Italautomatákra is kiterjesztené az online pénztárgépek rendszerét a NAV, ami akár az iparág végét is jelentheti – írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Ital- és Áruautomata-szövetség elnöke azt mondja, hogy nem a bevezetés ellen kívánnak tiltakozni, a felmerülő pluszköltségekhez kérnek állami segítséget. 100-150 ezer forintos tételről van szó, ami körülbelül annyi, mint egy használt automata beszerzése Olaszországból. Az automaták havonta körülbelül 10 ezer forintos haszonnal működnek, vagyis a bekötés összege komoly terhet róna az üzemeltetőkre.

„Európa legtöbb információval rendelkező adóhatósága leszünk”

- ezt Tállai András, az adóhivatal vezetője mondta, akinek tervei szerint 30–50 ezer új kasszát állítanak be az idei év folyamán. Példaként egyelőre azonban csak az étel- és italautomatákat nevezte meg.

A jelenlegi, sajtóban megjelent információk szerint a NAV két lépcsős bővítést tervez az online kasszákkal és kiterjesztenék a rendszert például a taxisokra, sportpályákra, masszőrökre, kozmetikusokra és pénzváltókra is.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
A kaszinókban mért nem rendelik el a NAV-os pénztárgép használatát? Azon jóval nagyobb kasza lenne, mint pár sz@ros italautomatán. Ja, hogy Orbanisztánban csak nagy tételben lehet lopni, és csak annak, aki rendesen tejel a mi kis Don Corleonénknak.
Slade
Kiterjesztheted anyádra is te alkoholista gyökér.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.