Patyi András a a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, hogy Nemzeti Választási Irodánál (NVI) múlt kedden történt "rendkívül szokatlan helyzetre" nagy megértéssel, de egy szigorú jogi választ próbált adni a testület. 

A szándékosság, gondatlanság különböző szintjét és mértékét csak rendkívüli óvatossággal vizsgálhatják, de az NVB nem rendőrség, nem bíróság.

Az NVB vizsgálta a beadás körülményeit, köztük azt is, hogy követett-e el valamilyen mulasztást az NVI, például hogy nem igazoltatták az ott levőket. Patyi András viszont azt mondta: az NVI-nek nincsenek ilyen jogkörei. Emellett a videofelvétel alapján

azt állapították meg, hogy Nyakó Istvánt "szándékosan, fizikailag" nem gátolták.

Kifejtette továbbá: az NVI videofelvétele alapján kiderült, hogy az ottani tömeg feltehetően nem kérdés beadása céljából vannak ott, bár az ő kezükben is voltak papírok. Ez végül akkor bizonyosodott be, amikor a két beadvány (Erdősi Lászlóné és Nyakó István) beadását követően ők elhagyták az épületet. 

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Hát persze, Nyakó nem is akart leadni semmit, csak játékautomatázni akart a blokkoló ketyerével, sőt, az sem biztos, hogy Nyakó volt ott - nem ?
Mocskos, részrehajló pártcsürhe !
Rátok is sor kerül !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.