Néhány napja jelent meg a Medián felmérése, melyből kiderül, hogy a Fidesz támogatottsága a teljes szavazókorú népesség körében január óta 34-ről 32 százalékra csökkent.

A HVG megbízásából készített kutatás szerint a választani tudó, biztos szavazók körében a januári 53 után februárban 46 százalékon állt a nagyobbik kormánypárt. Ebben a vizsgálat körben a Jobbik (25 százalék), az MSZP (12 százalék) és a DK (9 százalék) támogatottsága is nőtt.

A kormánypártra nézve nem túl fényes eredményekre gyorsan reagált a Századvég.

Orbán a legnépszerűbb, Gyurcsányék a sereghajtók

A kutatóintézet szombati közleményében kifejti, a kormánypártok a teljes népesség körében 34 százalékon, a biztos szavazók körében 46 százalékon állnak. Utóbbi kategóriában a Jobbiknál 23 százalékot, az MSZP-nél 14 százalékot, a Demokratikus Koalíciónál (DK) 9 százalékot, az LMP-nél 4 százalékot, az Együtt – a Korszakváltók Pártjánál pedig 1 százalékot mutattak ki.

Kiemelik továbbá, hogy a felnőtt lakosság közel fele (49 százaléka) van kedvező véleménnyel Orbán Viktorról, akit a népszerűségi rangsorban Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Schiffer András, az LMP társelnöke követ, jelentősen lemaradva, egyformán 28 százalékos mutatóval.

A Századvég szerint a népszerűtlenségi sorrendet Gyurcsány Ferenc és Tóbiás József "vezeti", a DK vezetőjének esetében 17 százalék, az MSZP elnök-frakcióvezetőjénél pedig 15 százalék a pozitív vélemények aránya.

Vona a nagy vesztes

A felmérés készítői szerint csupán a miniszterelnök népszerűsége növekedett trendszerűen, összesen 7 százalékponttal. A Századvég adatai szerint az öt politikusból ebben az időszakban Vona Gábor népszerűsége csökkent a legnagyobb mértékben, 7 százalékponttal, míg Tóbiás Józsefé 3 százalékponttal, Schiffer Andrásé pedig 2 százalékponttal lett alacsonyabb. Ellenzéki oldalon kizárólag Gyurcsány Ferenc tudta növelni népszerűségét, 1 százalékponttal.

A Századvég közölte, kutatását telefonos kérdőíves felméréssel végezte február 20-25. között, amelynek során ezer, véletlenszerűen kiválasztott felnőttet kérdezett meg. Tájékoztatásuk alapján az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékponttal térhetnek el attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Szar ügy, ha már a támogatottságot is úgy kell behazudni elvtársak, mint a szurkolókat a stadionba elvtársak.
Ezen már a gulyásleves sem segít elvtársak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
@világlátó: Ugyanez a véleményem, ezért szoktam hangoztatni, hogy senki ne gondolja, hogy a hatalom mozgatói hülye bunkók lennének. Nagyon is átgondolt, lépésről-lépésre megtervezett forgatókönyv alapján haladnak a céljuk felé, senkitől nem hagyják megzavarni a program teljesítését, aminek csak egy baja van: választások előtt nem közölték a választópolgárokkal, hiszen nekik annyi is elég volt: "folytatjuk". Különben teljes mértékben osztom a véleményedet.
herczeg0210
Ahhoz képest folyamatosan veszítenek választáson...
evacica
Századvég a fagylatozás magas iskolája! Persze elég pénzt kap Orbántól és persze a mi adóforintjainkat osztogatja nagylelkűen ezért aztán áldják is a gerinctelenek hada.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.