A Fidesz fontosnak tartja, hogy jó iskolákban tanulhassanak, versenyképes tudásra tegyenek szert a gyermekek. Ehhez motivált, jól felkészült pedagógusokra van szükség, akiknek ezért minden megbecsülést meg kell adni – mondta Pósán László, a parlament kulturális bizottságának kormánypárti alelnöke a közoktatásról rendezett keddi országgyűlési vitanap alatt tartott sajtótájékoztatóján.

 A politikus kifejtette: 2013-ban megindult a pedagóguséletpálya-modell, ami folytatódik, mert a tanárok megérdemlik. A határ a gazdaság teljesítőképessége – mondta –, ezért a pedagógusok sztrájkbizottságának 25 pontjában szereplő bizonyos tételek teljesítését – például bizonyos pótlékok visszaállítását, a pedagógus-óraszámok csökkentését, a kötött munkaidő eltörlését – rövid távon a költségvetés nem bírja el.

Pósán László is elismerte ugyanakkor, hogy vannak szakmai problémák a közoktatásban, ezek megoldására a kormány nyitott. Példaként említette a tananyag és a tanulói óraterhelés kérdését, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) nehézkes működését.

A Klik felszámolására vonatkozó követelésnek azonban nem szabad engedni, mert "a 2010 előtti állapotok restaurálása újratermelné azt a problémakört, ami 2010 előtt csődbe vitte az önkormányzatokat", az akkori iskolafenntartókat – mondta, azt is hangsúlyozva, hogy a 2010-ben megörökölt oktatási rendszer – a bezárt iskolák és elbocsátott pedagógusok – kiindulópontjáról nehéz volt elrugaszkodni.

Megjegyezte azt is, hogy amikor iskolákat zártak be és tanárokat tettek utcára, a Pedagógusok Szakszervezete "csak verbálisan fogalmazta meg, hogy ejnye-bejnye". Most viszont, amikor "iskolákat megtartunk, egyet sem zár be a politika, egy tanárt sem tesz az utcára", a szakszervezet sztrájkbizottságot alakít – mondta a kormánypárt szakpolitikusa, aki szerint ezért nehéz szabadulni attól a gondolattól, hogy "az egész mögött ne lenne politikai motiváció".

Pósán László végül közölte: a Fidesz mélységesen elítéli, amikor gyermekeket politikai célokra akarnak felhasználni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
preparátor
@Desischado: Azért tetszik, ha csak egy pillanatra is felvillan az izzó!
Papuska1
A kedves kockás ingesek előtte nem ritkán csíkosat viseltek, de a mentesítések új szabályai szerint aki szabadul, néhány év múlva már megint taníthat.
nezelodo
Így lesznek tüdőgyulladás edzettek a gyerekek, aztán majd a kitűnő magyar egészségügy meggyógyítja őket, meg azokat is, akik vezérszindrómában szenvednek, páterestül, igazgatóstól, és iderendelt trollostól.
Papuska, nálunk excsíkosok csak a közigazgatásban vannak a tantestületekben nincsenek, legfeljebb ott ahova a fidesz exportált határeseteket igazgatónak, klik vezetőnek.
Kutyuska
Fordítva ül a dakota lovon a dakota (vagy fél-ázsiai?) vezér és kormánya. Mielőtt nekiestek az oktatásügynek, egyeztetni kellett volna a szakmai szervezetekkel. Csak sajnos a mások érveinek meghallgatása és figyelembevétele nem erőssége a kormánynak. Bár mennyire érthetetlen is a pedagógusokat pocskondiázók számára 5-6 év alatt elege lett a számos társadalmi csoportnak az arrogáns, cinikus rablóbandából és az élet szinte minden területén látható tarthatatlan állapotokból.
Értem én, hogy a hívőknek ez nem tetszik, de ez van. Nekik az tetszik, hogy a kormány belepofázik abba, hogy a gyerekem mit ehet és mit nem, eldönti, hogy csak néhány idióta által összeállított tankönyvből tanulhat. A hívőknek az is tetszik, hogy a Fidelitas besúgókat toboroz az interneten, hogy Matolcsy és a kiflicsücskös Selmeczi nagyasszony megzsarolta a magánnyugdíj pénztári tagokat, hogy csak az a magyar, aki csontig benyal a Fidesz vezetésnek, hogy épülnek a futball stadionok orrba-szájba, miközben a kórházakban fertőzések miatt tucatjával halnak meg az emberek. A hívőknek az is tetszik, hogy Kubatov listákat készít a szavazópolgárokról és fizet azért, hogy verőemberek vonuljanak az NVI-ihez az ellenzéki politikusokat megfélemlíteni. A hívőknek az is tetszik, hogy az adófizetők pénzén élvezkedő politikusok több milliós számlákat számoljanak el luxusszállókban nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyekkel folytatott tárgyalások címen.
A hívőknek az is tetszik, hogy kisemmiztek több száz trafikost azért, hogy néhány magas pozícióban lévő fideszes politikus milliárdokat tarolhasson.
A hívőknek az is tetszik, hogy fideszes politikusok 10 éves gyereke több tízmilliós házat "vásároljon". A hívőknek az is tetszik, hogy miközben a nemzeti keresztény fideszes Deutsch Tamás ordenáré módon nyilvánul meg napi szinten, össze-vissza csinálja a gyerekeket, váltogatja a feleségeit, addig a kormánytagok akarják megmondani a zembereknek, hogy ki a jó keresztény és hogyan kell viselkednie.
A hívőknek az is...
Kutyuska
A hívőknek az is tetszik, hogy a kormánypolitikusok, akik az adófizetők pénzén élősködnek, dőzsölnek, nem hajlandóak válaszolni a feltett kérdésekre és világcsúcsot döntenek futásban, ha meglátnak egy mikrofonnal közeledő újságírót.
A hívőknek az is tetszik, hogy Orbán Viktor nem hajlandó ellenzéki politikussal vitát felvállalni, mert meggyőződése, hogy ő mindent jobban tud, mint mások, tévedhetetlen és parancsolhat mindenkinek.
Tehát Orbán Viktor istennek képzeli magát és persze,hogy a hívőknek ez is tetszik.
A hívők nem gondolkodnak el azon, hogy vajon miért nem akarnak válaszolni. Addig, amíg munkával a versenyszférában nem tudnak érvényesülni és mi tartjuk el őket, kutya kötelességük válaszolni, ha naponta ötszázszor teszik fel ugyanazt a kérdést nekik.
A hívők kritika és gondolkodás nélkül elfogadják, sőt igénylik, hogy Orbán Viktor mondja meg nekik a tutit. Szívük joga, az ő életük.
A hívőktől nem is várom el, hogy megkérdőjelezzenek bármit is, amit Orbánék előírnak a számukra, DE ELVÁROM, HOGY A HÍVŐK VEGYÉK TUDOMÁSUL, HOGY VANNAK OLYANOK, AKIKNEK NEM TETSZIK A RENDSZER ÉS ENNEK NE ADJ ISTEN MÉG HANGOT IS ADNAK. VANNAK OLYANOK, AKIKNEK VANNAK GONDOLATAIK, VÉLEMÉNYÜK, ESETLEG HASZNOS JAVASLATAIK, AMIKET MEG KELLENE FOGADNI.
A csíkos és kockás mintás öltözet után a a tyúkláb mintás következik a hatalommal visszaélő, rablóbanda számára. Az ilyen nevű embernek és Szíjjártónak majd Guccival terveztetünk tyúkláb mintás rabruhát, mert ők szeretik a szépet. Erre nem fogom sajnálni az adóforintjaimat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.