A politikai vezetőknek olyan hazát kell létrehozniuk, amely visszavárja a világ összes pontján lévő magyart – mondta Orbán Viktor kormányfő a szekszárdi Tolnatáj TV-nek adott, kedd késő este sugárzott interjúban.

"Egy olyan közeget kell létrehoznunk, ahol egy fiatal jól érzi magát, vagy ha el is ment külföldre, úgy gondoljon a hazájára, hogy az nem csak egyszerűen hazavárja, hanem egy kiemelkedően izgalmas, érdekes, civilizált és jó életminőségű darabja a Földgolyónak" – jelentette ki a miniszterelnök, akit többek közt a Modern városok program szekszárdi fejlesztéseiről és a fiatalok elvándorlásáról kérdezett a tévé főszerkesztője.

A politikai vezetőknek az a felelőssége – folytatta a kormányfő –, hogy egy olyan ország legyen itt, ahol nincsenek migránsok és terrorizmus, van viszont közbiztonság. Olyan ország, amelyik fejlődik, és megmutatkoznak kulturális értékei, természeti szépsége – tette hozzá.

"Vannak elképzeléseim arról, hogyan kell Magyarországból egy Európában kiemelkedő életminőségű országot létrehozni, és ettől nem vagyunk olyan messze, mint azt sokan gondolják" – fogalmazott.

A felvetésre, miszerint bizonyos számú migráns enyhíthetné a hazai munkaerőhiányt, úgy válaszolt: inkább az tűnik logikusnak, hogy legyen több gyermek Magyarországon. "Az a nemzet, amelyik kívülről beáramlóktól reméli a biológiai fennmaradását, nem fog fennmaradni. Részben egyre kevésbé érzi annak a felelősségét, hogy fenntartsa saját magát, részben pedig az ide érkezők magukévá teszik az országot" – jelentette ki.

A miniszterelnök kitért arra, hogy ma Magyarországon kevesebb gyermek születik, mint ahányan meghalnak, de "minden évben valamit lépünk előre": 2015-ben például 0,2 százalékkal több gyermek született, mint 2014-ben. A kutatások azt mutatják, hogy sok fiatal szívesen vállalna eggyel több gyermeket, és akadályként az életminőséget, a munkalehetőséget, lakáshiányt jelölik meg – mondta. "Próbálom ezeket az akadályokat a kormány döntéseivel elhárítani, lassan a munkanélküliek országából átfordulunk a munkaerőhiányos ország helyzetébe, (...) megpróbálom az otthonteremtéssel megadni a lehetőséget a fiataloknak, hogy olyan lakásokhoz juthassanak, ahol két-három gyermeket tisztességesen fel lehet nevelni" – fűzte hozzá.

Azt is elmondta, a kormány próbál olyan képzést adni a fiataloknak, hogy azt érezhessék, ők semmivel nem tudnak kevesebbet a szakmájukról, mint Németországban, Angliában tanuló társaik. "Ettől sem vagyunk olyan messze, mint azt sokan gondolnánk" – vélekedett.

"Végül is azt, hogy mennyi gyermek születik, fogyunk vagy gyarapodunk, a politika nem tudja eldönteni. Segíthet, de a döntés mindig is az emberek kezében marad, (...) a politika illetékessége meglehetősen korlátozott" – fogalmazott.

Orbán Viktor a Modern városok program folytatásáról közölte: a megyeszékhelyek után a megyei önkormányzatok is megkapják a lehetőséget, hogy rendelkezzenek azon fejlesztési források felett, amelyeket a megyéknek szán a kormányzat. Azután a közepes városok következnek, amelyek "joggal várják el", hogy velük is köttessenek fejlesztési megállapodások – jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor kedden írt alá megállapodást Szekszárdon Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármesterrel arról, hogy a Modern városok program részeként több mint 33 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg a tolnai megyeszékhelyen.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
És erre mit mondanak az elmegyógyászok?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kabóca
Igen, most unalmas az ország, mindent a mutyibrigád visz.
nevemnick
,,Vannak elképzeléseim arról, hogyan kell Magyarországból egy Európában kiemelkedő életminőségű országot létrehozni, és ettől nem vagyunk olyan messze, mint azt sokan gondolják"

B+, minden nap látjuk, halljuk ennek bizonyítékát. Köszönjük Viktor!
verum
Kívánom, hogy az álma teljesüljön.
Ha beteg lesz, várja meg, míg megszületik az a gyerek, akiből itt orvost nevelnek és majd csak ahhoz menjen gyógykezelésre.
Ha fél és meg akarja magát védeni, várja meg, amíg megszületik az a gyerek, akiből idehaza Tekest nevelnek.
Ha újra akarja választatni magát, várja meg, míg azok a gyerekek megszületnek, akik majd újra választják őt felnőttként.
Mert hogyha a munkaerő hiány megoldását abban látja, hogy majd a megszületendő gyerekek fognak dolgozni, akkor várja meg azt is, hogy majd az ő adójukat herdálja.
A miénkkel addig tisztességgel gazdálkodjon!
silber13
És erre mit mondanak az elmegyógyászok?
Sziszifusz
" Olyan haza kell, amely visszavárja a magyarokat."
Miért ? Most nem olyan haza van amely visszavárja a magyarokat ? Ez még csak most vált kitűzött céllá ?
Orbán Viktor egyet tehetne a magyarok hazacsábítása érdekében: mondjon le és adja át a helyet olyan személynek aki alkalmasabb és méltóbb Magyarország miniszterelnöki posztjának betöltésére.
Macskaszem
Az másodlagos, hogy a haza mennyire várja vissza a magyarokat, sokkal fontosabb, hogy mennyire van kedve visszajönni egy a jövőkép nélküli, mutyiközpontú maffiaállamba.
bakegya
A TE ÁRNYÉKODBAN,CSAKKK A BUNKÓK ÉS A VÉRBELI BŰNÖZŐK ÉRVÉNYESÜLNEK.
Ki a faxomnak van kedve nálad, rühellkénél,mészárosmangalicáéknál :(::és hitelbe hotelba vajnabébi kaszinóiban) takarítani-habár vona mit!!!
karma1
Allj ki a sarokra, te hulye, es varjal jo sokaig,... Valoszinu, hogy arrol a sarokrol visznek majd a temetobe is, te elmehibbant
bakegya
Hetente beszélgess velük -legalább egyszer nyilvánosan- NE CSAKKK A KOCSISSS ÉVICICA KÉRDEZZEN...ÜZENJ NEKIK VICCTOR TALÁN VISSZA IS ÜZENNEK-te üzengetésben naggyon,naggyon jó vagy...
nyanya001
Na igen !
Ez az ország már csak nektek élhető, gondoskodtok arról, hogy még többen menjenek el !
papa.49
Hazugovics te mikor mész el ( a ..csába) de téged ide a még a kutya se vár vissza)))))))))
bundi
olyan haza ahol nem szívesen látják a migránsokat és a közbiztonságot kigyúrt börtönviselt verőemberekkel biztosítanak?...ezt üzeni a migránsoknak...és a migránsok oda térjenek haza?...a családjukkal?...lehet félreértettem valamit...
nemkati
Igen, olyan haza kell, de amíg egy ember itt van, nem lesz ez a haza olyan haza. Az az egy ember húzzon el ebből a hazából, és vigyen magával még egy embert. És akit magával visz, az is vigyen magával még egy embert, meg azok is. De csak a magukfajtájából. Ha ezek elhúznának, egyből visszajönne ugyanannyi itthonról menekült.
Kutyuska
@bundi: De az is elég, ha az adójukat és járulékaikat, amit külföldön kerestek átutalják a fityisz számlájára.
Szókrakész
""Vannak elképzeléseim arról, hogyan kell Magyarországból egy Európában kiemelkedő életminőségű országot létrehozni, és ettől nem vagyunk olyan messze, mint azt sokan gondolják" – fogalmazott."

Ez már a végső stádium?
Ezek szerint még nem nézte meg a műveit.
Kórházak iskolák, Blaha, ...
JAJMÁR
Igen, olyan haza kell. Első lépés efelé a rezsimváltás! Az már fél siker, hogy egyet akarunk, hát gyerünk :)
Slade
Soha életemben ilyen gátlástalan mocskos patkányt nem pipáltam még. Szemrebbenés nélkül adja elő a nyilvánvalóan tetves hazugságait. Kényszer gyógykezeltetni kell, nincs mese.
Szókrakész
" hogy olyan lakásokhoz juthassanak, ahol két-három gyermeket tisztességesen fel lehet nevelni" – fűzte hozzá."

Elég gyenge, egydimenziós gondolkodás ez.
A gyerekvállalás az sokkal összetettebb annál, mint ahogy te képzeled.
Rengeteg kizáró ok is van.
Nem mindenki lehet miniszterelnök, hogy szétlopva az országot 5 gyereket vállalhasson.
Volt egy homlokegyenest ellentétes változata is, mikor munka és minden egzisztencia nélkül szalagon gyártották a rajkókat.
Az se járható út.
Sokkal inkább arra kéne törekednetek, hogy egy kiegyensúlyozott, kiszámítható, hazugságmentes statisztikákkal leírt gazdaságban, nyugodt, békés családi fészket lehessen rakni, miután a jövendő gyerekeket megfelelő anyagiakkal is támogatja az állam, ha már a gyerekek a jövő zálogai. A nyugati szinttel egyenlő családi pótlék, anyasági, ... a varázsige.
De ti, mint látom, nem vagytok érdekeltek semmi másban mint a darabszámban.

Az input-output szabálya érvényes marad, bárhogy próbáltok ferdíteni rajta.
Az arany középút maradjon a mérce.
A semmiből nem lehet maximumot kihozni.
magyarbakancs
"Orbán: Olyan haza kell, amely visszavárja a magyarokat"
Amíg ez a diktatórikus, akarnok, lenéző, nagyképű Orbáni politika lesz addig mindenki, ki teheti, elmegy innen.
nezelodo
Úgy tűnik tegnap pld. sikerült illusztrálni Orbánnak, milyen az ő általa vezetett haza, ahova annyira vissza kellene kívánkozni a fiataljainak. Szólhatna már valaki, hogy nagyon rossz a szemüvege, amelyen keresztül az országot nézi, a hazavárt fiatalok másfajta szemüveget hordanak!
Kutyuska
@Szókrakész: Elég lenne az is, ha nem Grazban kezelnék, hanem itthon valamelyik kórházban. Közelebbről élvezhetné a művét.
Fradigege
Magyarország jobban teljesít, de még sincs lóvé semmire. Ha nem kap zsírosabb fizetést egy fiatal, akkor miről beszél ez? Mit rúgózik ezen?
"Azt is elmondta, a kormány próbál olyan képzést adni a fiataloknak, hogy azt érezhessék, ők semmivel nem tudnak kevesebbet a szakmájukról, mint Németországban, Angliában tanuló társaik. "Ettől sem vagyunk olyan messze, mint azt sokan gondolnánk" – vélekedett."
Most ez komoly? A pénzről beszélj te kcsg! Hülyének néz. Keni a szrt. Közhely-dumával tele a padlás.
nyanya001
Nem ártana, ha elolvasnád a nagy magyar költő versét, rád férne egy kis kultúra !
24.p3k.hu/app/uploads/2013/05/petofi.jpg
namihami
Nem Viktor!
Nem olyan ország kellene, amelyik visszavárja az embereket, hanem olyan, ahonnan az emberek nem akarnak pánikszerűen elmenni. Ahol nemcsak neked és a haverjaidnak jó élni.
Nem kiutálni kéne a zembereket, hanem élhető, biztonságos körülményeket teremtve, egyszerűen itt tartani őket.
Nemcsak a Te réteged akar fejedelmien élni, a kicsiknek, melósoknak is kéne egy emberibb létet biztosítani. Azok is akarnak enni, inni, világítani, fűteni.
Hidd el, hogy a kislányod kastélya és a Te villád és focipályád, stb. környékén is élnek olyanok, akik enni akarnának és ha lehet, akkor nem szeretnének megfagyni. Azok a szerencsétlenek nem tudnak olyan helyre menni, ahol a családi traktorral fát lehet lopni.
És még lehetne folytatni, de tudom, hogy én állítólag demagógiát hirdetek.
nemjoezigy
Igen orbán, olyan haza kell, amely visszavárja a magyarokat, de most olyan haza van, ami elüldözi a magyarokat.
És ezt egyértelműen a mindenkori kormány okozza!
Jelen esetben a fideSS-kdnp, az álkeresztény tolvaj banda a szegény többségen élősködő gazdagjaikkal együtt!
bra048
Amennyiben a mostanában kiszakadt mintegy 500.000 magyar hazajön, akkor a következő választást a Fidesz el fogja veszíteni. Ezt nagyon jól tudja őkelme, ezért nem adott nekik
ugyanolyan itt lakás nélküli szavazati jogot, mint az erdélyi magyaroknak.(Persze, ha
sikerül prolongálni az állandó szükséghelyzetet, ami könnyen előállítható, akkor jöhet majd
a társadalom hektikus mozgása, s akkor nem békés úton veszítheti el a hatalmat. )
Szókrakész
@Kutyuska: Őt már mindegy hol kezelik.
Van a javítható és javíthatatlan selejt.
Mindenki döntse el magában, hogy vezérünk melyikbe tartozik.
Hellcat
Ez szép és jó csak akkor mesélje már el a fitymasz hogy miért az ellenkezőjét csinálják ennek?
mariaberta
Valóban, olyan kellene, de ez a Te regnálásod alatt lehetetlen , hiszen mindent elkövettetek, hogy a fiatalok, sőt középkorúak itt hagyják ezt az országot. Ebben az országban csak azok boldogulnak, akik visszahozták az uram-bátyám világot. Tovább megyek,,, ebben az országban még egy népszavazást sem lehet tartani, ha azt nem a fidesz érdekét szolgálja. És beszélhettek akár mit a bőrfejűeket is bevetitek saját érdekeitek elérése céljából. Mi lett volna itt, ha a 300 ft-os vizit díj eltörlése érdekében Ti nem kaptátok volna meg a népszavazás lehetőségét. Eltöröltétek, az egészségügyet meg jól elb----- tok.
mariaberta
@Kutyuska: Előrelátók voltak, ezért zárták be a Lipót-mezőt.
szép új világ
@mariaberta: Új börtönt is ezért építenek?
egyvandor
Ez azt jelenti, hogy el kell üldözni őket. Mert különben miért kéne hazavárni őket.
De azért azt sem ártana tudni kiket tekint Gorbán magyaroknak. Vajon azok is magyarok-e akik utálattal szenvedik Gorbán agymenését és minimum ellenszenvüket fejezik ki, vagy inkább azok a volt szekuritátés nertársak, akik szemrebbenés nélkül szolgálják a gorbánrezsimet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.