Vérlázítónak tartja az MSZP a postatörvény és a jegybankról szóló jogszabály kedden elfogadni tervezett módosítását, amelyek szerinte alkotmányellenesek és a "lopás alapú kormányzás" bizonyítékainak eltakarását szolgálják.

Valamit rendkívüli módon titkolni akar a kormányzat, a Fidesz – értékelt Tóth Bertalan, az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezető-helyettese keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Szerinte a postáról, illetve a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvények módosításával közérdekű adatok nyilvánossága ügyében folyó pereit akarják ellehetetleníteni.

Felidézte, hogy országgyűlési képviselőként korábban adatigényléseket nyújtott be állami tulajdonú gazdasági társasághoz. Most oda jutott – folytatta Tóth Bertalan –, hogy kikérték a mentelmi jogát, hiszen a MET rágalmazás miatt feljelentette, szerdán pedig Pécsen kell bíróság elé állnia azért, mert közérdekű adatokat hozott nyilvánosságra.

A képviselő kijelentette, a hivatkozott két előterjesztés alaptörvény-ellenes, tekintettel arra, hogy az új szabályok folyamatban lévő ügyekre is vonatkoznak majd. Jelezte, perei során a bíróságtól azt kéri majd, forduljon az Alkotmánybírósághoz emiatt. Ha kell, nemzetközi fórumokon harcol majd igazáért, mert a közérdekű adatokhoz való hozzáférés alapjog – jelentette ki Tóth Bertalan.

A képviselő – a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletére is hivatkozva – kitart azon véleménye mellett, hogy a jegybank alapítványai közpénzt kezelnek.

Kérdésre Tóth Bertalan pofátlanságnak minősítette a jegybank elnökének és a felügyelőbizottság elnökének, tagjainak béremelését.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Ezért majd a népbíróság előtt fognak felelni az elvtársak, mint Ceausescu elvtárs.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sentinel216
... és a kis gömböc csak gurult tovább. Elnyelt már falut, várost, országot, már az Óperenciás tengerre ácsingózott. Hol van már a bátor legény, vagy leány a bugyli bicskájával, aki széthasítaná ezt a gonosz, telhetetlen bendőt és kiszabadítaná a rabságból a bent szenvedőket?
human
Hagy legyek szerénytelen. Mikor Lázár luxusútjai kiderültek már akkor írtam, hogy eljön a pillanat mik a fideszesek kimondják:
"Loptam. És akkor mi van?"
verum
Már megint egy olyan cikk, amelyik címében elken.
Mert nem csak az MSZP tartja ezt vérlázítónak, hanem minden tisztességes ember.
A cikk címe azt sugallja, hogy csak az ellenzék áskálódása - nem vagyok MSZP szimpatizáns, de vérlázítónak tartom én is.
Ezt fontosnak tartom kiemelni!!!
zöldszem
@papa.49: A Fideszen kívüli pártok még azért ülhetnek a Parlamentbe, mert a bonsai diktátornak, az EU felé demokráciát kell mutatni. Máskülönben elzárnák a pénzcsapot!! Az ellenzék addig mehet be a Parlamentbe, amíg dől a lé! Másnap a kopasz kigyúrt agyhalottak őriznék a Parlamentet. A küszöböt, a Fidesz majmokon kívül át nem lépi senki!
Borsodi
@Dr. Felipe: Bár így lenne! De ez Magyarország, itt nem kerül népbíróság elé ez itt természetes mindent lehet de csak azoknak akik benne vannak a mutyi csapatban.
www.youtube.com/watch?v=lCPxeOvAaCE

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.