A pedagógusok sztrájkbizottságának határozott szándéka a megegyezés a kormánnyal, ugyanakkor a 25 pontos követelésükre adott minisztériumi megállapodás-tervezet egyelőre "nem ebbe az irányba mutat" – közölte Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke kedden.

Az érdekvédő kifejtette: tárgyalási és megállapodási pozícióban a kormánnyal a pedagógusok sztrájkbizottsága van, az általuk megfogalmazott 25 pont felöleli a köznevelés problémáit, amögé szakmai és civil szervezetek, valamint a Tanítanék mozgalom által képviselt 750 intézmény is felsorakozott.

Hozzátette: a sztrájkbizottság elindította a sztrájkkészültség felmérését, azonban még szó nincs arról, hogy meg is hirdette volna a munkabeszüntetést. A sztrájkbizottság határozott szándéka, hogy megállapodjon a kormánnyal a 25 pontos követelésükről, de a szaktárca által pénteken hozzájuk eljuttatott megállapodás-tervezet "nem ebbe az irányba mutat". A szakszervezeti vezető közlése szerint a 25 pont közel felére nem reagáltak, és a másik fele sem konkrét irányokat tartalmaz, s igen távoli időpontokat jelöltek meg.

Jelezte: ezen a héten a 25 pontos követelésüket szintén megállapodás-tervezetbe öntik, ehhez a megyei szervezetektől bekérték a javaslatokat és egyeztetnek a sztrájkbizottság másik két szakszervezetével is.

Megjegyezte: a PSZ a köznevelési kerekasztal munkájában továbbra sem vesz részt, a sztrájkbizottság keretei között kívánnak tárgyalni. A kerekasztal munkacsoportjai szerinte a 25 pont kidolgozását segítik, de döntést nem hoznak, az irányt pedig "megszabják számukra".

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
El kell törölni a föld színéről a gengsztrrezsimet - oszt' jó napot ! "ITT AZ IDŐ !"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Lemaradtam volna valamirol? En meg ott tartok, hogy akkor hetfon 29-en buli van? Tuntetes vagy sztrajk?

Vilagositsatok fol, trendi akarok lenni, ...:o)))
kukac50
A kormány ami pénzt felvett az uniótól az iskolák jobbá tételére azt azonnal adják oda az iskoláknak ne a Kliknek! Ha ellopták adják vissza azonnal!
Azt is felérhetnék ésszel nem minden gyerek felfogó képessége egyforma, ezért olyan könyvekből kell Őket tanítani amit megértenek. Ezt csak szakember tudja eldönteni aki a gyerekekkel foglalkozik melyik osztályt milyen könyvből lehet tanítani.
amaramaistanna
@karma1: 02.28-án 15:00-kor tüntetés a Vár Bazárnál, ahol Orbán tart évértékelőt - hazudozást - , 02.29-én "iskolai szünet" a gyerekeknek tiltakozásképpen, március 15-én tüntetés a helyszínt még nem tudom.
coni
Eddig mindig bejött, hogy a jogos kritikát kimondót lekaraktergyilkolták (mintha akkor már nem lenne jogos a kritika) és minden ment tovább ugyanúgy. Ha a társadalom elég érett már, hogy átlásson a trükkön akkor talán foglalkoznak a hibák kijavításával is.
karma1
@amaramaistanna: Koszi, igy mar jobb...:o))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.