A Demokratikus Koalíció (DK) szerint "Orbán bóvliban volt és abban is maradt". Az ellenzéki párt így reagált szombaton a Moody's hitelminősítő intézet döntésére, amellyel nem változtatott Magyarország hitelminősítési besorolásán.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője közleményében azt írta: a Demokratikus Koalíciót nem lepte meg a döntés. Egy olyan országban, ahol a kormány felrúgja a piac, a magántulajdon tiszteletét, ahol megtörténhet, hogy egyik napról a másikra olyan törvényeket hoznak, hogy a kormány bármennyi pénz elköltését eltüntetheti az emberek elől, ahol fideszes politikusok és családtagjaik ellopják az uniós pénzeket, ott nem lesz bizalom a magyar pénzügyi kormányzat, a magyar államkötvények iránt – mutatott rá.

A DK szerint a bizalmatlanság, amely százmilliárdokban mérhető veszteséget okoz Magyarországnak, az Orbán-kormánynak szól, de minden magyar embernek árt.

A Moody's a magyar szuverén osztályzat idei első potenciális felülvizsgálati időpontját péntekre tűzte ki, a cég azonban péntek éjjel – közép-európai idő szerint szombaton kora hajnalban – Londonban közölte, hogy most nem frissítette a magyar államadós-besorolást. A Moody's listáján Magyarország szuverén adósosztályzata így továbbra is "Ba1", felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátással. A magyar besorolás egy fokozattal elmarad a befektetési ajánlású kategória alsó szélétől.

A Moody's idei felülvizsgálati menetrendjében Magyarország legközelebb július 8-án, utána november 4-én szerepel.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Magyarbajdzsán bóvliban is jobban teljesít.

Pedig vargamisi szerint most má, "mingyá, most má "télleg", most aztán má biztos... Varga elvtárs, az a biztos hogy a tehénszar lapjára esik, meg az hogy amíg a rablóbanda hatalmon van ide ép eszű befektető be nem teszi a lábát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Butautáló
@Szókrakész: Mit személyeskedsz gyökér? Én kerülöm őket! Így nyugodtabb az élet!
gibgab
Az egész kormányzat a sleppjével együtt emberileg, erkölcsileg bóvli. Ebben az alapvetően gazdasági minősítésben ez is benne van vastagon, ha nem is direkt formában (megbízhatatlan, korrupt vezetés pl).
Szókrakész
@Butautáló: ""A legnagyobb örömöm itt, hogy egy dél-dunántúlnyi területen belül nincs rajtam kívül magyar!"
vagy a másik
"Én kerülöm őket! Így nyugodtabb az élet!"

Én vagyok a gyökér?!?!?!
Te vagy az, ha így kezeled az embereket.
Akkor miért ide írogatsz, ha annyira utálod őket? Miért nem valami svéd honlapra?
Vagy ez az írogatás egyfajta elégtétel, kielégülés... a számodra a...
Gondolkodj el ezen, mielőtt nekiállsz a szavakkal, mondatokkal érzelmekkel, sértésekkel vagdalózni!

És itt válaszodtól függetlenül lezártnak tekintettem a témát is és téged is.
gyuszka
@Dr. Felipe: Azt áruld el, hogy tudsz vakon írni? Na, a lényeg. Mert te azt nem látod, hogy ezek a FIDESZ gyerekek milyen ügyesek mert úgy lopnak, hogy közben épül-szépül az ország, 3% alatt a hiány, 0-1% az infláció, működik és épül Budapest, rendbe tették az önkormányzatokat, rendben a költségvetés, van kerítés az illegális bevándorlók féken tartására, van jövőkép, van családtámogatás, van csok, van gyermekvállalási segítség, kisgyerekkel munkába lehet állni, és még támogatás is jár, kisebb parlament, stb. stb?
Butautáló
@Szókrakész: Nem is zavar sok vizet a hozzászólásod. Öncélú butaság az egész.
Szókrakész
@Mirabilis: Ide figyelj értelmiségi.
Ott van minden adat a neten.
Csak nézz utána, hogy mikortól vett bukóvektort a magyar minősítés.
Ti annyira elfogultak, csőlátók vagytok, hogy arra már Kossuth díjat kéne adni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.