A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) szerint "Orbán illiberális államában" ma minden magyar kénytelen első kézből megtapasztalni, hogy milyen volt a kommunista rendszer.

"Az eszetlen államosítási hullám, a keleti nyitás politikája, a multinacionális vállalatok üldözése, a szabadságjogok korlátozása, a fékek- és ellensúlyok rendszerének lebontása, a mindössze az állami propaganda szócsöveként funkcionáló állami média, a kigyúrt kopaszok megjelenése a választási irodánál, és a folyamatos háborús retorika mind-mind a Rákosi-korszakot idézi" – fejtette ki az ellenzéki párt vasárnap, az MTI-hez eljuttatott közleményében, Orbán Viktor miniszterelnök délután tartott évértékelő beszédére reagálva.

A Liberálisok szerint a kormányfő által hangoztatott polgári Magyarország szépen csengő hívószava mögött egy, a szocializmusból jól ismert uram-bátyám világ képe bontakozik ki, ahol az "állami szintre emelt lopást törvényekkel támogatják meg, és ellenség mindenki, aki kritizálni merészeli az állampártot és annak vezetőjét".

Az ellenzéki párt azt reméli, a "permanens kormányzati propaganda ellenére" egyre többen látják, hogy "Orbán illiberális állama hat év leforgása alatt az '50-es évekbe vetette vissza Magyarországot", újabb hat év pedig beláthatatlan következményekkel járna.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
Attól függ milyen kommunizmusról beszélünk. Ha a megvalósított, azaz gyakorlatba ültetett, azaz próbált (mivel soha nem sikerült sehol senkinek) kommunizmusra hajaz a hasonlat, akkor oké, csak azok valójában inkább úgy nevezendők, hogy bolsevizmus, vagy sztálinizmus, maoizmus... stb... a viktátor szánalmas aljas hamis beteg hazaáruló rendszere semmiképp sem kommunizmus, sem elvi sem gyakorlati kommunizmus próbálkozás nem hasonlít rá, legfeljebb néhány eleme, de ugyanígy néhány eleme hasonlít a nácizmusra, fasizmusra, más elemei meg a legvadabb rablókapitalizmusra... ez egy hibrid förtelem, az orbanisztáni orbanizmus leginkább a machiavellizmusra hajaz... mondhatni, orbanizmus az machiavellizmus... és legfeljebb viccesen lehet rámondani hogy kommunáci viktatúra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél