Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint "az emberek elárulóinak" tekinthetők a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) azon tagjai, akik megakadályozták az MSZP szakmailag kifogástalan, jogilag rendben lévő vasárnapi zárvatartással kapcsolatos népszavazási kezdeményezésének hitelesítését.

Tóbiás József keddi budapesti sajtótájékoztatóján azonnali vizsgálatot követelt a kormánytól, hogy kiderüljön az NVB érintett tagjai milyen utasításra hoztak a döntést.

Az ellenzéki politikus felsorolt több NVB-tagot is, akik támogatták hétfőn Erdösi Lászlóné népszavazási kérdésének hitelesítését, míg az MSZP-ét nem és szerinte kötődnek a Fideszhez.

Tóbiás József elmondta, Bozsóki Éva 2010-ben a Fidesz jogi koordinátora volt; Lovas András 2011-ben a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium titkárságvezetője volt, 2013 óta a Sárhegyi és Társa Ügyvédi Iroda alkalmazottja; Tóta Áronné Zentai Ildikó férje fideszes önkormányzati képviselő; Boda Pál, aki "bizonyára fellelhető" olyan vadásztársaságoknál, ahol a kormány vezetői megfordulnak.

A felsorolást úgy folytatta: szavazott Sárhegyi Zoltán is, aki a Sárhegyi ügyvédi iroda vezetője. Ez az ügyvédi iroda, amely közreműködött a Modern Média Group megalapításában – közölte a pártelnök, hozzátéve: az új jobboldali médiabirodalom központi cégét Habony Árpád és Győri Tibor, a Miniszterelnökség korábbi államtitkára alapította.

Tóbiás József kitért arra is, hogy ebben az ügyvédi irodában dolgozott Papcsák Ferenc volt fideszes országgyűlési képviselő, a jegybank felügyelőbizottsági elnöke is. A Sárhegyi ügyvédi iroda számos, több tízmilliós állami, minisztériumi megbízásokat kapott – közölte.

Az MSZP elnöke szerint tudomásul kell vennie a Fidesznek, hogy már nem lehet megakadályozni azt, hogy a választópolgárok a vasárnapi zárvatartásról, illetve az életüket érintő, a hétköznapjaikat meghatározó kérdésekről dönthessenek. Megjegyezte, a közvélemény-kutatások szerint ma az emberek 70 százaléka szeretne dönteni arról, hogy vasárnap nyitva legyenek az üzletek.

Tóbiás József ismét szóvá tette, hogy egy hete nem indult vizsgálat a kedden a Nemzeti Választási Irodánál történtek ügyében, amikor az MSZP képviselőjét "verőlegények" akadályozták meg, hogy elsőként nyújtsa be népszavazási kezdeményezését.

Nem az elhatárolódás a megfelelő válasz, hanem a vizsgálat – hangoztatta.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@Toby: A Fidesz pártiskolájában ez a tananyag! A posványosi szabad egyetem Orbán seggnyaló szakán végzett!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyuri Géderről
Ha csak ennyi telik az MSZP - től az bizony nagyon karcsú.
vonotok
Kár, hogy csak ennyi telik az MSZP elnökétől. Sokkal keményében, radikálisában kéne harcolniuk
Vehetnének példát a vasárnapi tüntetés főiskolai szónokától.
nezelodo
@Gyuri Géderről: Igazad van, azt kellene csinálni amit az Orbán 2006-ban szeretett volna, kormányt kell buktatni, ha nem takarodnak el maguktól. Demokráciákban egy ilyen aljasság után szemlesütve el szoktak takarodni akik hibáznak. Persze ők nem hibáztak, mert politikai bűnözők is, és a bűnözők sosem ismerik el a tettüket.
kabóca
Pénz beszél, kutya ugat. Mit is várhatnánk ilyen keresztényektől, akiket nem zavarnak a (bűn)tények.
kukac50
Ennek a választási bizottságnak minden tagját el kell küldeni a 2018-as választások előtt!
Ezek között nem sok a becsületes ember! Nem várható igazságos választás ha ilyen sunyi becstelen ember dönt,hogy szavazhat e a Nép vagy nem, ilyenek csalnak még a szavazatszámlálásnál is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.