Egy fa dobozka, ezen pörög most az internet. Gábor posztolta a Facebookra, és már hatezrenél is többen megosztották.

Hatalmas baromság, vagy a magyar oktatás utolsó reménye? Mit talált fel ez a tanár?

Az ötlet mindössze annyi: valahol egy magyar iskolában egy tanár kieszelte, úgy fogja megnyerni a diákok figyelmét, hogy óra előtt begyűjti a mobiljaikat. "Javasolnám minden osztályterem kötelező felszereltsége közé..." – írta a kép mellé a posztoló, és ezzel megindult a komment cunami.

Van, aki szerint zseniális ötlet, végre, micsoda gógyi, most aztán majd agyonverjük a világot mindenféle PISA-felméréseken.

Mások szerint nem elkergetni kellene az újdonságot, hanem integrálni, és ennyi erővel a tollat is elkobozhatná a tanár, hiszen azzal is lehet mást csinálni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
@preparátor: Sőt, az ablakokat is lefóliázni! Mi azon bámultunk ki régen, amikor untuk és már minden kockás lapot elamőbáztunk, valamint egyik csaj sem akart a pad alatt levelezni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
Az ötlet nem rosz.Még akkor sem ha az előttem hozzászólók véleményét is részben vagy egésszében elfogadom. Az a 45 perc nem telhet el azzal, hogy kizökkentenek mindenkit a telefonok állandó csengése, vagy az egymás közötti üzengetés rendezése. A tanár nem varázsló. Teszi a dolgát a legjobb tudása szerint. Belekalkulálja az óravezetésbe az új anyag leadásának szándékát, az előzőekre visszacsatolást, az összefüggések közös " kitermelését " amit a tanulók mind szélesebb bevonásával szeretne elérni, de ezt értékelnie is kell, hogy a pozitív motiváció működjöm, de dolgoztatni is szeretné a tanulóit mindig más kiscsoportok összeállításával, ahol a renitens mobilozó tanulónak feladatot szabva próbálja bevonni a tananyag elfogadására.Szóval, aki ezt már gyakorolta, az tudja mit jelent felvenni a kűzdelmet a mobilokkal .
világlátó
Majd elfeledtem, már nagyon sokan beépítik az óra menetbe a mobilokat, időt és lehetőséget nyerve azok mind okosabb fel - és kihasználásában.Ehhez az okos telefonok minden technikai adottsággal bírnak. Persze ehhez az is kell, hogy a tanár rendelkezzen a legújabb, legjobb okostelefonnal, legyen ideje, módja erre az eszközre is felépíteni az általa oktatott tananyagot a KLIK elvárásainak megfelelően. Hasznos ha nevelőtestületin ezt prezentáció formájában feltárja, bemutatja, nehogy az őt minősítő kolléga arról tájékoztassa az iskolavezetést, hogy a kolléga egész órán mobiltelefonnal játszva elsinkófálta a tanórát, megfosztva a tanulókat attól a tudástól, amit amúgy egy megszokott tanóra frontális oktatás módszerével megadhatott volna.
Grafix69
Először is , semmi keresnivalója nincs a telefonnak az iskolában a gyermeknél . Nincs olyan fontos dolog amivel ne érhetnék utol a gyereket az iskolában és viszont. A telefon bevitelét szigorúan tiltani kéne. Vagy mást nem órára tilos legyen be vinni ez a minimum. Lassan oda jutunk ,hogy a szar húzza le a wc-t ,mert már annyi mindent megtehetnek a kölkök ,hogy lassan életveszélyes tanárnak lenni. Nem iskola őr kellene hanem normális szabályozás mit tehet a gyermek és mit nem tehet , ezek azt hiszik az iskolában ,hogy az a szabadság ha bármit megtehetek következmények nélkül,akkor felvilágosítanám a kölköket a szabadság az : amikor nem kell megtennünk azt amit nem akarunk. Nem tetszik akkor nem kell iskolába járni aztán kész.
r2d2
Milyen felnőttek lesznek, ha már most nem működik az önfegyelem?!
micfild
@r2d2: Ez a generáció pontosan azt teszi amit az előzőtől tanult. Mintha a felnőttek keze- szeme nem folyamatosan a telefonjukon lenne... bárhol ahol megfordulnak. Mész az utcán és kb egy felnőttet sem lehet látni aki nem ezt csinálja.
Ennyit a felnőttek önfegyelméről.
r2d2
@micfild: Lassan odajutunk, hogy már-már hagyományozódik az attitüd, mert a nevelés hiánya ezt okozza!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.