Több mint 7 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el a kormány az ez évi költségvetésben a 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódóan sportlétesítmények fejlesztésére – olvasható a Magyar Közlöny csütörtökön megjelent számában.

A kormány határozata szerint 7 milliárd 141 millió forintot a Nemzeti Olimpiai Központ-beruházás támogatására szánt összegből csoportosítanak át vízisport-létesítmények megújítására, valamint kiemelt sportegyesületek sportlétesítmény-fejlesztéseire.

Emellett a határozatban felszólítják a nemzetgazdasági minisztert és a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy gondoskodjanak 1 milliárd 362 millió forintnyi forrás biztosításáról a jövő évi költségvetés tervezésekor.

A határozathoz csatolt táblázat szerint a fejlesztések érinteni fogják a Császár-Komjádi Sportuszodát, a margitszigeti uszodákat (Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és Széchy Tamás Uszoda), a balatonfűzfői Balaton Uszodát és a BVSC-uszodát.

A dokumentumban felszólítják a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy kössön támogatási szerződést a vizes vb létesítményei építtetőjének kijelöléséről, valamint a toronyugrás céljából létesítendő óriás ugrótorony létesítését szolgáló ingatlanok meghatározásáról.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy nagyon aktuális javaslatom van: Térjünk vissza a sokak által sokkal jobban ismert régi névhez!
A mostanság vizes-VBnek, vagy FINA-VBnek emlegetett eseményt fiatal koromban egyszerűen úszó-VBnek tituláltuk volna. Nem a nosztalgia miatt gondolom úgy, hogy fel kellene éleszteni, sőt még csak nem is a közérthetőbb név miatt. Hanem a rögvalóság miatt. A szemünk előtt ÚSZNAK el a milliárdok! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.