Herceghalom polgármesterének lemondását kezdeményezik a helyi önkormányzati képviselők csütörtökön – írja az atv.hu.

Azt mondták: régóta nem tudnak már együtt dolgozni Erdősi Lászlóval, a felesége népszavazásos ügye csak az utolsó csepp volt a pohárban. A polgármester úgy reagált: őt csak a bíróság tudja felállítani a székéből.

Az lap helyszíni riportjában felidézik, hogy Herceghalom polgármestere egykor fideszes volt, de a 2014-es választások előtt összeveszett a párttal. Ennek az lett a vége, hogy valaki mást indítottak a polgármesteri székért, de végül őt választották újra.

Leváltanák csütörtökön Erdősiné polgármester férjét

Fotó: Székelyhidi Balázs/Magyar Nemzet

A helyiek nem értik, a városvezető és felesége miért nem számított arra, hogy a népszavazásos akcióból országos méretű botrány kerekedik. 

A település többsége szerint Erdősiné olyan szégyent hozott a településre, amire soha nem volt példa. A múlt heti botrány volt az utolsó csepp a pohárban, a bajok 2014 után kezdődtek, a városvezető nem működik együtt a testülettel. 

Hunya Krisztina elmondta: csütörtökön ultimátumot ad a polgármesternek, hogy jövő hét keddig nyújtsa be az írásos lemondását. Ha ez nem történik meg, akkor a következő ülésen kezdeményezni fogja a testület feloszlatását.

Hasonlóan nyilatkozott Csizmadia Zsuzsanna is, aki 2014-ben fideszes színekben indult a polgármesteri székért. Elmondta: mindenképpen támogatná Erdősi László lemondását, de nem csak a mostani cirkusz miatt, hanem azért, mert „nem jó polgármester”.

Ezt egyébként a hat képviselő közül öt így látja. A múlt szerdai közleményt egyedül Erdei László nem írta alá, aki a helyiek szerint a polgármester egyetlen szövetségese az önkormányzatban.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Nem mond le?
Eccerű a +oldás. Oszlassa fel magát a képviselő testület, így kénytelenek lesznek új választást kiírni, és biztos vagyok benne, hogy egy narancsos sem fog bekerülni a következő testületbe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
preparátor
@Horizont: Rendben! Tűrd a vereséget és vonyíts a többi agyhalottal! :-))))))))))))))))
preparátor
@Horizont: Csui soha nem mert kifutni a fal mellől a szoba közepére. Mindig is akarta, de soha nem volt bátorsága. Így mindig a fal mellett járt és vinnyogogott keservesen. Szabadon Rudyard Kipling után.
Tehát, mi a baj, Csui?
simmering73
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
preparátor
@Horizont: Mindig van legalább egy közülünk aki leleplezi a mocsos, hazaáruló mentalitást. Nincs nyerni erőtök, csak nyafogtok. Szánalmasan és nevetségesen. Miénk az ország és a hatalom!
preparátor
@Horizont: Ez az én végszavam! Nehezen tűrom a primitívséget!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.