Az Együtt "a népi kezdeményezés becsületének védelmére" vasárnapra tüntetést szervez Budapesten, s a következő hónapokban is mindent el fognak követni az Orbán Viktor kormányfő által szerdán bejelentett népszavazási kezdeményezés ellen.

A párt MTI-hez eljuttatott közleményében így reagált a kormányfő által bejelentett népszavazási kezdeményezésre.

Az Együtt szerint Orbán Viktor kezdeményezése nem a kvótáról, hanem az európai Magyarország jövőjéről szól – írták, hozzátéve: meggyőződésük szerint a miniszterelnök "alkotmányellenes népszavazási javaslatával szemben" Magyarország helye az Európai Unió centrumában van.

Az Együtt közleményében felszólította a Fideszt, hogy ne manipulálja "hazug, figyelemelterelő kampányokkal a magyar társadalmat", foglalkozzon az egészségügy és az oktatás válságával, és teremtse meg annak a lehetőségét, hogy – mint fogalmaztak – "újra legyen becsülete az erőszakmentes népi kezdeményezéseknek".

A párt közleményében botránynak nevezte, hogy a Nemzeti Választási Irodánál kedden történtek után Orbán Viktor miniszterelnök szerdán népszavazást "merészel" kezdeményezni. Az Együtt elutasítja és a "demokrácia megcsúfolásának tartja" a Fidesz lépéseit – emelték ki.

A vasárnapra hirdetett budapesti tüntetés részleteiről az Együtt későbbre ígért tájékoztatást.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, a kormányülés szünetében jelentette be, hogy a kormány döntést hozott a kötelező betelepítési kvótáról szóló országos népszavazás kezdeményezéséről.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Helyes, gyerekek, zaklatni és zaklatni, idegesíteni kell a mocskos genszterrezsmet !
Aztán lesz a pedagóus tünti is, a vasutasokat színes üveggyöngyökkel megvették, élesz is pofáraesés, ha a 3 % nettóban nem annyi lesz !
preparátor
Szigetvári tüntetése pedig húsz nyugdíjas részvételével negyven "független" újságíró részvételével hatalmas bummmmmmmmmmmm lesz! :-)))))))))))))
Lepényleső
...amíg le nem csap a műanyag bikacsök,- is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.