Nagy lehetőség előtt áll a magyar-azeri együttműködés, mert a jelenlegi helyzet nemcsak kihívást, hanem óriási lehetőséget is jelent – mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Azerbajdzsánban. 

Orbán: Nagy lehetőség előtt a magyar-azeri együttműködés

A kormányfő az országban tett kétnapos hivatalos látogatása keretében Ilham Aliyev azeri elnökkel találkozott a Baku melletti elnöki palotában.

A megbeszélés után tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor kiemelte: Magyarország látja az olajárak okozta gazdasági nehézségeket, de elismeréssel figyeli, ahogyan Azerbajdzsán reagál az új helyzetre. Nem lehet úgy folytatni a gazdaságpolitikát, ahogy korábban tették, mindenkinek alkalmazkodnia kell az új helyzethez, és ebben Magyarország jó partner lehet, kihasználhatják a tudását az együttműködésben egyebek mellett a mezőgazdaság, az IT és az energetika területén – érvelt.

Ilham Aliyev kiemelte: Magyarország közeli barátja Azerbajdzsánnak, kapcsolataik stratégiai jellegűek.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
@nyanya001: ,,Alapanyag,, is van amit faraghatunk velük)))))))))))
joopapa
Arról nem számoltak be a híradások hogy orbán piktor átadott egy azeri-magyar balta gyártó vegyesvállalatot amit safarovról neveztek el! :-)))
nevemnick
De mit érnek egy baltával a kiegyenesített kasza ellen?
:)

(Ja, bezárt Szegeden a kaszagyár... már kaszakövet sem gyártunk.)
Dr. Felipe
"Nagy lehetőség előtt áll a magyar-azeri együttműködés, mert a jelenlegi helyzet nemcsak kihívást, hanem óriási lehetőséget is jelent – mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Azerbajdzsánban. "

Csak hát elvtársak!
Azerbajdzsán az olajárak összeomlása miatt a csőd szélére sodródott, ezért idén januárban 3 milliárd dollár segélyt kért az IMF től és további 1 milliárd dollárt a Világbanktól.
Úgyhogy elvtársak, itt a szovjet diktátorok sírjának megkoszorúzásán kívül más lehetőség nem nagyon van elvtársak.
Toby
Azért beszarás ! Mióta csókolgatja az azeri diktátort a törpe viziló és még csak most tartunk a "lehetőségeknél" ?
Ez megint csak a gyapjasok altatásához elég !
Desischado
A vezír már megint pávatánctol, szokásához híven. Csak ara szolgál ez a nagy hajcihő, hogy a valódi bajokról elterelje a figyelmet!
evacica
Gratulálok Orbánnak! Neki csak erre futja, nagy dicsőség.
feleselek
Most rakták le a baltagyár alapkövét...!
világlátó
Ahogy már láttuk/vagy nem mutatták meg / más , hasonló országlátogatás esetén, nem történik semmi. Minél távolabb a hazától, annál jobban érezzük magunkat. .Nem piszkálódik a DK. meg a Schiffer, nem is szólva a Vonáról. Ebből ha lesz is valami, elköltik azt a 200 millió dollárt., aztán jön egy újabb látogatás valahová talán most Dél - Amerikába, lehet hogy Chílébe. Nemsokára érik a cseresznye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.