A Magyar Posta új vezérigazgatója, Szarka Zsolt lesz a legjobban fizetett állami cégvezető – írja a Blikk.

Szarkának az év elején 2 millióról 5 millió forintra nőtt a fizetése – miután az új módi szerint már nem számít "pofátlan kifizetésnek" ekkora összeg –, valamint Polacsek Csaba igazgatósági elnök távozásával erre a posztra is megválasztották Szarkát.

5,6 milliót visz haza havonta a Posta vezérigazgatója

Eddig egyszerű igazgatósági tagként Szarka 450 ezret kapott havonta, ezután pedig már 650 ezer forint jár neki, vagyis összesen 5 millió 650 ezer forintot fog kapni a Postától havonta. 

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Azért van abban valami lenyűgöző, hogy Szarkának is hívják! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Aki Én: ...a hideg víz csodákra képes...a számok meg kijönnek mert én csak a z alapszámítást vázoltam nem a reálértéket amit nem tudhatok.
Amúgy elhiszem hogy akár havonta kap ötmillát de nem az ilyen gagyicikkekből amitől te ájuldozol.
Amúgy a hidegvizes kúra után nézz utána mennyi a miniszterek, államfők és egyebek havi bére...azonkívül hogy mennyit visznek haza...de csak óvatosan mert lehet ismét borogatnod kell magad utána.
zöldszem
@Csizmás Kond: ma, 15:57
"Amúgy a hidegvizes kúra után nézz utána mennyi a miniszterek, államfők és egyebek havi bére...azonkívül hogy mennyit visznek haza.."

Jó jó, de ezt is csak ilyen gagyi cikkekből tudnánk meg!!-:))Senki nem posztolt még ki hivatalos kereseti kimutatást. Bár az adóbevallás az hivatalos, ami szerint tényleg elég szarul keresnek, semmijük sincs, vagy többet spórolnak mint amennyit keresnek.
Én úgy érzem ennél a cikknél, elkerülte a figyelmed az a szó, hogy "havonta"! Beismerni nem akarod, hogy ezt benéztem, inkább ráfogod a cikkre, hogy hazugságot ír!
Levendula
Sokat gondolkodtam, és bizony nekem nem lenne pofám ennyi fizetést elfogadni, tudván azt, hogy a posta DOLGOZÓI kevés pénzért milyen sokat dolgoznak.
Csizmás Kond
Ennyit keresnek a magyar miniszterek és államtitkárok - itt a lista!
Összeszedtük, kinek milyen juttatás jár a minisztériumok élén. A legjobban fizetett államtitkár egyéb állami megbízatásai révén közel kétszer annyit vihet haza, mint egy mezei miniszter.
Ádám Viktor, 2014. február 4. kedd, 07:18

Hozzászólok

Elküldöm

Ajánlom

A miniszterek többsége évi bruttó 16 millió forint fizetést és képviselői tiszteletdíjat visz haza.
Az államtitkárok többsége 13-15 millió forintot keres, de ez az egyéb állami megbízásokkal akár duplázható is.
A legjobban fizetett államtitkárok fizetése nagyobb, mint a főnöküké.
A többség hároméves Skoda Superbbel jár, de vannak a flottában Audik és Volkswagenek is.
A teljes listához gördítsen a cikk végére!

Tavaly Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője volt a legjobban fizetett miniszter, járandósága közel 16,8 millió forintot tett ki, a képviselői tiszteletdíjjal együtt, míg a sereghajtó a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Belügyminisztérium főnöke volt, alapvetően amiatt, hogy ők nem tagjai az Országgyűlésnek.

A miniszterek fizetése egységesen havi bruttó 1 101 900 forint, amihez jön még az évi 200 ezres cafeteriakeret, illetve sok esetben a 231 900 forintos parlamenti képviselői tiszteletdíj is. A képviselő miniszterek így a külföldi utak után járó napidíjak összegétől függően évi bruttó 16 millió forint körül visznek haza, míg a "sima" tárcavezetők - a már említett Németh Lászlóné fejlesztési- és Pintér Sándor belügyminiszter - 13,6 millióból gazdálkodhatnak. Martonyi János külügyminiszter sem képviselő, de az ő juttatásait a kilencszázezres napidíjtömeg vitte 14,3 millió forint fölé. (A KIM tájékoztatása szerint Navracsics Tibor miniszter a deviza napidíj juttatását 2013-ban nem vette fel.)
Száz Skoda Superb
A minisztereket és államtitkárokat személyes és korlátlan gépkocsihasználat is megilleti: jellemzően Skoda Superbekkel járnak, ez alól néhány VW Passat és Audi...
Aki Én
@Csizmás Kond: Ezt benézted Kondom, mint oly sok minden mást. Rádöbbentél, hogy butaságot mondtál, és jön a mellébeszélés. Bölcsebb lenne bevallani, vagy legalább leállni az önlejáratással.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.