Magyarország vissza akarja szerezni az elvesztett területeit, ezzel magyarázható Orbán Viktor oroszbarát politikája. A gondolat abban az interjúban fogalmazódik meg, amelyet Robert D. Kaplan amerikai elemző, a Stratfor magán hírszerző és elemző cég főmunkatársa adott a jobboldali Romania Libera című lapnak.

Magyarország kakukktojásnak számít a régióban, ugyanis annak ellenére Moszkva-barát, hogy nem rendelkezik szláv gyökerekkel, és a jó orosz–magyar viszonynak nincsenek hagyományai.

Azt hiszem, Magyarország valahol mélyen még mindig vágyik elvesztett területei visszaszerzésére. Ezt senki nem mondja ki nyíltan, de azt gondolom, hogy a magyar külpolitika többek között ebben gyökerezik

– fogalmazott.

Hozzátette: Nagy-Magyarországot nem lehet visszaállítani, de ez nem jelenti azt, hogy a magyarokat ez nem zavarhatja. Arra a kérdésre, hogy Magyarország és Oroszország együttműködésének lehet-e a célja Nagy-Magyarország visszaállítása, az elemző úgy vélte: előfordulhat, hogy ezzel összefüggésben együttműködhet Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin, de nem kell elfelejteni, hogy az Egyesült Államok „elrettentő tényező” ebben a képletben. Emlékeztetett, hogy Washington az eddigieknél több csapatot küld Európába, ahol egyébként jelentős az ellenállás Vlagyimir Putyin „agressziójával” szemben.

A szakértő hibának nevezte, hogy a szövetségesek eddig a balti államok és Lengyelország védelmére összpontosítottak, és elhanyagolták a NATO délkeleti tagjaira leselkedő veszélyt, miközben Oroszország „könnyedén aláaknázza” a Moldovai Köztársaságot, nyomás alatt tartja Törökországot, és megpróbálja átvenni az irányítást a Fekete-tengeren.

További részletek a Nol.hu-n>>>

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ugyanmar,... es mi a francot kezdene az ott elokkel? Akkor most a magyarok uldozhetnek a kovetkezo 90 evben a romanokat? Agyalagyult orban, mar a legerosebb gyogyszer se hat ra...:o(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Ceausescu annakidején azt mondta Kádárékra: nacionalista, soviniszta, irredenta banda. Most forog a sírjában.
Hellcat
1x már volt hasonló...annak is jó vége volt...JA NEM!!!
Yoda69
Erdelyt egyszer es mindenkorra elvesztettuk pont egy olyan szar alak miatt, mint orban.
A vegen a taho geci meg kirobbantja a III. vilaghaborut, akkor aztan mi vegleg lehuzhatjuk a rolot.
silber13
Ne akard te nagyon hülye, mert Románia a többi környező.- csak az alkalmat leső- országgal abban a pillanatban nekünk ugrik. Te meg elhúzod a csíkot, jó szokásodhpoz híven, miként tetted ezt 2006-ban!
silber13
@fekete: Kikk is kezdték az I- világháborút? Kiket vertek xarrá? Kik volta a tárgyaló ú,
n. " Magyarok" Trianonban? Hagyjuk a hülyeséget!
KERKA
Hülyeség amit az amerikai állít. Orbánnak nem Erdély kell, hanem sok-sok pénz. És azt nem Erdélytől fogja megkapni, hanem Putyintól

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.