Simicska Lajos vagyonának jó részét hajlandó lenne a kormányváltásra áldozni. Bár Vona Gábor bizonyos képességei a fiatal Orbán Viktorra emlékeztetik, a milliárdos vállalkozó úgy látja: a Jobbik még nem kormányképes – mondták a NOL.hu-nak Simicska környezetében, amikor azt igyekezték feltárni, a vállalkozónak valóban vannak-e tervei a szélsőjobboldali párttal.

Napi szinten nyomon követi a politikai folyamatokat Simicska Lajos, rajta tartja a szemét az ellenzéken, de a Fidesz belső mozgásait is elemzi – mondta a Népszabadságnak két, a milliárdos vállalkozó megfontolásait ismerő, névtelenséget kérő forrás. Nem igazán csökkent a haragja Simicskának Orbán felé, sőt, nőtt és gyakran beszél arról, hogy az elmúlt évtizedekben felhalmozott vagyonának jó részét hajlandó lenne leváltására fordítani.

Még november végén találkozott Simicska Vona Gáborral, figyelte a reakcióját, érdekli, milyen személyiség, miféle politikai képességekkel rendelkezik. Egyelőre nem dőlt el semmi, kivárásra játszik a milliárdos.

A Fidesz egy ideje támadja a Jobbikot azzal, hogy Simicska anyagilag  támogatná a pártot, de a NOL forrásai cáfolták ezt, számára még nem dőlt el, hogy Vona lenne Orbán kihívója 2018-ban. 

A kormánypárton belüli mozgásokat is figyeli, Simicska a kormányfőről továbbra is úgy vélekedik, torzult a valóságérzékelése, a körülötte lévők már nem merik figyelmeztetni a hibákra, így egyelőre saját maga a legnagyobb ellenfele.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jankó123
Nézzétek meg, mennyi értelmet sugároz Vona szeme a fényképen!
Ilyen őrült tekintetűből, már van egy a "háznál"!
Miért kell ezt még tetézni is?
:-)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Ennyi erővel az Al-Kaidára is kidobhatnád a pénzt !
Slade
Na szép buli. Vele aztán sokkal jobb lenne. A másik pofátlan senkiházi.
dr lópicigáspár
Mintha azt mondta volna Vona, hogy elszámoltatja a FIDESZ-t.
Vagy rosszul hallottam???
leszúrt rittberger
Oszd szét inkább a közpénzből összelopott "vagyonod" a tízmillió magyar között, a korábban kiszorított tisztességes cégek, elnyomott, megfenyegetett, ellehetetlenített vállakozók között, te szent ember...
leszúrt rittberger
@dr lópicigáspár: Ja, elszámol a Fideszes-kormányzás alatt Simicskának kilopott pénzekkel, úgy, hogy beleszámolgatja a saját kasszájába :D
colibri
Ez nyilván jó hír a jobbikosoknak, de nem a többségnek! Ha Simicska az eszéről híres, akkor más megoldást keres gorbán megbuktatására.
eugen4402
Ameddig Orbán kézből kontrázza a Jobbikos azonnali kérdést, mint 2 napja Lukács László Györgyét, addig Vonáéknak annyi esélye lesz, amennyit Orbán megenged nekik. Tanulság: az orvoshiány miatt ne az a képviselő támadja a kormányt, akinek a cége szerződteti külföldre a magyar dokikat...
Jankó123
Nézzétek meg, mennyi értelmet sugároz Vona szeme a fényképen!
Ilyen őrült tekintetűből, már van egy a "háznál"!
Miért kell ezt még tetézni is?
:-)))
nemzeti_nyugdíjas
Lajoskám a Zorbán megbuktatása gyémánt gondolat. De a mostani helyzetből ki kellene lábalni. Miért gondolod, hogy a Zorbán által kinevelt más értékeket képvisel mint a Zorbán. Ha pedig ugyanaz ( márpedig sokan úgy véljük) akkor kár a szart fossá cserélni.
magyarbakancs
A milliárdos össze fog a félfasiszta párttal.
Színdarabnak egész jó nem?
Mit képzel, hogy mindenki ügy ugrál, ahogy ő fütyül.
Börtönben lenne a helye a voltkatona, majd kollégiumi szobatársával, haverjával együtt.
Nem menteni a vagyont és egy fasiszta párt oldalán kavarni.
Cicamama55
A fényképről ítélve, ezen a címen még Vonának is felakadt a szeme...
RonaGyuri
torzult a valóságérzékelése??? ez így félreérthető, helyesen torz a valóságérzékelése, s mindig is az volt! =))
RonaGyuri
@magyarbakancs: na ebben nem különbözik a Fidesztől, csak Orbánék közben pávatánciznak!
magyarbakancs
@RonaGyuri: Ez már nem pávatánc, hanem Magyar bokázó.
Fél fasiszta, militáns beütéssel.
Lesz itt, ihaj-csuhaj.
Kutyuska
Bővül a Fidesz mantra repertoárja. Innentől kezdve nemcsak Soros, hanem Simicska is mindenki mögött ott áll, aki nem Orbán alázatos, jellemtelen szolgája.
nezelodo
"elmúlt évtizedekben felhalmozott vagyonának jó részét hajlandó lenne leváltására fordítani"
A leváltással nincs is semmi baj, mert így van ez amikor a tettestársak összevesznek! A kutya az utód megnevezése körül van elhantolva.
Az tény ha a Simlicska Orbán megbuktatására turbózza magát naponta, az meg is fog történni, mert az indulatai az elszabadult hajóágyúra kezdenek hasonlítani, meg gyakorlott királycsináló, és hamarosan "Döblingi leveleken" csemegézik a sajtó.
Hogy milyen lesz a csere? Nincsenek illúzióim a választók túlnyomó hányadának "nagykorúságáról" vannak sejtéseim.
human
Ha Simicska valóban azért lett Orbán ellensége, mert Orbán Putyin pincsije lett, akkor a jobbikkal sem lesz jövője. A francia szélsőjobbról már kiderült, hogy Putyin támogatja anyagilag. Vonáék még tagadnak.
Szókrakész
"Simicska Lajos vagyonának jó részét hajlandó lenne "

Ez enyhe túlzás kérem.
Az a mi vagyonunk.
Csak a fidesz "átcsoportosította, megreformálta, harcolt érte,...".
preparátor
Jobb, ha a cionfasoszták tombolnak a Szabadság téren? Az nem baj?
Manhattan
Simlicska azért szakított Orbánnal, mert ellenezte annak oroszbarát fordulatát. Paks2-őt, stb, stb... Nomármost, mivel a jobbik anyagilag lényegében orosz infúzióra van kötve zsenge megalakulása óta, ezért azután bajos lenne az a fajta közelség, melyet Orbán G Viktor sugallna... Simlicska összes vagyonával jelenleg legfeljebb és jó esetben a túlélésre spekulálhat, meg arra, hogy egyszer, talán eljön a bosszú ideje. Korábbi tudásanyaga a fidesz-orbán féle lopógépezet működéséről mára legfeljebb egy leendő bűnperben tanúskodva értékes. Ami magát a lopógépezetet illeti, azt két év alatt teljesen Simlicskátlanította kolbászhitler. Új strómanok vannak, új futárok... Svájci helyett szingapúri trezorok, teljesen új lopási technikák, nagyságrend és lehetőségek... Putyin elvtársnak "köszönhetően". Simlicska ismeretei kb 2014-ig terjednek. Ezeket nyilvánvalóan különféle helyeken eltárolta, s ez egyben számára életbiztosításként szolgál.
human
@Manhattan: Én még mindig azért vagyok szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy Simicska kiteregetné Orbán szennyesét, mert ő tettestárs volt benne. Miért választaná a börtönt, ha magát meghúzva még mindig milliárdos lehetne? Abban az esetben kockáztatná szerintem a saját bőrét, ha Orbán olyanra készülne, ami miatt Simicska végképp kiakadna.
Strong
Szerintem pedig Simicska élje a jómódú nyugdíjasok életét (lehetőleg a politikától távol)

A Vonáról pedig ennyit:

www.youtube.com/watch?v=JRiPgg7oskU
verum
Mindegyik zsák megtalálja a maga foltját.
Az egész zsákot kellene kihajítani úgy, ahogy vannak!
mecseki111
Az ördög a sátánban látja a megváltót???
csa-csa
és még sokan mások! tulajdonképpen a két "nagy" lopott már eleget, belőlük elég volt!
ki maradt?! dk, lmp, kdn, párbeszéd.., együtt, "libnyaf"? mire?! tuti sokak szerint talán megérne egy "misét" a Jobbik! Sokkal rosszabb már nem lehet!
Szókrakész
@Manhattan: Akkor még van 3 éve az elévülésükig.
Bár amit Orbán tett, az emberiség ellen elkövetett bűnnek is betudható és soha nem évül el.
justhpeter
Ha Simicska Vonában bármit lát, forduljon gyorsan szemorvoshoz.
wagabund
jéééézusom...még csak ez hiányzott a jobbiknak...ha Simicska ilyen mértékben beszáll a jobbikot támogatni, akkor Vonának annyi..(meg a pártnak is)

...aki nem hiszi, az csak figyeljen...a fiúk dolgoznak az ügyön...(és néhány akcióterven)
Dr plágium
"A Fidesz egy ideje támadja a Jobbikot azzal, hogy Simicska anyagilag támogatná a pártot,"

Ha igaz lenne is, mi a f@sz közük van hozzá? Csak őket szabad támogatni?
Dr. Felipe
Hát azt a g..i is elismerte hogy Simicska volt köztük a legokosabb. Ha most vádalkut köt Vonával, akkor 2018 ban kiteregeti a szennyest és akkor a g..inek vége, Vona meg nyer.
Mangu
Én meg a "Messiás"-ban, akire oly régóta várnak az izraeliták.
Borsodi
Én is a Jobbikot tartanám a legjobbnak de minél előbb ! Igaz ez nem lenne jó a fidesznek, mert felelőségre lennének vonva. Legalább a Magyarokat és a szegény embereket megértik , nem álomvilágban élnek.Persze, hogy köpködik őket,mégis egy esélyt megérne. ettől csak jobb lehetne a Magyarok élete, mint most.
nevemnick
@Borsodi: ,,hogy köpködik őket,mégis egy esélyt megérne. ettől csak jobb lehetne a Magyarok élete, mint most."

Valahogy így éreztek egyesek 2010-ben és '14-ben is. Nincs alternatíva a jelenlegi pártok között.
Csak egy eddigi pártokon kívüli fiatal civil szakértőkből álló platform lehet a megoldás. Az alzheimeres vének törzsi tanácsból már elég volt. (mondom a hatodik x-en jóval felül) :)
kkalman
@nevemnick: ma, 00:02 Évek óta mondom, hogy civil kormány kellene, igaz, azt nem tettem hozzá, hogy fiatalokból álló, de mindig vannak akik elképzelhetetlennek tartják, és a különböző, ilyen-olyan pártokban látják a jövőt.
kkalman
A Vona miniszterelnök?
LAJOS! Orvosnak mutasd már meg magad!
moiszikf
"két, a milliárdos vállalkozó megfontolásait ismerő, névtelenséget kérő forrás." - A sofőr, meg a kertész?
Kutyuska
@magyarbakancs: Adldig tetszik az elmélet, hogy meg akarja buktatni Orbánt, de innentől jobb lenne, ha más ötlete lenne, mint Vona.
Szerintem a legnagyobb esély arra van, hogy Orbán és Vona összeborul, mindent elkövetnek, hogy elcsalják a választás és koalícióra lépnek. Addig meg eljátsszák nekünk a színjátékot. Egyiknek sem hiszem egy szavát sem. MInd a két párt bármire képes a hatalomért, ezért összeillenek.
nezelodo
@preparátor: tegnap, 10:29 A "cionfasoszták" a Szabadság Téren..." A tolvajok meg az Államkincstárban.
Csak csendben jegyzem meg, hogy akiket emlegetsz a fidesz mint hímestojást kezeli és nyalja körbe! Emlékszel a M.Ernő-Demszky páros körüli fideszes műbalhéra? Na és mi történt? Szóval hagyjuk a hazug, általad is terjesztett maszlagot. Rájuk, és a támogatóikra pl az építési, Nemzeti Parki szabályok nem vonatkoznak, csak a Julis néni udvari WC-jére. Ráadásul közpénzből a jelenlegi hatalom által jóváhagyva parádéznak.
Lepényleső
Nem győzött meg,hogy kevésbé lenne rossz.
Desischado
@preparátor: Bocsi, téves lájk!

A jobbik a fidesz kölyke! Cseberből vödörbe kerülnénk, sőt, még rosszabb lenne! lajos, meghibbantál?!

@Kutyuska: Pontosan! Ezt vartyogom már én is mióta! Simn összefognak, ha kell! Reméljük, erre nem lesz módjuk!
Jozefina
Azt hittem Simicskának megjött az esze, ill. kijózanodott az orbán pofonoktól, de max rosszabb lett??!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.