Néhány éven belül el szeretné érni a Magyar Országos Horgász Szövetség, hogy a horgászat váljon általános iskolai tananyaggá, amelyet horgászvizsga zárna. A szervezet stratégiájában a hazai és a külföldi horgászok számának jelentős növelése szerepel – írja az agrárszektor.hu.

Dérer István, a szövetség elnökhelyettese elmondása szerint ilyen rendszer működik már többek között Hollandiában is.

A szövetségnél azt várnák ettől, hogy növekedjen a regisztrált horgászok száma. Jelenleg 330 ezer embert tartanak nyilván az országban, ezt növelnék meg jelentősen, reményeik szerint már éveken belül 400 ezerre.

140 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Szerintem is , ez mindennél fontosabb elvtársak ,sőt kurva fontos ez az iskolának és a diákoknak , aztán jöhet a vadászat is. Ez kell a parasztnak , befostam.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
"A szövetségnél azt várnák ettől, hogy növekedjen a regisztrált horgászok száma"

Rekord hamar kibújt a szög a zsákból. Tehát nem esetleg azt akarják, hogy szeresse meg a gyerek a természetet, a vizeket, a horgászatot... Lófaszt, legyen nagyobb a tagdíj-bevétel!
Grafix69
Szerintem is , ez mindennél fontosabb elvtársak ,sőt kurva fontos ez az iskolának és a diákoknak , aztán jöhet a vadászat is. Ez kell a parasztnak , befostam.
Mézike
Jesszus! Ennyi lökött ilyen kis országban...
micfild
@leszúrt rittberger: érdekes lenne tudni, hogy melyik fidesznyik-től kellene majd a szülőknek horgászbotot vásárolni???
Cicamama55
Persze, mert az új halászati-horgászati rendeletekkel alig tud valaki új horgász engedélyhez jutni! A vizsgáztatás rendszere egyszerűen katasztrófa, amit "kiokoskodtak". Vizsgáztatás helye, időpontja, módja olyan, hogy kevesen vállalkoznak rá. A mi egyesületünk is vizsgáztató hely volt régen, s minden évben lettek ifi horgászaink. Amióta az új rendszer belépett, 1 azaz egy sincs új horgászunk!
Grafix69
Inkább azon gondolkodnának az elvtársak,hogy megtanítsák a srácokat pl szerelni ,csavarozni ,szegelni stb , a lányokat meg főzni ,persze mindegyiket a semmi alapanyaggal mert az ugye nem sokára nem van. Na ezt kéne az elvtársaknak erőltetni ott a bazi nagy irodába amit országháznak neveznek de szerintem az ország még nem ment be pedig nemsokára várható az is.
enslaved
Hogy dugnátok fel magatoknak a botot, parasztok!
Papuska1
A horgászat egy olyan sport, ami biztos, hogy nem ártana a gyerekeknek, és ha például az oktatás a Dán rendszer szerint formálódna, amire voltak kezdeményezések és a délelőttöt szaktárgyi tanulásra a délutánt pedig a tanulást transzferként segítő hasznos időtöltésre lehetne az egész napos iskolában használni, és délután nem tanórák, hanem projektek megvalósítása lenne a módi, egy két-három hónapos projektbe a horgászás is beleférne. én azért fontosabbnak tartanám a Kodály módszer visszavezetését. Sokat tanulhatnánk és elleshetnénk a Japánoktól, mert Ők tudják, hogy az számos készség fejlesztésére alkalmas, akár az írást, vagy a matematikát is segítené. Vannak dolgok, megszerzett képességek, amik egészen távoli készségek és képességek megtanulását tudják segíteni. Ha már az általunk egykor kitalált duális szakképzést többéves felejtés után visszavásároltuk a németektől, talán a Kodály módszert is olcsón átengednék a japánok. Közben a délutáni projekt foglalkozásokba be lehet illeszteni akár a horgászatot is! Egyáltalán nem szentségtörés!
szép új világ
@levarosbukta: Ezeknek tényleg elment az eszük. (Már ha volt egyáltalán) Aztán majd jön az íjász szövetség, hagy az is legyen tananyag, na meg a lovaglás se maradjon ki. De még nyugodtan lehetne oktatni a vadászatot is. Az hogy a gyerek már összeesik a fáradtságtól és ennek ellenére 12 évesen nem tud rendesen olvasni az a picsát sem érdekli. De nekem is van egy ötletem, inkább arról kellene felvilágosítani őket, hogy apuka és anyuka miért közmunkásként tengeti az életét, miközben Magyarország jobban teljesít és a Magyar reformok működnek!
zöldszem
Mindjárt gondoltam, hogy lesz aki természetesen egyet ért az eszement ötlettel!
Hülye!! 30 gyerek, egy-két tanár (mondjuk 60 éves) irány az élő örvénylő Tisza!!
Mit fog csinálni, ha vízbe esik 1-2 gyerek???
kepkezelo.com/images/jdy2h9uwk4tnhiz8hkgi.jpg
enslaved
@Papuska1: Nálam nagyobb Fideszes kevés volt itt az oldalon, de azért mindennek van határa. A következő mi lesz, a vadászat? Tanítsuk az iskolában is a gyilkolást (a horgászat is az), úgysem látják eleget a tévében. Ha pedig már a Japán kultúránál tartunk, bevezethetnék a delfin vadászatot is, ugyanis abban is élen járnak.
simmering73
A Parlamentre ki lehetne írni: Tébolyda. Vagy csak egyszerűen ezt: Bolondok Háza.
Dr. Felipe
Kockás ingben horgászni elvtársak?

Jó is az, csak persze nem iskolaidőben. Az iskolában tanítani kéne a gyerekeket elvtársak, a szabadidőben meg horgászhatnak a gyerekek ha van hozzá kedvük. Ne keverjük a kettőt elvtársak.
Úgyhogy az ilyen agyament ötletekkel, el lehet takarodni az iskolák környékéről elvtársak.
bencemacska
Szerintem a horgászat tanulási kedvet nagyon lehetne fokozni azzal, hogy meghirdetik:nyáron a Góbi sivatagban lesz a termelési gyakorlat és horgászverseny!!! - :))))
Equilibrium
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Szókrakész
Szóval kell a pénz!!!
Nem elég a kamara által beszedett 5000 Ft?
Aztán mi lesz még tantárgy?
Erdei séta?
Túrázás?
Subázás?
Sétálgatás?
Légzőgyakorlatok?
Rózsika Hatházi
Mi itt a gond? A zorbán focizni szeret, épít stadiont nem egyet, ezeret. A záder pecázni szeret, nosza tegyük tananyaggá a pecázást. Az, hogy a gyerek nem tud számolni, olvasni, az huszadrangú. Basszus, ezeknek tényleg elmentek otthonról! :)))
Szókrakész
Csak nehogy erre a tömjén zsóti bedobja a kötelező vadászszakot vizsgával és kötelező vadásztársasági tagsággal, mert akkor itt helyben harakirizek.
Szókrakész
@Rózsika Hatházi: Wazze!!!
Miért nem Willyt akarja megmenteni?
Öli a halakat?
De hát a Föld!
A klíma!
Az Áder klímaxa!
Toby
Készülnek a jövő ifjú Cosa Nostrásai...a zavarosban halászni !

Miután már jó sok fiatal megkedvelte a halmolesztálást, rögtön meg is emelik az engedélyek árát, ahogy az Délibábországban szokás, nehogy örüljön a muzsik valaminek is !
ensIaved
A kövér tanárnő a gyerekeket kérdezi:
- Na, ki tudja megmondani nekem, hogy mit ad nektek a tyúk?
- Tojást!
- Nagyon jó! És azt meg tudjátok mondani, mit ad nektek a kecske?
- Kecsketejet!
- Bravó! És mit ad nektek a tehén?
- Mindenféle rohadt házi feladatot meg dolgozatot!"
ensIaved
@enslaved: Bocsika, hogy ijjen csunyát irtam.
zöldszem
@Szókrakész: Áder klimax!
Tudtad, hogy:?
A férfi klimax sokkal szórakoztatóbb, mint a női menopauza. A menopauza hízással és hőhullámokkal jár. A férfi klimax fiatal lányokkal és motorral!
zöldszem
@ensIaved: A férfiak teheneket vesznek el, a nők pedig disznókhoz mennek hozzá!
Feraj49
Na ez is olyan tantárgy lenne mint a kötelező LOVAGOLNI tanulás,vagy az úszás, vagy az "egy tornatermes" iskolákban az "egyszerre tornáztatás" (nem minden iskolába van uszoda pl. falusi iskolák,ahol a fenntartást is alig tudják biztosítani az iskolának ) Mint kiderült azért kellenek az egyházi iskolák,hogy több legyen a templomba járó hívő,(még a boltokat is bezáratták miatta ) akik majd fizetik az egyházadót zsótikáéknak,miközben azok gyilkolásszák a vadakat.Bocs még nem láttam fotót amin haragos petike,meg a semmilyen zsótika a templomban imátkozott volna .
adrenalink
@Mézike: Mit nem értesz? Orbán hóbortjából épülhet nálatok is stadion. A Köztársasági Elnök, aki mégiscsak magasabbrendü(?)
orbantol,és horgászik mért ne lehetne tantárgy a horgászat? Szard má le , hogy nem tudnak helyesen írni, vagy számolni a kölkök:-(
KERKA
Tessék mondani a juhászképzés már nincs, nem is lesz? Szeretnék beíratkozni egy juhász/horgász/vadász elitképzésre. A Corvinuszon indul ilyen esti egyetem?
Két nyelven beszélek, én megértem, a halaknak birkáknak meg úgyis mindegy!
human
A föld felett járnak pár kilométerrel. Ez van, ha a saját elitükön túl nem látnak.
Szókrakész
@zöldszem: Pedofília?
Fa- és gyerekölelgetés csak úgy zöld módon?
tothjani
Mennyi is egy jó horgászfelszerelés?
Legyen kötelező a lovaglás a horgászat és minden gyereknek legyen kötelező az űrutazás az iskola befejezéséig amit természetesen a szüleinek kell fizetni a családi adókedvezményből, közmunkás szülők előnyben.
Tekla
@Feraj49: Én láttam kipa volt a fején ? Há, borzalmas volt !
bencemacska
@Toby: Árverezik a halastavakat is a jövő hónapban!
Pestilence
Mert szerencsétlen gyerekeknek már csak még több tantárgy hiányzik.
Azt azért megnézném, ahogy a budapesti diákokat kiterelik a Duna partjára és a trágyalé szinű folyóból próbálnának valamit kifogni.
Mellesleg egy 45 perces óra alatt ezt mégis hogy akarnák megoldani? Valamilyen viz mellé azért el is kell jutni, és vissza az iskolába. Vagy valamelyik fideszesnek mobil-halastó-gyártó cége van?
human
@bencemacska: Tényleg? Vagy ez csak egy jóslat?
enslaved
@zöldszem: Ezt nem én írtam, mármint a viccet, itt valami fura dolog történt. Most kaptam egy üzenetet ettől a másik enslaved - től, csak azt nem értem, ugyanazzal a nick - kel hogyan tudott beregisztrálni?
enslaved
@Equilibrium: A kérdés az immáron, hogy melyik enslaved durvul...
human
Mészáros Lőrinc vett egy tavat
propeller.hu/itthon/3053785-meszaros-lorinc-vett-egy-tavat
És ajánlom mindenki figyelmébe pbalage első számú hozzászólását.
human
@bencemacska: Azta k... életbe. Most hallom a hírekben. Orbánék a halastavakat is eladják a haveroknak. Mocskos szemétláda, tolvaj banda.
enslaved
@Mirabilis: A kötelező hittant kifelejtetted...
kabóca
Juhászatot se felejtsük ki, legyenek már pásztorórák is.
human
@bencemacska: Káder János akkor ezért nyomja olyan szépen a horgász lobbit. A hal ára meg majd szépe az egekbe szökik. Pedig fogyasztásban nagyon el vagyunk maradva az egészséges szinttől.
zöldszem
@enslaved: Ez tényleg gáz! Azonos nick névvel lehet regizni???
Vissza a Lexus-t!!! Az átsminkelt enslinek menni kell!
Addig meg majd nagyon figyelmesen olvasunk, tudod előbb-utóbb lehull az álca!!
Moderátoré kiált!!!
bencemacska
@human: Ma hallottam, de nem tudom, hogy hol és kitől. tehát azt sem tudom, nem elkeseredésből mondta valaki!!!
zöldszem
@kabóca: " pásztorórák"
Az a kiváltság, hogy a TV nénit lehessen döngetni, csak Lázárnak adatik meg!
enslaved
@zöldszem: Most írtam nekik, hogy mi történt. Kíváncsi vagyok, tesznek e valamit az ügyben. Ez így nem maradhat, mert nagyon kellemetlen lesz, ha szándékosan másként fog írni. Mindenesetre még mindig nem értem, hogyan tudott beregisztrálni, vizslattam a betűket, de mind stimmel. Volt már úgy, hogy egy betűt megváltoztatott valaki, pl. az o meg a 0 felcserélése könnyen megtévesztő lehet.
ensIaved
@zöldszem: Hát ez tényleg furcsa. Az a másik enslaved szerintem kormánypárti, azért tudott regisztrálni az én nickemmel.
zöldszem
@enslaved: Helyes! Én még írni sem tudnék, mert nem enged, rákattintok a "ÍRJON A SZERKESZTŐNEK" de semmi!
De, marha érdekes!!
Grafix69
@ensIaved: Jaj ne kezd már ezt a baromságot ,látom nagyon unatkozol , nem hülyék vannak itt .
enslaved
@Grafix69: Ezt most tényleg nem én csinálom. Vissza fogok jönni egy másik névvel, amennyiben a modik nem teszik a dolgukat, mert itt most valaki nagyon be akar kavarni nekem.
human
@bencemacska: Én most hallottam a tavak privatizációjáról a tévében. Ha az erdőket is privatizálják remélem a tulajok nem fogják kizárni a lakosságot a területekről.
kabóca
A horgászok már alakítottak is egy árnyékkormányt. Megalakították az I.Botkormányt. Zenészek nem lehetnek a tagjai.
karma1
@szép új világ: Az ijaszat mar volt felvetes,... :o))) (Amikor kitalaltak, hogy a gyerekek lovagolni jarjanak, es tanuljanak nyilazni is ... kb 3-4 eve itt volt a Propin is valami cikk errol...)
ensIaved
Sajnos eztán csak délelőttönként fogok tudni írogatni, mert az estéimet értelmes dologgal töltöm majd.
bencemacska
@human: Ne légy nagyon nyugodt, mert erdők is szerepelnek a listán. És a magán erdőkből a gyalogosok is ki vannak tiltva! Még gombát szedni sem szabad!
Én néha bemerészkedem, de a kutyát olyan rövid pórázra veszem, hogy csak a lábammal együtt tudja kilőni még egy mesterlövész is.
Persze a tölgyfákat kitermelték, a bozót most nő, a vaddisznók meg a kertekbe járnak kaját keresni!
karma1
@enslaved: Tenyleg tedd vissza vagy a Lexust, vagy valami heavy metalos avatart, es akkor tudjuk, hogy Te vagy, meg a Modi is...Tenyleg ne hasznalja fel a nevedet senki sem...:o))
human
@bencemacska: Mi versenyszerűen járunk erdőkbe. Eddig sikerült engedélyt szerezni a versenyekhez. De attól tartok, hogy ezek a gecik gondolnak egyet és kitiltják a pórnépet, hogy csak ők élvezhessék a birtokukat.
ensIaved
@karma1: Rendben, akkor Lexus leszek holnaptól.
karma1
@ensIaved: Koszi...:o)))) Tenyleg szemetseg volt, hogy masokat is beengedtek egy mar letezo nickname-mel...Igy tudjuk, hogy ki van velunk...:o))))
dr lópicigáspár
ensi! Mit bohóckodsz? Még hogy másik enslaved - entero, vagyis lexus - van itt? Ugyan már! Mit szívtál, hogy már képzelődsz is?
enslaved
@karma1: A gond csak az, hogy nem én válaszoltam neked az imént, hanem az új enslaved. Itt csak egy új név segíthet, ugyanazt az avatart ő is fel tudja tenni. Arra meg még csak gondolni sem szeretnék, hogy a modik szórakoznak...
enslaved
@dr lópicigáspár: Az egyik jelöltem éppen te vagy, te bombázol újabban privikkel, hogy kivágatsz innen. Ahhoz korábban kell felkelned, kisöcsi.
karma1
Na, akkor bocsi, mi a regi enslaved-et akarjuk vissza, na,... (Az uj meg vegye fel a SnitPajaBacsi Alamfo nick-nevet, hogy tudjuk, egy nyavalyas plagizaloval allunk szembe...)
human
@ensIaved: "Az a másik enslaved szerintem kormánypárti"
Nem tán utol ért téged is a simicska pestis. Orbán nem tűri a külön utasokat (kivéve, ha ő az).
enslaved
@zöldszem: @human: @karma1: Megvan a csel, az email címemre jött értesítés leleplezte, mert ott szépen kiírta a nagy í betűt az l (el) betű helyett. Csak próbáljátok leírni az enslaved szót mindkétféleképpen, én most megteszem: enslaved, ensIaved. Teljesen ugyanaz, és valószínűleg dr lópicigáspár az elkövetője, mert ő tett ígéretet arra priviben, hogy kivágat innen.
enslaved
@ensIaved: Ügyes. Először még én sem jöttem rá, hogy a nagy í betűt használtad az l betű helyett, de tudod én se most jöttem le a falvédőről, gáspár...
enslaved
@Grafix69: Olvasd el, amit fentebb írtam.
human
@ensIaved: Ez nem sportszerű és zavaró is. Jó lenne abbahagyni.
human
@enslaved: @zöldszem: @karma1: Ha látni akarjátok, hogy mit írt az ÁL entero, akkor az oldalon keressetek rá az "ensiaved" (középpen az egy kis i) szóra. A keresés általában Ctrl + F
enslaved
@human: Ha kis i betűvel írom, akkor ez jön ki: ensiaved, de ha nagy í betűt használok, akkor ensIaved.
Desischado
@Equilibrium: És?! Miért, baj hogy igaza van? Talán ha méltóztatnál a témához hozzászólni, az érdemlegesebb lenne, mint másokat piszkálni!

@enslaved: Akkor most mi van?! Nem te voltál? Én meg itt irkálok miattad! Egyébként meg hogy a bánatba lehet ugyanazon névvel beregizni? Még nekem is 1-est kellett a nevem után írni az lj-én!
Valahogy oldd meg a dolgot, és el ne merjél tűnni!!!

Énekelnek, tornáznak, imádkoznak, most meg horgásznak! Édes istenem, mi jön még?! Nem inkább tanítani kellene a gyerkőcöket! Vagy jön a horgász mutyi! Hogy az a kénköves kaporszakállú moszkvai nénikéjüket a sok tetves elmeroggyantjának!
human
@Desischado: Nem ugyanazon a néven van. Az utánzó valójában "ensiaved" középpen kis "L" betü helyett nagy "i" betű van, ami alakra teljesen megegyezik. Fentebb leírtam, hogy tudod kiszűrni a kamu enterot.
Ruby
Ja, hát valamit enni kell ha már minden az övék!
enslaved
@Desischado: Human megírta a választ, ahogy én is priviben neked. ensiaved néven regisztrált, ami itt ugyanúgy enslaved néven olvasható.
feleselek
Lőrinc barát tavaly vett egy horgásztavat, most a horgászturizmus fejlesztése a cél, sőt a felcsuti látványvasut is ott fog kanyarogni a tó körül...
Szókrakész
Az eddig rendben is van.
De ki fizetné a horgászbotokat, felszerelést?
Mit írna elő kötelező cájgnak a qrmány?
Melyik fideszesnél lesz majd megvásárolható.
Melyik fideszes halastavába kell menni gyakorlatra, mert ugye most már a tavakat is eladják?

Ennyire szennyes egybeesések azért sehol nincsenek, mint ebben az "országban".
Szókrakész
L. Simon fogja adni hozzá a biokukacot, Mészáros pedig a csontit szállítja?

Parlamenti döglegyeket is lehet majd csalinak használni?
Szókrakész
"Jelenleg 330 ezer embert tartanak nyilván az országban, ezt növelnék meg jelentősen, reményeik szerint már éveken belül 400 ezerre."

Kb. 10 ezer az országos engedély, ahhoz jön a területi.10-70ezer(lehet több is) az éves .
Ja és az újaknak a vizsga.
Hatalmas kasza
Sííva
Továbbra is azt tartom, hogy ennél sokkal fontosabb lenne, ha néptáncot, íjjászatot, lovaglást is tanítanának! Egy hülye kérdésem azért van! Netalán tán nemzeti horgásztó hálózat is lesz?
wpym
Sőt legyen útburkolás, szántás-vetés-aratás, trágyahordás is.
Gazdagjaink kölykei pedig tanulhatnának szintén iskolai keretek között Ferrarit vezetni, mutyizást, pályázati pénzek lenyúlását.
Szókrakész
És a tanárokat hol képzik majd?
Lesz-e tengeri horgászat szak is?
Még jó hogy nem sivatagi ország vagyunk, mert akkor nagy gáz lenne az oktatása.
Papuska1
@enslaved: Elnézést, hogy nem válaszoltam, a Win 10-et telepítettem. Hmmm... Először is köszönöm a dicséretet! Nekem ez a vélemény, legalábbis az eleje az. Másodszor, ami férfias és közel van a természethez, az szadista? Szerintem ennyire ne szakadjunk el való világunktól. Vadászni, horgászni is lehet sportszerűen, és attól, hogy nem te ölöd meg azt az állatot, aminek később a húsát megeszed, még nem leszel tisztakezű, legfeljebb másra hagyod a nehezét, és azután fikázod! Tipikus neoliberális hozzáállás. Nem én csinálom, fújj! Ez bizony ön és közámítás! "Nem ölnék meg egy csirkét, de imádom a rántott combot." Akkor már vállaljuk fel, de kíméletesen és sportszerűen! Mi "megrögzött Fideszesek így vagyunk vele. Ha mást csap be valaki, nem szép, de ha önmagát, az tényleg lelki toprongy!
Mobil123
@Szókrakész: Hajnalban láttam egy képet hogy áder elvtárs nagy horgász. Gondolom ő fogja oktatni a tanárokat eme becses sport minden apró rejtelmeire.
adrenalink
@ensIaved: Nem értem! Ha te CSAK ens(löbetűs)aved vagy itt, hogy lehet, hogy ens(i betűs)aved nicknév alatt tájékoztatod karma1-et tegnap 22:41-kor, hogy mától "lexus" név alatt fogsz irogatni?
eszegfu
Ehhez sem értek... de az biztos, hogy a horgászok csendben, nyugalomban üzik ezt a sportot. Ahogy a gyerek nagy nehezen ül végig egy 45 perces órát, akkor viz mellett képes lesz fegyelmezett lenni?! (A padban ülve azért kisebb az esélye bármilyen balesetnek.) Nem vagyok egy tulzottan aggodós tipus, de már a horgász "készség" bedobását elképzelve, most rosszul vagyok... kibe, és milyen testrészébe akad bele a horog? És akkor 1 "szaktanár" felügyel akár 20-30 gyereket?! Nem baj, ha megtanulják elméletben a természetvédést, de a gyakorlati rész maradjon a családra...
zöldszem
@adrenalink: Fentebb megírta enslavedszandokán, meg human is: Ha kis i betűvel írom, akkor ez jön ki: ensiaved, de ha nagy í betűt használok, akkor ensIaved. karma1-nek tegnap 22:41-kor a nagy i betűs (I) ensIaved válaszolt! Győződj meg magad is róla.
Írj egy nagy i betűt mellé egy kis l betűt látszatra egyező!
Szókrakész
@Mobil123: Alakul a hobbikör.

Orbán-foci
Tömjén Zsóti- vadász
Áder- horgász

Filatelia- ?
Ebtenyészet- ?
Szörfös- ?
Barlangászat- ?
.
.
.
eszegfu
@zöldszem: Nekem sem volt világos... de rákattintottam a nicknévre, mintha szeretném megnézni az adatlapját és ott is látszik az ensiaved és az enslaved különbség, mig itt a hsz-k között nincs differencia.
adrenalink
@zöldszem: OK! Akkor az hogy létezik, hogy tegnap 19:18-kor belépet egy valamilyen enslaved, írt 15 hsz-t köztük a lexusost. Nagyon nem kerek a dolog!
Mobil123
@Szókrakész: Várjál már! Most újra alakítják majd az oktatást és előkerülnek majd szépen érmegyűjtők, barlangászok, kutyások , szörfösök (bár itt megjegyzem szijjártónak szép nagy medencéje van :-D ) és ki tudja milyen kötelező tantárgy lesz még . pl. sorsjegykaparó csak hogy ne hagyjuk az vajna vénséget se.
Szókrakész
@Mobil123: Remélem cápákkal szeret úszkálni.
Abban bízom, egyszer csak arra téved egy bikacápa, vagy maga a Fehér cápa személyesen.
Mobil123
@Szókrakész: Hát az a szegény cápa meglátja ennek a fejét sírva úszik az északra vagy délre.
zöldszem
@adrenalink: A szandokános elslaved írta ezt:"Hogy dugnátok fel magatoknak a botot, parasztok!
tegnap, 17:56"
Ez után a nagy i betűs írt, 19:18 egy viccet (ami az első hsz. volt a regi után)
Én ekkor (nem tudván, hogy 2 ensli van) írtam neki egy válasz h.sz.
Ki derült a "kettős élet". Egyik h.sz.ben javasoltam tegye vissza a Lexus képet. Karma is ezt javasolta,! Erre a a nagy í betűs(új) enslaved, azt írta Karmának:@karma1: Rendben, akkor Lexus leszek holnaptól.
Ha vissza olvasol kibogozhatod ki, ki csoda! Persze ha akarod. Amúgy fölösleges, már Lexus néven ír! A nagy i betűre feltette a Propi a pontot-:))) Ja, és ha megakarod tudni mikor melyik írt, kattints a névre, látni a különbséget!
De, hogy felnőtt embernek ez élvezettett jelent? nekem fura!
Yoda69
Utalok horgaszni. Az egyik legunalmasabb idotoltes.
adrenalink
@zöldszem: Elolvastam a tegnap 19:18 utáni hsz-eit, és Karinthy "álmomban két macska voltam, és játszottam egymással" jutott eszembe. Lehet, hogy sok aszut ivott a banánra. Nem először szórakozik velünk. Hazudta már, hogy a szomszédja az ő netjéről írogatott furcsa hsz-eket, vagy sokáig tagadta entero, sandokán stb múltját, hülyére véve minket. Egy jellemtelen senkiházi, billentyű koptatást sem érdemel!!!
zöldszem
@adrenalink: Akkor ne koptassuk!-:)))) Kitárgyaltuk, én nem tudhatom, hogy ki kicsoda kinek mi okoz élvezetet "én Hajnalka vagyok"
Valami van a levegőben... horgász mutyi???index.hu/gazdasag/2016/01/08/duhonghetnek_a_horgaszok_a_mohosz_ratette_a_kezet_a_vizekre/
Vajon mi lesz a következő hülye ötlet, cimbalmozás?? Stílusosan, Balog, Orbán, Farkas Flóri esetleg tarthatná... gondolom tudnak... már csak a hagyomány a hagyomány...
yazo64
Tisztelt Szülő!
Értesítem hogy gyermeke kapásjelző felhelyezéséből bukásra áll!

Agyrém...
zöldszem
@adrenalink: -:))))
A Hajnalka ragadvány névként tudom csak elfogadni! -:))))
Még azért nem vagyok ilyen öreg, és csak beütéses szőke vagyok!!
A szlogent szoktam használni!-:))))
adrenalink
@zöldszem: Rosszul emlékszem, hogy a Familia kft szappanyoperában volt a "Hajnalka, ezt nem tudhatod", meg az eddig, eddig, eddig vagyok?
zöldszem
@adrenalink: Jól emlékszel! Abban szerepelt, de lehet, hogy nem Esztergályos (Szépné) mondta.
Talán, nem emlékszem! Volt egy másik nő rá sem emlékszem, de ő mondta?! Na, hátha valamelyik olvasótársunk emlékszik! És "felhomályosit"!
namihami
@yazo64: Viszont villantásból felelhet az ötösért.
Írni, olvasni, szöveget érteni még nem tud, de villantásból már kitűnő.
A Szépné mondta az "Eddig, eddig..."-et, és a Szép barátja-szomszédja volt, (a Kövér Lajos), aki azt mondta "Hajnalka, te ezt nem tudhatod". De a Hajnalka is mondta, hogy "Lajosom, én ezt nem tudhatom."
Ez az egyetlen haszna az öregségnek- az emlékezés.
adrenalink
@zöldszem: Meggugliztam. Igen, Szépné /Esztergályos Cecilia/ volt az eddig, eddig, eddig, Dzsupin Ibolya /Kövérné / volt a Hajnalka, ezt nem tudhatod, és a fiuk volt a Vili, te nagyon hülye:-)
yazo64
@namihami: Ha szerencsés és jó a kézügyessége, még műlegyet is köthet a jobb osztályzatért:)
zöldszem
@adrenalink: Köszi, most, hogy írod tényleg!!!
zöldszem
@yazo64: "na ugye... ahol hús van, ott van légy is"
Gyuri Géderről
Valódi keresztény ihletésű gondolat. Jézus is megmondta " nem halat kell adni az éhezőknek, hanem meg kell tanítani halászni őket.
Pintér annak idején azért javasolta a kecskét, mert ő nem keresztény hitvallású hanem kommunista.
enslaved
@adrenalink: Zöldszem mindent megtett, hogy megértessen veled egy roppant egyszerű dolgot. Ahogy elnézem, nem sikerült megértened. Volt egy kemény szócsatás dr lópicigáspárral, aki priviben kétszer is megígérte, kibasz innen. Aznap este jelent meg valaki az én nevemen, és pár óra kellett ahhoz, hogy rájöjjek, azért ugyanaz a név, mert a nagy í betű ugyanúgy l betű, mint az enyém. Kitiltattam, a modik azonnal reagáltak. Utána bejelentkezett lexus néven, próba szerencse, elvégre Karma neki válaszolta azt, hogy legyen lexus az avatarja. Az én utolsó úgymond szarkeverésem még bonbon néven volt, de akkor sem a saját nickemmel beszélgettem. Az első nevemet meg a mai napig sajnálom, hogy nem használhatom, de mivel engem is kilőttek, nem volt módom ugyanazzal visszatérni, de azt sem akartam, hogy megint gyorsan távoznom kelljen, ezért próbáltam azt elhitetni, hogy nem is én vagyok, de a stílusát az ember csak úgy nem tudja megváltoztatni. A mostani változásom viszont meggyőződésből fakad, nem vagyok már akkora Fidesz fan. Köszönöm, hogy elolvastál.
enslaved
@zöldszem: Jól értelmeztél mindent, örülök, hogy nem te vagy az egyetlen itt, aki érti, miről is van szó.
enslaved
@Papuska1: Valahogy más az, amikor már a tálban van előtted, és más, amikor neked kell lelőnöd. Egyébként meg 5 évig vegetáriánus voltam, na akkor mennyire gyűlöltem mindet.
Mézike
@adrenalink: Jaaaa! Felhomályosítottad elmémet! :-) te vagy a fény az éjszakában...
Rumcájsz
Ez katasztrófa...

Ilyen szarságokkal eltölteni a hasznos időt! Tanuljanak nyelveket, irodalmat, matematikát...

De horgászatot? Ugyan melyik senkiházi nyalonc jár jól ezzel?
panellproli
Már Áder Ámokfutása is megkezdődött. Ha minden szarházi hobbija kötelező tananyag lesz már csak halászni-vadászni és focizni fognak tanulni a gyerekek. No persze meg lopni.
kukac50
Nem kötelező tanórát szeretnének,hanem több szabadidőt amit barátaikkal játékkal tudnának tölteni. Érthetően írtam.
dr. prédikátor
Na most lehet megköveztek de én azt mondom hogy inkább horgászni tanuljon meg a gyerek mint a haszontalan hittanra keljen járnia! a horgászat a természetben van.nem árt megismerni a természetet. A horgászat legalább valamit hoz a konyhára, mig a hittan csak butít és nem sok értelme van!!!Ja és nem beszélve a kötelező focióráról!!!
Papuska1
@enslaved: Na erről beszélek! Ne értsd félre, nem személy szerint Téged bírállak, hasonlóan gondolkodik az emberek nagy része: "amiről nem tudok az nincs, vagy nem is olyan fontos". Ha nem én ölöm meg az állatot nyugodtan csemegézek a húsából! Ha nem tudom, hogy mi történik "ott fenn a hatalomban" akkor jól működik minden. Persze, aki valójában helyettem megöli az állatot, arra haragszom, aki helyettem dönt, hogy mit hova és mire, annak a munkáját is hamar kritizálom! Mikor egy egykori hadügyminiszter kalasnyikovval vadászott tömegesen szarvasokra helikopterről Gemencen, de nem tudtam, az jó világ volt, a mostani, amiről majdnem mindent tudok pocsék! Ilyenek vagyunk mi emberek. Nem akarjuk, hogy kellemetlen, álerkölcsi mércénk szerint bűnös dolgokhoz közünk legyen, de a hasznát bizony élvezzük! Talán ez nem is baj, de néha azért bele kellene gondolni, és nem "Freudi módon meg nem történtté tenni" hanem elfogadni, hogy mi az ami része az életünknek, ha nem is akarunk róla tudni!
Kutyuska
@micfild: Egyetértek. Javaslom, hogy minden FIDESZ-KDNP-s párttag, szimpatizáns számára tegyék kötelezővé (ne csak a gyerekeik számára). A horgászás közben ugyanis illik csendben maradni, addig sem jártatják a szájukat.
Kutyuska
@szép új világ: Igen, közmunkás és munkanélküli, vagy rokkant szülők minden vágya, hogy nemzeti horgászbotokat, csalikat, szákot, stb. vásároljanak a gyerekeknek. A másik: nem mindenki lakik vízpart vagy halastó mellett. A fürdőkádba vagy lavórba lógatják a gyerekek a botot? Vagy utazzon a gyerek természetesen önköltségen vízparti településre?
Gyanítom, hogy Mészáros Lőrinc halastavakban is utazik. Lázár meg majd megszervezi a csali mutyit.
Bercifiu
@Rumcájsz: Nemsokára nyit a Lőrinc csali bolt. Felcsúton halastavat építenek, mert az akadémián kötelező tananyag a horgászat.
A gond ott van, hogy a pecázást össze keverik a zavarosban való halászattal.
adrenalink
@Mézike: 00:51-re Én még hagyományos égő vagyok, nem led izzó...:-))
enslaved
@Equilibrium: Utoljára szólok hozzád: Szállj le rólam, gáspár, ellenkező esetben ezzel a névvel is elszállsz. Vannak cikkek, azokkal foglalkozz. Remélem, megértetted.
1magyar
Mekkora ökörség, következő tananyag a disznóvágás?
enslaved
@Mirabilis: Igen. A hittan max. egy lehetőség lehetne, aki akar, elmehetne rá, de magának a gyereknek kellene eldönteni, érdekli e. Az erkölcstant ellenben otthon kell tanítani a szülőnek. Az iskolában csak olyasmiket szabadna tanítani, ami valóban szükséges.
KisGenyo
Az se lenne baj, ha megtanulnának egész csirkét feldarabolni. Legalább nem rajzolnák 4 lábúnak... XD
enslaved
@Mirabilis: Mehetne, de így aki nem akar, annak is mennie kell. Ki van ez találva.
Clavigo
A f@cc ki van a kib@ccott,, kretén,, csendes őrültekkel.
papa.49
Mi van azokkal aki szívből utálják a horgászatot mint pl. én is???Sőt még a halat se szeretem kimondottan, na jó Szenteste halászlé, oszt. kifújt egy évre)))))))))))
Clavigo
@papa.49: Kb. én ugyan így..Vajon melyik b@rom kormánytag,,frakcio..esetleg konda -tag szeret ennyire horgászni ??? A foci is volt már lehetséges tananyag...De ott ismerjük a Betegség-Gócot. :) :) :)
papa.49
@Clavigo: Úgy hívják hogy hazugovics, mert senki ne gondolja hogy ezek az eszement ötletek nem tőle származnak, de igen tőle származik mind a nyaloncai legfeljebb rávezetik a gyíkot hogy mit is akarjon))))))))Ha jobban belegondolsz tényleg nem tudni ki,kinek a bábja!!!
simmering73
Ez szerintem zseniális ötlet. Sportol a gyerek, jó levegőn néz ki a fejéből és a matekot is el lehet intézni egy szuszra. Elég 30-ig megtanulni számolni. 30cm fölött úgyis vissza kell dobni a halakat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.