A Mandineren tegnap megjelent elmés vélemény szerint a pedagógusok tüntetési hulláma épp most fullad saját bohózatába, mert a diákok kockás inges szelfiket készítenek és a karosszékből folyik a lájkolás. Mi van?

Mert mit kellene tennie egy 17 éves diáknak vagy az 57 éves irodalom tanárnak? Talán szervezzenek maguknak iskolafenntartót, esetleg iskolát is, mindennel? És ha már akkora a pofájuk, a szükséges pénzt is előteremthetnék rá, nem? De hát lassan pontosan ezt csinálják, jó reggelt! Ebből lett elegük.

A kockás ing, ha csak pár napra is, az ostoba, cinikus kormánypárti böfögések elleni kiállás szimbolúma lett. Szükségességén pedig az sem változtat, hogy a taplóság mára alaphang lett a keresztény-konzervatív oldalon, és az sem, hogy Klinghammer István, jaj szegény, csak egy volt (volt, v.o.l.t.) államtitkár, 75 éves, nyugdíjas, "dohogó öregúr". Pukli István igazgató dohogásán sem változtat semmit ugye, hogy egyszer elment mellette az utcán egy MSZP-s autó, majd nem átallott tanárnak szegődni.

Ha már mindenáron gyalázni kell valakit ebben a történetben, azok véletlenül sem a Facebookra posztoló diákok és tanárok. (Vagy egészségügyisek, vasutasok, rendvédelmisek, ki tudja, hol bukkannak fel legközelebb Soros ügynökei.) Értjük persze, hogy a közösségi média maradt az egyetlen csatorna, ami fölött még nem valamelyik Fidesz-káder cenzúráz, és rohadt kényelmetlen látni, hogy homályos csoportképek alá is százak írnak olyanokat, hogy "felemelő", de ettől még a dolog létezik. Léteznek önálló akaratukból cselekvő, gondolkodó, értelmes emberek – bármennyire kellemetlen -, akik ha úgy van, vidáman összeállnak egy fotóra, hogy nesze, baszd meg, kockás ing. Ennyit tudnak tenni.

Lehetne inkább a béna ellenzéki pártokat gyalázni. Akik saját ötletek és kreativitás, vagy egyáltalán: a politikacsinálás képességének hiányában piócaként tapadnak rá mindenre, amivel kicsit is előtérbe kerülhetnek, ezzel valóban megfojtva mindent és annak elődjét is. Lehetne gyalázni a Gulyás Balázs-féle rosszarcú "hivatásos tüntetőket", akik mára a puszta jelenlétükkel nagyobb szívességet tesznek a kormánynak, mint bármennyi Habony Árpád. És persze leginkább a rosszul működő Kliket lehetne gyalázni, a hazug miniszterelnököt, aki még mindig bérköveteléssel uszít, az undorító emberminisztert, aki alig pár órával Lázár intelmei után mégis diákokat rángat maga elé politikai vitákban, de abban már semmi újdonság nem lenne.

Arról viszont tényleg le kellene szokni - még így a csengőfrász-korszak elején –, hogy az egyszeri embernek kuss a neve, mert ha nem kuss, akkor bizony ilyen-olyan bérencet csinálunk belőled. Rossz vége szokott az ilyesminek lenni. Főleg amíg még a kormányban mindig több bűzös múltú és jelenű figura lapít, mint a világ legmegátalkodottabb tanári karaiban együttvéve.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Előre kockás ingesek, le a narancs maffiával.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
1. Ma klinghammer egy politikai nulla. fekvő, kába oroszlánba belerugni nem dicsőség.
2. Ugyanaz az 57 éves tanár, aki ma roppant bátor a flanelingjével, nyugodtan kimehetne tüntetni. S vihetné a 17 éves diákot is.
3. Megértem, hogy a kockásinmg sokkal veszélytelenebb, mint Balogra rányomni a minisztérium kapuját. De annyival kevesebbet is számít.

a fidesz-funok jót röhögnek, mert a selfie-forradalom senkit nem fog megbuktatni (klinghammer már nem államtitkár). levezeti a feszkó egy részét, és otthon tartja FB melletti kanapéban a forradalmárokat.-
Desischado
Hajrá, kockás ingesek, csak így tovább!
leszúrt rittberger
@GeoCravker: Balogra rányomni a minisztérium kapuját mennyire demokratikus véleménynyilvánítás vajon? Vagy az ellenzékre ilyesmi nem vonatkozik?
GeoCravker
@leszúrt rittberger: demokratikusan is "rá lehet nyomni" az ajtót :-)
Megpróbálni átadni. S ha nem veszi át személyesen, akkor embargó alá helyezni a minisztériumot. De hol az a százezer ember, aki erre hajlandó lenne? S hol az a program, amiért bárki hajlandó lenne? Hol az a program egyáltalán?
Na itt a baj!
A többi már ebből is következik.
kukac50
Ebben a szomorú helyzetbe egy kis vidámabb színt visznek a kockás ingek.
Nekem tetszenek a kockás ingek,hajrá diákok pedagógusok szülők.
Istvannyugdijas
Az ingekkel nincs semmi baj,csak az értelmetlen tüntetésnek kéne már véget vetni! Csak bajuk lesz belőle mert be kell pótolni az el maradt órákat !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.