Egy, a Financial Times-ban megjelent írás szerint ma már nem a kommunizmus újjáéledése fenyegeti a szovjet kísérlet romjaiból sikeresen felépült társadalmakat, hanem elsősorban a populista autoriter jobboldal, amely illiberális Európát akar, zárt határokkal és zárt elmékkel.

A szerző, David Clark szerint ennek a folyamatnak a zászlóvivője az Orbán Viktor vezette magyar kormány, amely hatalomra jutása óta aláásta a bírói függetlenséget, korlátok közé szorította a médiaszabadságot, és nyíltan deklarálta azt a szándékát, hogy az Oroszországhoz és Kínához hasonló országok autoriter gyakorlatát akarja másolni.

Több száz olyan törvény született, amely a végrehajtói ellenőrzést erősíti, eltávolítva a kormány hatalmi jogköreinek fékjeit – írta, hozzátéve: Orbán Viktor emellett idegengyűlöletet, bevándorlóellenes hangulatot szít, hogy manipulálhassa a migránsválság okozta lakossági nyugtalanságot.

A szerző szerint Magyarországon olyan mértékű visszalépés történt, hogy ha az ország ma kérné felvételét az Európai Unióba, kétségtelenül elutasítanák, azzal az indokkal, hogy a koppenhágai feltételrendszerben felsorolt alapvető demokratikus normákat sem teljesíti.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
@tothjani: Lassan elhülyül az ország, legalábbis az Orbánt támogató része...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
krumpli
Mi meg hülyék lennénk belépni, ha ezt tudtuk volna.
Fradigege
Én benne voltam abban az 535 ezerben, aki nemmel szavazott az eu-ra. Ez 2004-ben volt. Az eu egy csőd. Nem működik. Tolják a lóvét az összeszerelő államocskáknak. 28 sebességes.
fekete
Kulomben kik a Franciak? Utazal Londonbol Parizsba vonatal,es mikor kiszalsz olyan mint
Bagdadban lenel! Nincsott semi a Louvre-n kivul,csak sotetseg!
Rumcájsz
Addig fog menni a pávatánc, ameddig országunkat ki nem táncolják az unióból...

Nem hét szük esztendő fog következni, hanem sokkal több!
Pestilence
Ha majd sikerül kipenderittetni kis országunkat az EU-ból, akkor majd megnézhetik a népesség csökkenését. Akkor majd könyöröghetnek, hogy minden magyar nő szüljön nyolcat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.