Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó Azerbajdzsánban koszorút helyezett el a Tisztelet Fasorán, Hejdar Alijev nemzeti vezető sírjánál.

De ki a búbánat ez az Alijev? A HVG összefoglalója szerint a fickó 1967-ben, 44 évesen lett az azerbajdzsáni KGB (Állambiztonsági Bizottság, vagyis titkosrendőrség) vezetője. A méregdrága ajándékokkal megvesztegetett Brezsnyev pártfőtitkár-államfő kedvenceként öt év múlva az Azerbajdzsáni Kommunista Párt Központi Bizottságának első titkára.

Egy kommunista diktátor emléke előtt tisztelgett ma Magyarország miniszterelnökeAz azerbajdzsáni KGB-ben kezdte pályafutását

1982-ben Andropov vitte Moszkvába első miniszterelnök-helyettesnek, és előléptette a Szovjetunió Kommunista Pártja Politikai Bizottságának tagjává. Nem vitás, hogy az általa vezetett köztársaság gazdasága jól fejlődött, de közben Alijev mindvégig együttműködött a helyi maffiával a kőolaj, a Kaszpi-tengeri kaviár, a gyapot, gyümölcsök és egyebek feketekereskedelmében, és könyörtelenül leszámolt ellenfeleivel. Végül Gorbacsov mondatta le 1987-ben, de a korrupciós vádakat nem vizsgálták ki komolyan.

Egy kommunista diktátor emléke előtt tisztelgett ma Magyarország miniszterelnöke

Azerbajdzsán függetlenné válásakor Alijev megjelent szűkebb hazájában, az Azerbajdzsánhoz tartozó, de területileg tőle Örményország által elválasztott Nahicsevanban, és hirtelen ottani nacionalistaként feltűnve megszerezte az ottani vezetést. Majd miután a mindeddig egyetlen demokratikusan választott azeri elnököt, az 1992-ben hét jelölt közül 54%-os többséget szerzett nem-kommunista Abulfaz Elcsibejt egy év múlva lemondásra és emigrációba kényszerítették, Alijev lett az államfő. Ugyanolyan könyörtelen és keménykezű vezető volt, mint a szovjet időkben.

Egy kommunista diktátor emléke előtt tisztelgett ma Magyarország miniszterelnöke

Ennek az embernek a sírját koszorúzta az a magyar miniszterelnök, aki és akinek a fegyverhordozói itthon kapásból lekomcsizzák némely ellenfelüket akkor is, ha még csak óvodás volt a rendszerváltozáskor.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Slade
Ennek a senkiházinak minden rá fér a pofájára. Nincs itt min csodálkozni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
versatile
Menjél te is azerbajdzsánba oszt nyald ki a komcsi fideszesek valagát.Naáad te fidesz bérenc nagy csicska.TI vagytok az ország főcsicskái.Ocska cigány banda
Hellcat
Az Azeriekről csak ennyit...
"Əliyev ismét sikerrel indult a 2013-as elnökválasztáson. A hivatalos eredmények szerint a szavazatok 85 százalékát szerezte meg. A választás tisztaságára árnyat vetett az a tény, hogy egy hiba folytán a szavazás végeredménye a választás előtti napon nyilvánosságra került."
Tudja a qrbán hova kell menni kapcsolatokat építeni.
Lepényleső
Ne sajnáljuk tőle,hagy adjon,hogy mielőbb kaphasson?
Borsodi
Nem lehet rá haragudni, mert nem azt kell nézni mit csinál,hanem azt,hogy ki csinálja.
Designer
"Nem esik messze az alma a fájától..."
kukac50
Diktátor a diktátort tiszteli. Aljasság!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.