Bűncselekmény hiányában elutasította az Uber-ügyben költségvetési csalás miatt tett feljelentést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Az ügyészségre február elején érkezett feljelentést nagy összegű költségvetési csalás miatt az Uber ügyében. A budapesti V. és XIII. kerületi ügyészség a feljelentés kiegészítését rendelte el, mert a feljelentésben szereplő adatok alapján a nyomozás elrendeléséről vagy a feljelentés elutasításáról nem lehetett megnyugtatóan állást foglalni.

A feljelentés-kiegészítés teljesítésével az ügyészség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Igazgatóságát bízta meg, a tizenöt napos határidőt egyszer meghosszabbították, majd a NAV – bűncselekmény hiányában – a feljelentést elutasította.

Az Uber Hungary Kft. 2014 novemberében kezdte meg magyarországi működését, a cégnek 26,203 millió forint nettó árbevétele és 4,071 millió forint vesztesége volt tavaly a nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint.

Az okostelefonokra letölthető utazásmegosztó alkalmazással az autósok és az utasok online találhatnak egymásra, és a viteldíj rendezése is a rendszeren keresztül történik. Az Uber-sofőrök magyarországi számlájukra kapják meg bevételeiket.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a taxisok szerint az Uber ellehetetleníti a taxitársaságokat, és az adózása is átláthatatlan a számlázás nélküli online fizetés miatt.

Ezekre reagálva az Uber rendszere február elsejétől minden utazásról a magyar előírásoknak megfelelő elektronikus áfás számlát állít ki az autóspartner nevében – jelentette be hétfőn a cég.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CHEWBACCA
Ilyen alapon minden MLM céget be lehetne mószerolni adócsalás ürügyén!!!
wagabund
..."a taxisok nagyon beégtek, mert bemutatták mennyire sötétek..."...

ha jól tudom volt néhány nagyon magasrangú állami védelmezőjük is, akik megígérték, hogy igazuk van(lesz) a sárgáknak...
...mostakkor hogyisvanez?

akiket inzultáltak, vagy akadályoztak, azok mit lépnek e hír olvastán?Néhány megvert uberes, utas, összetört autó,stb..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.