A költségvetési tartalékból egymilliárdot ad a kormány a Miniszterelnökség várbeli új helyének kidekorálására. Az Emminek ebből a pénzből új műtárgyakat kell vennie Orbán irodáiba.

Egymilliárd forintot különített el a kormány a Miniszterelnökség új székhelyén, „a Karmelita kolostorban elhelyezendő műtárgyak beszerzésre” – írja a Magyar Közlöny alapján a Napi.hu.

Egyilliárdért dekorálják ki Orbán új irodáit a Várban

A budai várba költöző Miniszterelnökség új székhelye ugyanis a Karmelita kolostor lenne, az átépítéséhez egy korábbi bejelentés szerint 2016-ban 8 milliárd 219 millió, 2017-ben pedig 5 milliárd 749 millió forintot különítenek el a határozat szerint a Miniszterelnökség költségvetési fejezetében. Az épület műtárgyakkal való méltó berendezésére a kormány a költségvetés tartalékából most további egymilliárd forintot különített el.

A forrást mint a közgyűjteményeket is felügyelő minisztérium az Emmi kapja. A kormányhatározat arra is utasítja Balog Zoltán minisztert, hogy a minisztérium szakértői vizsgálják meg a műkincsek esetében az állami elővásárlási jog bevezetésnek lehetőségét, vagyis a leendő műkincseket a piacról szeretné megvásárolni a kormány.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Dekorálás??? Ki segit a viktor szopkint kidekorálni???,Mondjuk FA testápolóval!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
@Desischado: Ha eddig nem tudtad volna,HÜYESÉG ELLEN NINCSORVOSSÁG
papa.49
@Desischado: Ez jó kérdés, sajna nem tudom, de azt tudom mindig az első tétova lépés a legnehezebb, ha ezen már túl leszünk felgyorsul a buktájuk!!! Bár már ott tartanánk hogy menekül a siserahad!!!
picike
nagyon helyes a várat ki kell dekorálni ! fénykép Magyarországról és szép legyen ám !!!Megyek megnézni én is majd egyszer ha élek még addig
Borsodi
Attól,hogy a várba költözik nem lesz király hiába hiszi magáról.Ha a szart felteszik a befőtt közé a polcra az sem lesz befőtt csak marad szar.Neki és bandájának be kellene költözni a stadionjába.
Desischado
@papa.49: Én is ezért imádkozom minden nap!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.