Idén erős, akár 5 százalékot meghaladó nettó bérnövekedésre számítanak az MTI által megkérdezett elemzők.

Ürmössy Gergely, az Erste Bank elemzője szerint a bruttó bérek 3-4 százalékkal, a nettó keresetek pedig több mint 5 százalékkal nőhetnek annak köszönhetően, hogy a személyi jövedelemadó 1 százalékponttal 15 százalékra csökkent.

Szédületes fizetés-emelkedést vizionálnak az elemzők

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője az MTI-hez eljuttatott kommentárjában szintén 4 százalékos bruttó bérnövekedést, az adóváltozások miatt pedig 5,5 százalékos nettó emelkedést jelzett előre, ami az idénre várt 1,5 százalékos infláció mellett 4-4,5 százalékos nettó reálbér emelkedést eredményezhet.

Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője úgy vélte, a nettó reálbér-emelkedés meghaladhatja a 6 százalékot, a növekedés mértékét pedig növelheti az is, hogy a kétgyermekes családoknál 10 ezerről 12,5 ezer forintra nőtt gyermekenkénti adókedvezmény.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Húúúúú vazzzze!!!Megszédültem,fogjatok meg emberek!:-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Fradigege
Szárnyalás van. Az a biztos, ami már megtörtént. Mivel Magyarország egyre jobban teljesít, semmi sem szabhat határt annak, hogy holnaptól 1000 euró legyen a minimálbér.
eszegfu
Jó a cim..."vizionálnak". O.V. és köztük csupán az a különbség, hogy amig az elemzőknek esetleg nem jön be a viziója, addig O.V. megcsinálja!
hetöndöe
Húúúúú vazzzze!!!Megszédültem,fogjatok meg emberek!:-)
Hellcat
Várjuk csak ki a végét...eddig 1% os emelkedés volt.
volvós
A nyugdijasok már januárban megkapták az 1,6 %-os (!) emelést
Nem semmi, pl 50 ezernél az már elképesztö 800 HUF !!!
eugen4402
Fiúk, ugye hallottatok az ÁR-BÉR spirálról..?
Segítség, ne lőjetek...
karma1
@Hellcat: Adjal hozza meg +4 %-ot, meg a felteteles modot, es ha kivonod a 6 % inflaciot, akkor kapsz -1 % "novekedest... :o))))) (Az inflaciot ne vedd keszpenznek, csak hulyulok, persze lehet, hogy magasabb az inflacios ra'ta, nem tudom... Viszont ez a kis vizionalo szamologep rendkivul alaposan elkerulte az "inflacio" belekevereset a szamitasba,... Nehogy lerontsa a szep kis viziojat...:o))))
Dr. Felipe
Aztán elvtársak. Ezt a "szédületes" fizetés emelést nem viszi el az élelmiszerek árának szédületes emelkedése?
Mert azért enni csak kell elvtársak.
Hellcat
@karma1: Mit küzdhettek a fijjuk mire így össze tudták csalni a számokat :D
eugen4402
Ígérem, hogy rojtosra fogom tapsolni a tenyereimet, ha Matolcsyék 265.- Ft-ért kínálják az eurót, mint amikor átvették a kassza kulcsokat...
karma1
A cikkbol nekem nem derul ki, hogy havi vagy eves lebontasrol beszel, de nekem nagyon ugy tunik, hogy eves szinten szamol... Ha viszont ez az 5 %-os ELOIRANYZAT, TERVEZETT netto beremelkedes eves szinten van megadva, akkor azt meg el kell osztani 12 honappal, es akkor az a szeduletes havi novekedes jon ki, hogy 0,416 %, vagyis havi FEL % alatti novekedes, pontosabban 100 000 forintos netto jovedelemnel kemeny 416 forintot mondhatnak jovedelemgyarapodasnak.. Ebbol akar 2 kilo kenyeret is vehetnek a tulfizetett munkasok venni, de vigyazzanak, mert ez a vizio csak akkor el, ha VAN munkajuk.
Kulonben marad az egesz csak az, ami: egy beteg elme vizioja, nem tobb...
karma1
@eugen4402: Rosszul tudod,...:o))) Az biztos nem annyi vo't, mert most egymas utan masznak elo a trollok a semmibol, (meg a multbol wolfika) es most magyarazzak el Neked, meg mindenkinek, hogy oriasi adosagallomannyal, lezullesztve, iskolakat, korhazakat tomegesen bezarva vettek at attol a Gyurcsanytol,... Ja meg a Bajnai is ott vo't, meg az emuttnyo'cev...
zöldszem
"nettó bérnövekedésre számítanak az MTI által megkérdezett elemzők."
Ez oké! De, a dolgozóké, a közmunkásoké, nyugdíjasoké mikor emelkedik??
"várt 1,5 százalékos infláció mellett 4-4,5 százalékos nettó reálbér emelkedést"
ezek csak üres számok!!!De jól hangzik!
A munkanélküliek számításánál beleszámolják a közmunkásokat az átlag bérbe nem! Na vajon miért??? Statisztikai kozmetikázás!
Viszont, 100 megkérdezettből 30-nak 2 millióról 5 millió lett a fizuja, 70-nek 100 ezerről 110 ezer. Akkor ugye nem is rossz az átlag!
Sííva
Nem olvastam egyetlen hozzászólást sem, de gondolom Ti is azt kérdezitek, hogy kinek lesz szédületes fizetés emelkedése? Biztos, hogy nem azoknak akik tesznek is valamit az asztalra, hanem a bankároknak és az országot tönk szélére sodró politikusoknak, valamint a talpnyalóiknak!
eugen4402
@karma1: Lehet, hogy már romlik a memóriám, és rossz számokra emlékszem...
Az is lehet, hogy itt nem is volt ország 2010 januárjában, csak egy feneketlen szakadék, köröskörül meg égbenyúló adóssághegyek. Minden elképzelhető...
Akár az is, hogy a szabadesés gyorsulásával zuhanó gazdaságot aprópénz osztogatásával meg lehet fékezni.
Szókrakész
És ez mennyit jelent a fideszeseknél, vagy milliárdosoknál, vagy milliárdos fideszeseknél?
eszegfu
@karma1: 12:50 Jót nevettem! Eszembe jutott még kislány koromból Pataki a fejszámoló büvész... az ő müsorában is volt hasonló: gondoljak egy számra, adjak hozzá, meg vonjak ki, meg osszam, szorozzam és a végén megmondta milyen számra gondoltam.
perfekt
Én hiszem,hogy forró éghajlati üdülő helyen tanácskozhattak-és napszúrást kaptak,vagy így születtek hülyének!
karma1
@eszegfu: Jaj, a Pataki "muvesz " urat en is nagyon szerettem, tenyleg csoda volt, ahogy "fejszamolt" (Aztan azt is hallottam rola , hogy megcsinaltak vele az IQ tesztet, es bizony ott elegge lehangolo eredmenyt mutatott... Dehat Ot nem is az IQ-ja miatt szerettuk, hanem a villamgyors fejszamolasa es "mutatvanyai" miatt...:o)))))))
Toby
Nana, nyugtatják a lázongó társadalmat, eddig mi a lóf@szt csináltak 6 évig a saját zsebtomésen kívül ?
Aki bruttó 150.000-t vitt haza, annak mennyit jelent az 1 %-os adócsökkentés ? Az uniós esetleges lécsökkentést is kompenzálni akarják hangulati elemekkel !
A gengszter szemétdombnak nem lehet hinni, ezt már bizonyították többször is !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.