Vérlázítónak tartja az MSZP a postatörvény és a jegybankról szóló jogszabály kedden elfogadni tervezett módosítását, amelyek szerinte alkotmányellenesek és a "lopás alapú kormányzás" bizonyítékainak eltakarását szolgálják.

Valamit rendkívüli módon titkolni akar a kormányzat, a Fidesz – értékelt Tóth Bertalan, az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezető-helyettese keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Szerinte a postáról, illetve a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvények módosításával közérdekű adatok nyilvánossága ügyében folyó pereit akarják ellehetetleníteni.

Felidézte, hogy országgyűlési képviselőként korábban adatigényléseket nyújtott be állami tulajdonú gazdasági társasághoz. Most oda jutott – folytatta Tóth Bertalan –, hogy kikérték a mentelmi jogát, hiszen a MET rágalmazás miatt feljelentette, szerdán pedig Pécsen kell bíróság elé állnia azért, mert közérdekű adatokat hozott nyilvánosságra.

A képviselő kijelentette, a hivatkozott két előterjesztés alaptörvény-ellenes, tekintettel arra, hogy az új szabályok folyamatban lévő ügyekre is vonatkoznak majd. Jelezte, perei során a bíróságtól azt kéri majd, forduljon az Alkotmánybírósághoz emiatt. Ha kell, nemzetközi fórumokon harcol majd igazáért, mert a közérdekű adatokhoz való hozzáférés alapjog – jelentette ki Tóth Bertalan.

A képviselő – a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletére is hivatkozva – kitart azon véleménye mellett, hogy a jegybank alapítványai közpénzt kezelnek.

Kérdésre Tóth Bertalan pofátlanságnak minősítette a jegybank elnökének és a felügyelőbizottság elnökének, tagjainak béremelését.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Ezért majd a népbíróság előtt fognak felelni az elvtársak, mint Ceausescu elvtárs.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Hagy legyek szerénytelen. Mikor Lázár luxusútjai kiderültek már akkor írtam, hogy eljön a pillanat mik a fideszesek kimondják:
"Loptam. És akkor mi van?"
verum
Már megint egy olyan cikk, amelyik címében elken.
Mert nem csak az MSZP tartja ezt vérlázítónak, hanem minden tisztességes ember.
A cikk címe azt sugallja, hogy csak az ellenzék áskálódása - nem vagyok MSZP szimpatizáns, de vérlázítónak tartom én is.
Ezt fontosnak tartom kiemelni!!!
zöldszem
@papa.49: A Fideszen kívüli pártok még azért ülhetnek a Parlamentbe, mert a bonsai diktátornak, az EU felé demokráciát kell mutatni. Máskülönben elzárnák a pénzcsapot!! Az ellenzék addig mehet be a Parlamentbe, amíg dől a lé! Másnap a kopasz kigyúrt agyhalottak őriznék a Parlamentet. A küszöböt, a Fidesz majmokon kívül át nem lépi senki!
Szeparepa2
Nem sokáig fognak már titkolózni a hazaáruló antimagyar férgek... csak a lámpavasig.. hamarosan...
Borsodi
@Dr. Felipe: Bár így lenne! De ez Magyarország, itt nem kerül népbíróság elé ez itt természetes mindent lehet de csak azoknak akik benne vannak a mutyi csapatban.
https://www.youtube.com/watch?v=lCPxeOvAaCE...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél