Hárommilliárd forintot vett ki osztalékként annak a Cipruson bejegyzett offshore cégnek a tulajdonosa, amelyik a valós, piaci ár másfélszereséért adta el a Magyar Nemzeti Banknak az Eiffel Palace nevű luxusirodaházat – írja a 444.hu.

Offshore hátterű cégtől vette meg az MNB az Eiffel Palace-t. Akkor a piaci árak alapján 11 milliárd forintra lehetett becsülni a költséget, ehhez képest később kiderült, hogy valójában több, mint 17 milliárd forintot fizetett érte a jegybank (adó nélkül 14 milliárdot).

Különbözet nagyjából akkora, mint a cég offshore tulajdonosa által zsebre tett osztalék: majd 3 milliárd forint.

Az Eiffel Palace Kft valósította meg a beruházást, majd adta el az épületet 2014 nyarán az MNB-nek. Az ötszázezer forintos alaptőkével létrehozott cég beruházását az UniCredit finanszírozta. A cég vezetői Kovács Attila és Czár Balázs. Az Eiffel Palace végső tulajdonosai két offshore cég, a ciprusi Qualmiston Ltd. és a Kis-Antillákon bejegyzett Stringston Ltd.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
A fenébe.

Még csak dél van, de már 3 milliárd forint közpénz elveszítette közvagyon jellegét. Hát hol lesz a vége elvtársak? Hol lesz a határa a pofátlan tolvajlásoknak elvtársak? Ennek nem lesz jó vége elvtársak.
A népbíróság előtt fognak felelni elvtársak, mint Ceausescu elvtárs.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
A fidesz meg Simon 200 milliós csalásával nyert választást. Ők meg milliárdokat pakolnak a talicskába.
Desischado
Na kérem, lehet okosodni! Így kell közpénzből magánpénzt csinálni! Hogy az atyaúristen tenné őket oda, ahova gondolom, ha létezik egyáltalán! De erős a gyanúm, hogy nem!
human
Az MNB ÉVENTE tesz 250 milliárdot az alapítványaiba. Igaz ez? Én azt hittem egyszeri lopás volt, mert már az is pont 250 milliárddal több a megengedettnél.
1magyar
@Desischado: Isten nem siet, de nem késik.
kukac50
A nyomozó hatóság meg bebújt a trágyarakás alá és fülel, addig ameddig az egész országot szétlopják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.