan veszélyt rejteni mint egy esetleges paksi baleset!
dr. prédikátor
Köteles lancelot! készül már a köteled!!!
dr. prédikátor
@enslaved: tegnap 22.50re!Micsoda parázna gondolatok!!! ::))))
coni
Tény, hogy felzárkózó ország vagyunk, az uniós GDP 0,7%-val. Majd ha felzárkóztunk (nem ebbe az irányba halad az ország) akkor leülhetünk a nappaliban.
Már az iskolában is a teljesítmény alapján osztják a jegyeket, miért lenne másképpen a felnőtt világban?
zöldszem
@lópicigáspár: 36 év után nem cserélek pontyra-:)))) "poty", marad a harcsa!!!
Dr. Felipe
Köpködjetek csak az unióra g..ik. Most már Brüsszelben is látják hogy az uniós tőgyeken lógó kis fasiszta országok akarnak dirigálni az unióban.
Na ez az ami nem megy már sokáig elvtársak, pláne ha az angolok kilépnek, még ebben az évben. Aztán majd akkor tényleg lehet köpködni mikor elzáródnak a pénzcsapok. Igaz hogy a 10 milliárd eurós orosz hitel kitart még egy darabig de egyszer az is elfogy elvtársak. Aztán akkor ez a pilótajáték menthetetlenül a fejükre fog dőlni lőrés szemű csapajev elvtárs. Akkor aztán Isten irgalmazzon néktek, g..ik.
sokanvagyunk
Magyarország jobban teljesít! - ebben a mondatban szó sincs EU-pénzről... - talán vissza is utasíthatnák. :))
panellproli
Igaza van, Magyarország nem az Unio cselédszobája, hanem a fidesz- családi vállalkozásé.
Kutyuska
@sokanvagyunk: Pontosan ezt szoktam mondani.Mostanában azt halljuk, hogy az unió összeomlás előtt van, mindent rosszul csinálnak. Meg kellene fordítani a dolgot. Nem felvenni a támogatásokat, hanem adni. Ha már annyira működnek a reformok és jobban teljesítünk.
Kutyuska
@volvós: Gondolom az ilyen nevű ember, akinek semmi köze sem Orbánhoz, sem a fideszhez.
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Írod:
"Ez az egész menekült basztatás a vénasszony agymenése..."

@wagabund: Írod:
"ez a nő mintha a harmadik birodalom urának képzelné magaát..."

Merkel nyáron is elutasította a gazdasági menekültek németországi letelepedését, s csak humanitárius kötelezettségét teljesíti a háborús menekültekkel szemben, amit szintúgy mindenki elvár Orbántól, Magyarországtól és tőletek is!
mariaberta
Ismerős az idézet? "hogy apád paraszt volt, s te is az maradtál," A "paraszt" behelyettesítendő,nem írom le mivel,fantáziátokra bízom.
kajla
Magyarország nem az unió cselédszobája, és persze nem is fejőstehén kedves köteles lacajka
Hari
@Mirabilis: mert az a két milló - ami , hála az általuk kimunkált új választási törvénynek-elég jól él, hogy rájuk szavazzon, és ezzel meglegyen a biztos győzelem. A maradék cca. 8 meg nem számít. Ez az orbáni illiberalis demokrácia ars poetikaja.
Lepényleső
"Magyarország nem az Unio cselédszobája." - volt,amíg ők nem kerültek hatalomra. Azóta még
lejjebb is kerültünk,hiszen mi mindenkinél jobban teljesítünk.
Csizmás Kond
@zöldszem: A csatlakozáskor nem volt menekültkvóta. Az igen, hogy a háborús menekült kérelmeket el kell fogadni és elbírálni de az akár negatív is lehet és nem kötelezőszerű.
...és paks...szerintem is vissza kéne térni a termogenerátoros petroleumlámpához...
Csizmás Kond
@F_Viktor: hát persze...mert szerinte mindenkit be kell engedni és kiválogatni meg ha továbbküldeni...mert neki ez csak egy játék a nyomorúsággal...
Meg szeretné fékezni az áradatot de úgy hogy neki semmi köze ne legyen hozzá...egyezkedik a törökkel mert az ő és párfogói érdekek úgy vélik, hogy ha beveszik az unióba az oroszokat közelebbről tudják baszogatni...mert mindez nekünk jó és szükséges...
...a vénasszony egy báb egy olyan világhatalmi törekvésre vágyók bábja akiknek semmi más érdeke nincs csak a minél olcsóbb rabszolgaság létrehozása.
magyarbakancs
"Kövér: Magyarország nem az unió cselédszobája"
Szabadon kószáló idióta politikusok hazája.
magyarbakancs
@Trunk Éva: "A magyarok meg nem a Fidesz cselédei"
Kis kiegészítést ha meg engednél.
Rabszolgái, alattvalói.
nevemnick
Tévedsz Kövér elvti, Magyarország cselédszoba lett, mert ti azzá tettétek, és a népéből az ajtó elé lábtörlőt csináltatok belőlük.
papa.49
Te viszont mindörökre a ,,pápaialkanásziparitanuló,, maradsz)))))))))
Dr. Felipe
Pedig a g..ivel épp ma törölték fel a padlót.
vukkocska
Na, most mi van? Mégis az előszobája, Ebben az új dimenzióban még érdekesebb, amit kötélelvtárs mondott.
Kamcsatka
Te mocskos tetű, mi a te bandád kiszolgálója vagyunk,de nem ajánlom neked hogy meg várd a végét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.