Márciusban több menetrendi változás is életbe lép a tömegközlekedésben a fővárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel. Az ünnepek és az iskolai tavaszi szünet miatt is érdemes figyelni, hogy egy-egy napon melyik menetrend szerint lehet utazni. Több vonalon új idénymenetrendet vezetnek be, valamint óraátállítás is lesz.

Március 6-tól (vasárnaptól) a budai Várba közlekedő 16-os, 16A, valamint 116-os buszok hétvégén sűrűbben közlekednek, mint a téli időszakban. Az új menetrend várhatóan október végéig marad érvényben.

Március 12-én (szombaton) több vonalon is új, sűrűbb követést biztosító tavaszi-őszi menetrendet vezetnek be: a D11-es, a D12-es és a D13-as hajó, a 2-es villamos, a fogaskerekű (60-as), valamint a 22A és a 26-os busz vonalán – írták.

Hozzátették: jobb járatcsatlakozást biztosító menetrend-módosítás lép életbe a március 1-jére (keddre) virradó éjszaka a 901-es és a 960-as busz, továbbá 1-jén az 1-es villamos és a csatlakozó 103-as busz, a 85-ös busz, a 194-es busz, valamint a 196-os és a 196A busz vonalán. E járatok új menetrendjét hamarosan elérhetővé teszik a BKK honlapján.

Március 5-e (szombat) áthelyezett munkanap, ekkor a pihenőnappá nyilvánított március 14-ét (hétfőt) kell ledolgozni. Ezen a napon a tanítási szünetek idején érvényes pénteki munkanapi menetrend érvényes.

Március 15-e, az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulója, majd a 27-én és 28-án tartandó húsvét ünnepe miatt is változásra kell számítani a tömegközlekedésben: március 14-én (hétfőn) a szombati, 15-én (kedden) a vasárnapi és ünnepnapi, 24-én (csütörtökön), 25-én (pénteken) és 29-én (kedden) pedig a tanítási szünetek alatt érvényes menetrend szerint közlekednek a fővárosi járművek.

A BKK hozzátette: március 15-én a fővárosban több, útlezárásokkal is járó rendezvényt tartanak. Emiatt számos járat útvonala változik majd, erről a BKK hamarosan részletes tájékoztatást ad.

A közleményben arra is felhívták a figyelmet, hogy a március 27-ére (vasárnapra) virradó éjszaka tér át az ország a téli időszámításról a nyárira: hajnali 2-kor 3-ra kell előreállítani az órákat. Emiatt kimaradnak az éjszakai járatok hajnali 2 és 3 óra közötti indulásai, valamint további változások is lesznek egyes éjszakai járatok menetrendjében, amiről a BKK hamarosan részletes tájékoztatást ad.

Március 20-án (vasárnap) – élve a törvény adta lehetőséggel – nyitva tart több főváros környéki hipermarket, ezért a BKK buszjáratokkal biztosítja a megközelíthetőségüket. Az Auchan Törökbálinthoz a 140B, az Auchan Maglódhoz a 162-es, az Auchan Fóthoz pedig 224-es busszal lehet eljutni – olvasható a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.